FC Groningen vergroot degradatiezorgen Cambuur en nadert Feyenoord

FC Groningen heeft op zondagmiddag sc Cambuur verder in de degradatiezone gedrukt. De thuisploeg won met 2-0 waardoor de Friezen De Graafschap, dat gelijkspeelde tegen NEC, tot op één punt zien naderen. Groningen begon goed aan de wedstrijd en kwam vroeg op voorsprong. In de tweede helft had Cambuur even de hoop op de gelijkmaker, maar kreeg het een kwartier voor tijd een tweede doelpunt om de oren. FC Groningen heeft nu maar twee punten minder dan nummer vier Feyenoord.

/

Terwijl het Cambuur was dat de punten het hardst nodig had, was het Groningen dat vanaf het begin de bovenliggende partij was. In de heenwedstrijd kwam Cambuur nog snel op een 2-0 voorsprong, maar in Groningen liep het anders: Michael de Leeuw opende na ruim tien minuten de score op aangeven van Bryan Linssen. Cambuur probeerde de boel daarna compact te houden en Groningen onder druk te zetten. Dit lukte maar matig, want de Friezen mochten blij zijn dat zij met slechts één doelpunt tegen aan de thee mochten.

De Leeuw werd vlak na zijn eerste doelpunt weer bijna gevaarlijk op aangeven van Hateboer. De middenvelder miste de voorzet op een haartje, al stond hij ook in buitenspelpositie. Aan de andere kant kreeg Cambuur na een half uur spelen bijna een doelpunt in de schoot geworpen na een foutje van Hedwiges Maduro, maar Sander van de Streek prikte de bal naast. In het laatste kwartier voor rust was het weer Groningen dat de klok sloeg: eerst moest Leonard Nienhuis redding brengen op een inzet van Danny Hoesen en vijf minuten voor rust zag de keeper een schot van Simon Tibbling net naast gaan.

/

Na een rommelig begin van Groningen aan de tweede helft kreeg Cambuur een grote kans om langszij te komen. Rai Vloet kon echter niet genoeg richting meegeven aan zijn puntertje en schoot uiteindelijk recht op Sergio Padt. De bezoekers zaten na de rust beter in de wedstrijd en kregen via Kevin van Veen na bijna een uur spelen weer een aardige kans, maar de spits zag zijn bal net over het doel gaan. Groningen verdubbelde vijf minuten later bijna de voorsprong via Linssen. Zijn harde inzet werd echter goed gekeerd door Nienhuis.

In de laatste twintig minuten nam de thuisploeg de teugels weer meer in handen en werd het vooral via invaller Oussama Idrissi gevaarlijk. De vleugelspeler vuurde eerst twee keer vlak langs het doel voordat hij een kwartier voor tijd wél raak schoot. Na een knappe actie was zijn inzet in de linkerhoek te machtig voor Nienhuis. In de slotfase leek Cambuur het geloof in een goed resultaat een beetje verloren te zijn. De Friezen kwamen niet meer in de buurt van het doel van Padt, terwijl Groningen via Tibbling en Jarchinio Antonia de voorsprong verder had kunnen uitbreiden. Hun inzetten gingen echter allebei over het doel.

Denk jij dat FC Groningen bij de eerste vier eindigt?