Carnaval kan beginnen: ‘Het drinkt toch wat fijner met drie punten op zak’

NAC Breda won vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht met 0-2, dankzij twee treffers van Sjoerd Ars. Daardoor verkleinde het de achterstand op koploper Sparta Rotterdam tot vier punten, al heeft de Kasteelclub nog wel twee wedstrijden tegoed. Marinus Dijkhuizen is in elk geval blij met de punten én met het feit dat de fans van NAC met een gerust hart carnaval kunnen gaan vieren.

/

Op de clubsite zegt de coach van NAC dat de eerste helft moeizaam verliep aan de Krommedijk. Gelukkig scoorde Ars kort voor rust en deed hij dat tien minuten onderweg in de tweede helft nog eens. Een ‘echte’ Jupiler League-wedstrijd, oordeelde Dijkhuizen. “Het drinkt toch wat fijner met drie punten op zak”, voegde hij er knipogend aan toe bij BN De Stem.

Doelpuntenmaker Ars zegt op de clubwebsite blij te zijn met zijn treffers: zijn laatste goals dateerden van 20 november, maar nu staat de teller op twaalf. “Ik ben verder met mijn blessure en heb een goede week gehad, dus dan is het lekker dat je belangrijk bent. We waren gewaarschuwd dat dit een echte Jupiler League-wedstrijd kon worden en we zijn daar te ver in mee gegaan. “

Zie jij NAC eind dit seizoen promoveren?