Borussia Dortmund overklast FC Porto; Anderlecht straft blunder af

Borussia Dortmund heeft de eerste ontmoeting met FC Porto in de knock-outfase van de Europa League winnend afgesloten. De BVB rekende met 2-0 af met Bruno Martins Indi en consorten en zit dus op rozen voor de return in Portugal. Anderlecht staat op voorsprong tegen Olympiacos en Oussama Tannane won met minimaal verschil van Jean-Paul Boëtius: 3-2.

/

Borussia Dortmund - FC Porto 2-0
Dortmund beleefde een uitstekende start in het eigen Westfalenstadion, want na zes minuten lag de bal er al in. Verdediger Lukasz Piszczek kopte raak uit een hoekschop van Henrikh Mkhitaryan en in het vervolg van de eerste helft bleven de Duitsers de bovenliggende partij. Tot grote kansen kwam men echter nauwelijks meer. Zo mikte Marcel Schmelzer nog in het zijnet en Shinji Kagawa schoot naast. Dortmund was ook in de tweede helft sterker en na een kans voor onder anderen Kagawa bepaalde Marco Reus de eindstand op 2-0. Iker Casillas tikte hierna een kopbal van Mkhitaryan tegen de paal en voorkwam daarmee een grotere afstraffing voor Porto.

/

Anderlecht - Olympiacos 1-0
Anderlecht werd in de eerste helft behoorlijk lang vastgezet door de tegenstander, maar het grootste gevaar kwam van de thuisploeg. Stefano Okaka, Filip Djuricic en Dennis Praet konden de weg naar het doel echter niet vinden en Ideye Brown raakte aan de andere kant de paal. In de tweede helft was Olympiacos opnieuw de betere partij en was het wachten eigenlijk op de 0-1, maar de treffer viel aan de andere kant. Kara Mbodji scoorde nadat doelman Robert de bal niet goed had weg gebokst: 1-0. Anderlecht sleepte de voorsprong over de streep en deed dat met Bram Nuytinck, die in de slotminuut Alexander Büttner was komen vervangen.

/

Saint-Étienne - FC Basel 3-2
Saint-Étienne maakte voor het eerst sinds februari 2009 twee doelpunten in de eerste helft van een Europa League- of UEFA Cup-wedstrijd. ASSE begon met een doelpunt van Moustapha Sall uitstekend en Kévin Monnet-Paquet maakte er met een kopbal uit een hoekschop 2-0 van. Wálter Samuel bezorgde Basel op slag van rust weer hoop en kort na de thee was RotBlau dicht bij de gelijkmaker via Marc Janko, Samuel en Michael Lang. Na 54 minuten was het alsnog raak: Florentin Pogba maakte hands en Janko schoot de daaropvolgende strafschop binnen. Saint-Étienne knokte zich via Jean-Christophe Bahebeck echter terug en boekte zodoende een 3-2 zege.

Denk jij dat Borussia Dortmund de Europa League wint?