FC Groningen ontdoet zich na rust van stugge degradatiekandidaat

De Graafschap is er niet in geslaagd om in de staart van de Eredivisie afstand te nemen van SC Cambuur. Op bezoek bij FC Groningen kwamen de Superboeren weliswaar op voorsprong, maar uiteindelijk moest de nummer zeventien van de Eredivisie het hoofd toch buigen voor de noordelingen: 3-1. Door de zege neemt FC Groningen voorlopig de tiende plaats in.

/

Robin Pröpper had De Graafschap al na een halve minuut op voorsprong kunnen koppen. De verdediger werd vrijgelaten na een hoekschop, maar kopte over het doel heen. Toch duurde het niet lang voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Na slordig balverlies kon Cas Peters opstomen richting het vijandelijke doel en vanaf twintig meter haalde hij trefzeker uit. Groningen kwam amper in de buurt van Hidde Jurjus, terwijl Jeroen Tesselaar en vooral de ongedekte Ted van de Pavert kansen hadden op de 0-2.

Tegen de verhoudingen in kwam FC Groningen voor rust toch op gelijke hoogte. Na een eerste waarschuwingsschot van Jarchinio Antonia, was het even later raak via Rasmus Lindgren. De middenvelder krulde op fraaie wijze een bal in de verre bovenhoek. Kort erna was Antonia nog een keer gevaarlijk voor de thuisploeg, maar de vleugelspeler schoot wederom niet met scherp. De leuke eerste helft kreeg na de pauze geen vervolg. De kansen waren een stuk spaarzamer en ook kleiner.

Wel had Lindgren nog een keer een afstandsschot in huis, maar dit keer kon Jurjus fraai redding brengen. Naarmate de tweede helft vorderde nam Groningen meer en meer het initiatief en dat leidde uiteindelijk ook tot de 2-1, al kwam er wel enig fortuin bij kijken. Jurjus tikte een kopbal van Hedwiges Maduro nog tegen de lat, maar via de rug van de doelman verdween de bal alsnog over de achterlijn. Oussama Idrissi besliste een paar minuten later de wedstrijd. Met een droge knal van de zijkant van het strafschopgebied tekende hij voor de derde Groningse treffer.

De Graafschap gaat degraderen

1
2

Totaal niet verwacht en bijna ook niet verdiend van de boeren van de Noorden.

De graafschap had al tenminste 2-0 voor kunnen staan voor de rust.

10 april 2016 om 16:42

Dan had je nog met 3-2 verloren..

ontopic..

Het was weer stroef en het liep vooral in de eerste helft weer niet we gaan dan ook geen play off halen, hebben ze ook niet verdient trouwens

10 april 2016 om 18:42

Dan verloopt de wedstrijd heel anders als het 0-2 zou worden.

10 april 2016 om 16:47

*Uit het Noorden.

Groningen was niet sterk maar wel effectief. Eerste helft was voor De Graafschap en de tweede helft voor ons.

Ongelooflijk jammer.
Gun de graafschap het beste maar daar leek hun spel vandaag ook op. Hopelijk kunnen ze nog wat punten halen!

Vond het bijna onverdiend en zeker geflatteerd. Groningen scoort er alleen wel 3 en de graafschap niet.

10 april 2016 om 17:30

De eerste helft was echt drama van Grunn. De Graafschap had zoveel vrijheid voorin dat de spelers ook niet wisten wat ze er mee moesten. Een spits a la de Leeuw had ze makkelijk de overwinning bezorgd.

Toch nog wel een paar lichtpuntjes gezien. Lindgren met z'n vrij trap natuurlijk, Idrissi die hem makkelijk binnen legt en met z'n allen lieten ze zien dat als ze even aanzetten, het best kan lukken. Jammer voor De Graafschap, gelukkig voor ons. T'zal ons maar gebeuren dat we straks nog in de playoffs staan ook, hahaha.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat de Graafschap een redelijk goede wedstrijd speelde en eigenlijk meer goals had moeten maken, daarom een beetje een geflatteerde uitslag. 2de helft van Groningen kant eindelijk weer eens goed voetbal gezien na 8 wedstrijden. Hulde voor het de Graafschap publiek overigens, een mooi vakje meegenomen en 90 minuten lang bezig geweest. Ik wens de Graafschap alle succes de komende wedstrijden en hoop dat ze volgend jaar nog eredivisie spelen, dat verdiend deze prachtige club!

3 punten binnen dat is het belangrijkste in deze fase. Idrissi toch stukken beter gebleken dan Antonia. Respect voor het uitvak! Dankzij jullie was er tenminste sfeer in het stadion. Zelfs na de wedstijd na een 3-1 verlies nog feesten geweldig! Hopelijk blijven jullie erin superboeren!

10 april 2016 om 16:54

Ja wat had dat uitvak een lawaai, echt gezellig. Dat was pas echt 90 minuten lang. Je zou bijna hebben gehoopt dat ze de 3 punten binnen hadden gehaald.

10 april 2016 om 16:59

Klopt daarom ook liever de graafschap dan excelsior bijv.

10 april 2016 om 17:32

Het uitvak zag er inderdaad gezellig uit. Jammer dat het dit jaar om Cambuur en De Graafschap gaat. Beide supportersgroepen verdienen het in mijn ogen wel om erin te blijven.

Fijn dat we weer weten te winnen. Play-offs zitten er alleen niet meer in denk ik, daar hebben we teveel punten voor laten liggen. Mooi uitvakje van De Graafschap, elke wedstrijd is nu voor jullie natuurlijk een finale. Gun het De Graafschap wel om in de eredivisie te blijven.

10 april 2016 om 17:35

Moet je dat willen, de playoffs? Ten eerste ben ik bang dat we hopeloos afgaan mochten we het halen. Ten tweede, mochten we de playoffs overleven dan zou een huldiging etc behoorlijk misplaatst zijn als je dit seizoen bekijkt en als laatste, we hebben niks te zoeken in Europa zo.

Hopelijk lukt het volgend seizoen om het simpelweg beter te doen dan dit jaar en kunnen we het 2e seizoen onder Faber weer een beetje omhoog kijken naar plek 5-7. Zeker op het gebied van inzet en spelopvatting moet het drastisch verbeteren.

10 april 2016 om 18:11

Kan me vinden in je verhaal maar kan me niet schelen dat we weinig in Europa hebben te zoeken. Heel Nederland laat het afweten namelijk. Gaat me meer om de mooie reisjes. Maar Europees voetbal is een utopie. Hopelijk hebben we een mooi oefentripje in het buitenland.

Mag toch hopen dat dit Antonia zijn laatste wedstrijd in ons groen witte shirt was,dan mag je na weken eindelijk weer een keer in de basis beginnen en speel je zonder beleving en inzet. Dat geldt ook voor Drost,loopt zonder beleving op het veld rond,hopeloos geval. Over de wedstrijd,3 punten en een hoop geluk. Blij als dit seizoen ten einde is.

11 april 2016 om 10:51

Vond Drost gisteren nog best meevallen. Over Antonia geef ik je volkomen gelijk, al vond ik hem de eerste helft nog wel behoorlijk spelen. Weet niet wat er op het veld of in de kleedkamer gebeurt is, maar op een gegeven moment leek hij er gewoon geen zin meer in te hebben. Stond stil langs de zijlijn terwijl de bal aan zijn kant van het veld was, geen diepgang meer. Heel raar. Dat je dan zo uitgejoeld wordt als je wordt gewisseld vind ik dan ook wel begrijpelijk. Meneer heeft altijd een grote mond, maar weinig daden. Vond Maduro de eerste helft overigens ook verschrikkelijk.. Tweede helft een stuk beter, maar we missen toch iemand met een zekere drive op dat middenveld. Tibbling is aan de bal wel sterk, maar kan verdedigend ook weinig uitrichten. Dan missen we toch echt wel een type Maikel Kieftenbelt.

Dramatische eerste helft, en een redelijke tweede helft. Je mag van alle geluk spreken dat je na 45 minuten niet gewoon met 3-1 achterstaat. Heb de eerste helft drie corners geteld waaruit drie 100% kansen kwamen, dat is gewoon bizar. Hoe slecht staat onze verdediging wel niet bij corners? Dan mag je Padt nog bedanken dat hij steeds op de goede plek staat, al mocht dat ook wel aangezien hij bij de 0-1 er allesbehalve zeker uitzag. Die goal was trouwens ook een aaneenschakeling van fouten. De eerst helft werd gekenmerkt door spelers die stilstaan en geen ruimte creëren, Tibbling die aan de wandel gaat omdat hij de bal nergens kwijt kan, en uiteindelijk balverlies. Precies dat ging vooraf aan de tegengoal. Maduro eerste helft echt enorm slecht, wat een balverlies leed hij, en als hij een beetje onder druk wordt gezet is hij met zijn trage balbehandeling zo de bal weer kwijt. Antonia en Burnet vond ik twee van de beteren de eerste helft, al hoef ik over eerstgenoemde bij de tweede helft geen woord aan vuil te maken.

Weet niet wat Antonia bezielde, maar hij bewoog niet, bleef gewoon een minuut lang aan de zijlijn staan terwijl er een enorm gat voor hem lag en hobbelde na balverlies rustig weer terug naar achteren. Wat een wereld van verschil met Idrissi die ik in de tweede helft op een gegeven moment de positie van Hateboer zag overnemen met een sprint naar achteren toen Hans ergens voorin was blijven hangen. Geweldige invalbeurt van hem weer. Zeker goed genoeg voor de basis, al is het aan de andere kant ook fijn zo'n speler achter de hand te hebben. Zoals eerder met Mahi bleek ook dat zo'n speler soms niet datgene kan brengen in 90 minuten wat hij in een halfuur wel kan doen. Sorloth viel wat mij betreft ook goed in. En De Leeuw vond ik ook eindelijk eens een goede wedstrijd spelen. Was gisteren wel echt de aanjager van het team, wat ook zeker wel nodig was op vele momenten.

Nu snapte ik de wissels van De Graafschap absoluut niet. Vermeij was een enorme pest in onze achterhoede, en zijn opvolger was een stuk minder gevaarlijk. Was wel blij met die wissel, want de echte stootkracht voorin was er wel een beetje uit vanaf dat moment. Al met al blij met de drie punten, maar het spel is nog steeds niet best, al heb ik in de tweede helft wel bij vlagen gezien waar deze ploeg toe in staat is als het wat ruimte krijgt. Tibbling ook weer een paar keer fenomenaal aan de bal. Lang geleden dat we hem zo hebben gezien. En ik wacht nog steeds tot het moment dat Rusnak een keer een wedstrijd mag uitspelen. Begint een beetje sneu te worden op deze manier..