Inter eindigt met negen man en ziet Champions League uit zicht verdwijnen

Internazionale kan uitkomen in de Champions League volgend seizoen bijna uit het hoofd zetten. I Nerrazurri kwamen tegen Torino nog wel op voorsprong, maar kregen na de rust twee rode kaarten en twee tegendoelpunten te verwerken, waardoor de bezoekers met een 1-2 overwinning naar huis gingen. Door de nederlaag loopt het gat met nummer drie AS Roma op tot zeven punten, terwijl Inter ook nog eens Fiorentina uit ziet lopen in de strijd om de vierde plaats.

/

Het Giuseppe Meazza was voor aanvang van de wedstrijd het toneel voor een emotionele minuut stilte als eerbetoon aan de eerder op zondag overleden Cesare Maldini, legende van stadsgenoot en aartsrivaal AC Milan. Na het eerste fluitsignaal ging de meeste aandacht uit naar Maxi Lopez, die vanwege een langlopende ruzie rond zijn, inmiddels, ex-vrouw weigerde de hand van Mauro Icardi te schudden en na vijf minuten Torino bijna op 1-0 zette.

Samir Handanovic was echter eerder bij de bal, al moest de doelman dit wel met een tik met de schoen van Lopez in zijn gezicht bekopen. Dit was één van de zeldzame keren in de eerste helft dat Torino voor het vijandelijke doel verscheen, al was de thuisploeg ook niet bepaald kansrijk. Een aangeschoten handsbal van Emiliano Moretti leverde Inter na ruim een kwartier spelen wel een dubieuze strafschop op en Icardi benutte dit buitenkansje onberispelijk.

De thuisploeg ging dus met een 1-0 voorsprong de rust in, maar na de thee sloeg de wedstrijd snel om. Inter kreeg na tien minuten eerst de 1-1 van Christian Molinaro te verwerken, voordat Miranda een paar minuten later tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aanliep en kon gaan douchen. Via een goede kopbal van Icardi leek de ploeg daarna weer op voorsprong te komen, maar twintig minuten voor tijd sloeg het noodlot voor een tweede keer toe: Yuto Nagatomo werd met een rode kaart wel heel zwaar bestraft en kon ook inrukken.

Aangezien de Japanner zijn overtreding in het strafschopgebied maakte mocht Andrea Belotti vanaf elf meter aanleggen en de aanvaller stuurde Handanovic beheerst de verkeerde hoek in voor de 1-2. Inter probeerde daarna nog wel langszij gekomen, maar de ploeg kon het doel van Daniele Padelli niet meer bedreigen. Torino doet door de overwinning goede zaken; I Granata vergroten het gat met de degradatiezone tot acht punten.

Vind je dat Internazionale terecht verloren heeft?