AC Milan begint tijdperk zonder Mihajlovic met minimale zege

AC Milan stuurde afgelopen week Sinisa Mihaljovic de laan uit en deze beslissing lijkt op de korte termijn goed te hebben uitgepakt. I Rossoneri wonnen zondagavond onder leiding van Cristian Brocchi namelijk met 0-1 op bezoek bij Sampdoria, waardoor de Milanezen de droom om volgend seizoen in de Europa League te spelen nog enigszins in leven houden. De achterstand op nummer vijf Fiorentina bedraagt nu zeven punten.

/

Brocchi ruimde meteen een basisplaats in voor Mario Balotelli, maar het was collega-aanvaller Carlos Bacca die voor het eerste gevaar zorgde: de Colombiaan schoot na zeven minuten spelen de bal vlak langs het doel van Emiliano Viviano. Dodo dacht daarna de thuisploeg op voorsprong te zetten en Sampdoria liep al juichend terug richting de middenlijn, voordat scheidsrechter Paolo Valeri het doelpunt affloot wegens buitenspel.

Een woedend Sampdoria zag daarna hoe Bacca een goede kans kreeg, maar Viviano lette goed op en hij slaagde er in de bal uit zijn doel te houden. Gianluigi Donnarumma werd vlak voor rust ook aan het werk gezet door Fernando en de jonge doelman had een goede redding in huis. Beide ploegen kregen dus hun kansen in een open eerste helft en na de rust kwam er weinig verandering in dit spelbeeld.

/

Brocchi was een kwartier na rust duidelijk gefrustreerd over Bacca, die alleen voor Viviano opdook en daarna probeerde om achter zijn standbeen langs de bal voorbij de keeper te schieten. Sampdoria liet zich in deze fase van de wedstrijd ook niet onbetuigd en Donnarumma kon maar net redden na een schuiver van Fabio Quagliarella. De thuisploeg had dus ook een aantal flinke kansen, maar het was Bacca die tien minuten later de misser van Quagliarella een dure maakte.

Giacomo Bonaventura passeerde met een goede actie vanaf de zijkant zijn verdediger en zijn pass stelde de Colombiaan in staat om van binnen de zestien af te drukken voor de 0-1. Sampdoria kon daarna op zoek naar de gelijkmaker en via Modibo Diakité was het bijna raak: Lorenzo De Silvestri dook onder een vrije trap door, waardoor de centrale verdediger tot zijn eigen schrik opeens alleen voor Donnarumma stond. De Fransman kon de bal echter niet genoeg richting meegeven en de doelman zag de bal tot zijn opluchting langs de paal gaan. Door de nederlaag blijft Sampdoria zes punten boven de degradatiestreep hangen.

Denk je dat Cristian Brocchi voor de lange termijn de coach van AC Milan wordt?