Ook gestopte strafschop Van der Sar tijdens rentree is wereldnieuws

/

Edwin van der Sar heeft zich zaterdagmiddag laten gelden. In zijn officiële en eenmalige rentree in het doel van Noordwijk slaagde de directeur van Ajax erin om een strafschop van Jodan Boys te keren. In navolging van het bericht over zijn rentree gingen ook de beelden van zijn redding direct de wereld over. Van der Sar werd na rust nog wel gepasseerd: 1-1.

Jodan Boys kreeg vier minuten voor rust een strafschop, na een overtreding op Don Mimpen. Jorn van Lunteren mocht aanleggen vanaf elf meter, maar hij kon Van der Sar niet passeren. Zodoende eindigde de eerste helft zonder doelpunten.

In de tweede helft kon de voormalig Oranje-international echter niet voorkomen dat Jodan Boys de leiding nam. Ruim een kwartier voor tijd had Van der Sar geen antwoord op een inzet van Mo Bellahcen. Het duel eindigde echter onbeslist: Jaap van Duijn schoot diep in de extra tijd een vrije trap tegen de touwen: 1-1.

Van der Sar, die in de jeugd voor Noordwijk speelde, stopte in 2011 na een succesvolle carrière bij Ajax, Juventus, Fulham en Manchester United. Van der Sar, 45 jaar, stond op 28 mei 2011 voor het laatst in een officieel duel onder de lat; de verloren finale van de Champions League tegen Barcelona (3-1).

Edwin van der Sar laat zich gelden tijdens zijn rentree!

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 12 maart 2016

1
2

Speelt hij maar 1 wedstrijd voor Noordwijk of het restant v/h seizoen?

12 maart 2016 om 16:38

Lezen is lastig he. Staat in de tekst

12 maart 2016 om 16:39

Als je de 2de regel van het artikel leest heb je je antwoord.

Hilarisch! Al die spelers dolblij en willen eigenlijk op de keeper springen, maar denken dan, "shit, dat is Van der Sar," dus bespringen ze maar de speler die de bal wegschopt.

13 maart 2016 om 00:45

Hahaha, dacht exact hetzelfde :P

De 2e keeper die zich gepasseerd voelde en kwaad vertrok had een hoop van hem kunnen leren als 1 van de beste keerpers ter wereld maar blijkbaar hij vond zich daar te goed voor.

12 maart 2016 om 16:45

Misschien had hij wat meer tijd aan de eerste keeper van Ajax moeten besteden.

12 maart 2016 om 16:46

Toch snap ik het ook wel. Een 2de keeper speelt in feite nooit, omdat hij niet zomaar erin komt, dus dan is dit wel heel zuur. Even los van de wedstrijdpremie. Een veldspeler pakt zijn minuten wel mee in een seizoen, een 2de keeper wacht toch een beetje op dit moment.

12 maart 2016 om 17:38

Bij de amateurs is het vrij normaal dat de reservekeeper een premie krijgt voor op de bank zitten. Bij reservespelers geldt dat niet, omdat deze vaker minuten maken, doordat er eerder veldspelers worden gewisseld.

12 maart 2016 om 17:31

Ja wat kan je een hoop leren zeg als Van de Sar een wedstrijd keept en jij op de bank zit. Ik geef die 2e keeper groot gelijk en zou lekker een andere club zoeken of wachten tot die trainer weg is.

12 maart 2016 om 17:44

Hoezo een hoop leren. Als vd sar 1 wedstrijd keept terwijl hij daar had kunnen keepen. Wat kan je nou leren van iemand die even een paar uurtjes langs komt om jou kans in t 1e omzeep te helpen.

Wat mooi dat Van de Sar laat zien, waar zijn klasse in lag. Het houden van penalty's hij waardevol keeper voor Noordwijk, en heeft zich nu zeker wel weer kenmerkend laten zien. Als een professionele keeper, hopend op nog verbeterde prestaties voor deze club.

12 maart 2016 om 18:45

In 2011 won Manchester de Champions League omdat Edwin de beste in de penaltyreeks was in de finale.

12 maart 2016 om 18:47

gezien jouw leeftijd mag ik wel iets fatsoenlijker post verwachten, en gezien ik ouder ben dan jij moet je mij niet gaan baseren op 1 post "dat ik een klein kind ben" ik geef toe dat van de sar een slechte reeks had met penalty's(5 gehouden), maar is in de loop der jaren toch echt killer worden, dat heeft hij laten zien tegen chelsea(dit zie je tegenwoordig niet meer bij het nederlands elftal)

12 maart 2016 om 19:08

Ben dan jij*

12 maart 2016 om 20:39

En Terry ramde bal niet stadion uit door uitglijden?

12 maart 2016 om 22:07

Ja sorry, je was mij voor

13 maart 2016 om 00:48

Van Der Sar was absoluut geen penaltykiller en begon pas penalty's te stoppen sinds de strafschoppenreeks tegen Zweden. Daarvoor waren penalty's absoluut geen sterk punt van Van Der Sar.

Mo Bellahcen heeft voor de rest van z'n leven toch een heel mooi verhaal.

12 maart 2016 om 16:48