PEC Zwolle scoort drie keer tegen favoriete opponent

PEC Zwolle heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade, dat eerder dit seizoen al met 0-5 van de Overijsselse club verloor. Het team van Ron Jans boekte een 3-1 zege op het bezoek uit Limburg, dat met 54 Zwolse tegendoelpunten de meest favoriete tegenstander van PEC in de Eredivisie is. De Zwolse club is nu op een zevende plaats terug te vinden, terwijl Roda zeven plekken lager is terug te vinden.

/

PEC had in de eerste 45 minuten weliswaar het meeste balbezit, maar het spel van de ploeg van Jans was niet bepaald goed en de kansen voor de Zwollenaren waren op één hand te tellen. Roda liet na zes minuten spelen een dot van een kans liggen: na slordig verdedigen van PEC legde Kristoffer Peterson terug richting Rydell Poepon. De spits had een nagenoeg open doel om voor de 0-1 te zorgen, maar raakte de bal totaal verkeerd.

Naarmate de eerste helft vorderde, werd duidelijk dat PEC en Roda niet van plan waren om de toeschouwers te verwennen: het spel van beide kanten was traag en slecht. Het eerste bedrijf leek dan ook doelpuntloos te eindigen, maar drie minuten voor rust sloeg Roda toe. Marcos Gullón maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van Roda door de bal in de korte hoek te koppen, na een corner van Jordy Buijs.

/

Voor Kingsley Ehizibue en Lars Veldwijk zat de wedstrijd er na de eerste helft op: het duo werd in de rust vervangen door Stef Nijland en Sheraldo Becker. Een kopbal van Thomas Lam, net naast, was een voorbode van de gelijkmaker in de 49e minuut. Menig kwam als eerste bij een schitterende bal van Ouasim Bouy en wipte de bal op fraaie wijze over Benjamin van Leer heen. De snelle treffer zorgde er echter niet voor dat de wedstrijd er veel beter op werd. Ook na rust was er sprake van slecht voetbal, een laag tempo, veel lange ballen en weinig kansen.

PEC eiste in de laatste zeventien minuten de overwinning op en daar was Bouy verantwoordelijk voor. Nijland gaf een slimme bal op Bouy, die helemaal vrij kon binnenschieten van een meter of vijftien afstand: 2-1. Vijf minuten later was het weer raak. Een hoekschop van Wouter Marinus werd bij de tweede paal ingekopt door Bouy: 3-1.

Denk jij dat PEC Zwolle zich voor Europees voetbal plaatst?

1
2

Bah bah bah, wat heeft Roda dramatisch lopen verdedigen. 2 goals worden gewoon weggegeven. Echter denk ik wel dat het een heel andere wedstrijd had kunnen worden als Roda gewoon een penalty had gekregen toen van Duinen werd neergetrokken in het strafschopgebied van Pec. Roda en scheidsrechters blijft nou eenmaal een ongelukkige combinatie...

8 april 2016 om 22:13

Ik denk dat als je het zonder de emotie van de wedstrijd terug ziet je ook wel zal moeten erkennen dat dat geen penalty was. Die van Duinen laat zich gewoon veel te makkelijk vallen.

8 april 2016 om 22:16

hmm, zal het straks eens terugkijken. voor mij leek het alsof van Duinen makkelijk kon scoren, zonder dat de verdediger van Pec daar nog iets aan kon doen, behalve aan het shirt van van Duinen trekken....

Daar hebben de aanvallers van Roda vaker last van, in plaats van die bal gewoon binnen te schieten moeten ze naar de grond voor de strafschop. Hier was wel wat voor te zeggen maar hij geeft hem even vaak wel als niet.

9 april 2016 om 10:06

Dit is gewoon het verhaal als je het strafschop gebied in komt, knallen of vallen!

8 april 2016 om 22:40

De NOS vond het zelfs zo discutabel dat het niet in de samenvatting zit.

9 april 2016 om 01:09

@ Sempros, ik heb de wedstrijd niet gezien dus kan er niet over oordelen. Maar ik weet wel dat de NOS heel vaak belangrijke dingen weglaat in hun samenvattingen.
Gelukkig kijk ik haast iedere wedstrijd van de topploegen Live zodat ik een goed oordeel kan geven.

9 april 2016 om 09:45

Mwa dat vond ik dan wel weer overdreven. In een wedstrijd die niet bijster enerverend was, was dit toch zeker een moment waarbij opwinding ontstond. En op het eerste gezicht had er nog best iets aan de hand kunnen zijn.

Wederom bedankt he, Kalezic. Laat je supporters maar in de steek met dat laffe voetbal van je. Je had Zwolle in de tang maar tuurlijk stuur je je team weer naar achteren na de 0-1. Dat is immers nog nooit mis gegaan! Verdomme, nu weer terug naar huis.

Ik heb respect voor dat jullie zo'n kolere eind gereisd hebben.

8 april 2016 om 23:06

Of niet!

Erg matige pot gezien vandaag. Eerste helft helemaal waardeloos, en meer dan terecht dat Kingsley en Veldwijk eraf gingen. Tweede helft iets beter, maar vooral gelukkig met de goals geweest vandaag. Zakelijke overwinning maar wederom slecht gespeeld.

Beschamende nederlaag, ongekend slecht dit. Als je je als ploeg beperkt tot tegenhouden is het wel de bedoeling dat je ook tegenhoudt en niet dat je apathisch toekijkt hoe de tegenstander de bal in het doel schiet.
Kalezic heb je ook niets meer aan als je achterstaat, heeft na de 2-1 eerst 10 minuten in zijn boekje zitten bladeren om een aanvallende tactiek te vinden, die waarschijnlijk niet gevonden, en vervolgens maar gewoon 5 minuten voor tijd 2 spitsen erin gegooid en gehoopt dat er op wonderbaarlijke wijze nog twee ballen bij Zwolle in de goal vallen.
Hoop dat de komende wedstrijd in ieder geval Juric een kans krijgt, want slechter dan die twee voorin kan hij het toch echt niet doen. Achterin hebben we helaas geen vervangers en op het middenveld is weinig aan te passen dus veel zal er waarschijnlijk niet veranderen ben ik bang.

8 april 2016 om 22:18

Altijd pas wisselen als we kansloos achterstaan, altijd 10 minuten voor het einde. Ik word er ziek van. En waarom staat die zak hooi van een Van Duinen nog erin? Dat vraag ik me al 8 weken af.

Dit! Je kunt mijn gedachten lezen want dit is letterlijk hoe ik er ook over denk. Poepon en van Duinen missen ook weer grote kansen vandaag en Juric brengt ook een stuk meer voetbal in het elftal denk ik. En zoals jij al zegt, slechter dan Poepon en van Duinen zal Juric het sowieso niet doen.

8 april 2016 om 22:30

Niks aan toe te voegen. Dan denk je dat het de goede kant op gaat in de eerste helft na die goal dan verspeel je het erg dramatisch direct na rust. Ga toch mooi 433 spelen en punten pakken want het zal wel typisch zijn als we nog in de problemen komen. Ik vond de wissel Noor voor Dijkhuizen een beetje onlogisch. Noor stond rechtsback waarom gaat gullon daar niet staan dar heeft hij vaker gedaan en dan Noor op het middenveld.

1e helft was echt verschrikkelijk van onze kant en kingsley was wel de allerslechtste. Als je een Ard van Peppen al niet voorbij komt is t wel heel erg slecht.

Maar blij met de 3 punten

9 april 2016 om 08:24

ach ach ach.... beetje populair johan derksen na praten. Met je van peppen. Zo slecht is hij echt niet.

9 april 2016 om 10:10

Ik praat derksen niet na. Ik vind t gewoon een matige linksback. Je zag t toen becker erin kwam toen werd ie er gewoon een paar x uitgelopen

Eerste helft was slecht, je begint tegen een betonploeg als Roda ook gewoon met de verkeerde 11. Tweede helft heeft Roda niks in te brengen gehad, terecht overklast. Ik denk wel dat Roda voor de Eredivisie behouden blijft, die zie ik niet degraderen.

8 april 2016 om 22:32

Lag evenzeer aan Roda als aan PEC in de tweede helft. PEC was nog altijd niet heel goed maar Roda hielp ze wel echt een handje op weg. Gelijkmaker van PEC is een erg mooie pass en goal maar Noor staat daar helemaal verkeerd te dekken en Buijs moet gewoon z'n schouder erin zetten. Tweede goal ontstaat uit half wegwerken van Swinkels en als Buijs ook maar iets had gedaan had hij die bal waarschijnlijk geblokt. Derde goal was een grote fout van Van Leer.
Neemt natuurlijk niet weg dat PEC in de tweede helft een stuk beter voor de dag kwam dan in de eerste en uiteindelijk natuurlijk ook verdiend heeft gewonnen.

8 april 2016 om 22:39

En zo werd Roda ook in de eerste helft alleen gevaarlijk uit slecht verdedigen van Pec. Wat Roda zelf aan voetbal heeft laten zien is zeer summier. Ik heb in het spel van Roda geen verschil gezien tussen beide helften.

8 april 2016 om 22:45

Dat is al vrijwel het hele seizoen het probleem bij Roda. Het enige verschil was inderdaad dat Roda in de eerste helft in ieder geval er nog in slaagde tegen te houden. :P

8 april 2016 om 22:50

Het is nog veel erger. Die tweede goal was pure sabotage van Buijs. Zou er veel op deze wedstrijd gegokt zijn?

Van mij mag Schenkeveld standaard basis staan. Echt veel beter dan van Polen. Ben erg gecharmeerd van hem.

8 april 2016 om 22:53

Mee eens, van Polen heeft mede doordat hij niet in een ritme komt ( veel kleine blessures ) nooit het gewenste niveau gehaald dit seizoen.
Maar helaas wordt Bram altijd als een heilige gezien door Ron Jans dus vergeet het maar ..

Eerste helft was bijzonder slecht, verschrikkelijk slordig en totaal geen beweging voorin.
Tweede helft een stuk beter mede door de dubbele wissel in de rust.

Toch is het tijd dat Kingsley en Marinus lekker op het bankje gaan zitten, Marinus pakt wat mij betreft dan vandaag nog een mager zesje maar Kingsley wederom bedroevend, is niet erg aangezien hij nog erg jong is maar neem hem lekker tegen zichzelf in bescherming, hier schiet niemand wat mee op.

Hoe dan ook een belangrijke overwinning, nog 2 van de laatste 4 wedstrijden winnen en we halen de play-offs(!!). Zou een absolute wereldprestatie zijn.

Heerlijk verlies Roda JC kunnen ze Vd week knallen tegen PSV ;-)

9 april 2016 om 08:27

ik als roda supporter gun psv toch echt meer de titel. heb echt helemaal niks met ajax.

De eerste helft durf ik voor het grootste gedeelte wel te wijten aan Jans. Hij begon met zijn volle verstand met dezelfde elf die zo stonden te schutteren tegen Ajax. Als je de wedstrijd zag dan weet je al dat het alleen maar fout kon aflopen. En ja hoor, het gebeurde wat iedereen zag aankomen behalve Ron. Namelijk dat het organisatorisch achterin voor geen meter klopte en Jans twee wissels (de blessure van Bram uitgezonderd) nodig had om alles weer op de rails te krijgen. Sorry Ron, gelukkig presteert hij nog met een vrij pover elftal dat is geteisterd door veel blessureleed, want anders had ik mezelf toch wel serieus afgevraagd of zijn houdbaarheidsdatum niet is verstreken. Kingsley was wel de slechtste van allemaal en het erge is dat het steeds erger wordt met die jongen. Hij werkt hard, maar hij maakt constant rare bewegingen die totaal niet effectief zijn en doet gewoon veel te veel dingen die hij niet kan. Dat zorgt wel voor een cultstatus, want zijn stuntelige optredens zorgen wel voor sympathie, maar goed was het totaal niet.

Wij konden zo slecht op gang komen omdat het tempo enorm laag lag en Roda er bovenop zat. Volgens mij begrepen ze bij Roda niet zo goed hoe jij je krachten moet verdelen over de wedstrijd, want er vielen enorm veel ruimtes op het middenveld die niet werden dichtgelopen door spelers van Roda. Dat had er ook mee te maken dat je met Nijland eindelijk een spits hebt die voetballend iets toevoegt aan het elftal en die gaten in ons voordeel kan creëren.

Ik heb mij last niet al te positief uitgelaten over Menig en ik wil zeker de helft na vanavond wel terugnemen. Hij speelde eindelijk een overtuigende wedstrijd en zorgde voor enorm veel gevaar. Hij maakte een belangrijke en mooie goal en stond in groot contrast met het stuntelige optreden van Kingsley. Misschien moet ik mij vaker zo uitlaten over hem dan wordt hij misschien wel topscorer van PEC

Maar uiteindelijk hebben wij de wedstrijd vrij in handen gekregen na die dramatische eerste helft en omdat je van zo ver moet komen ben ik hier heel blij mee.