Sparta wint uitgesteld duel in extra tijd, Achilles boekte vierde zege op rij

Sparta Rotterdam heeft de koppositie in de Jupiler League verstevigd. Een doelpunt in de extra tijd gaf de doorslag in het uitduel met FC Den Bosch; een krachtmeting die afgelopen vrijdag nog werd afgelast wegens het uitvallen van het licht. Sparta behoudt zodoende een voorsprong van zes punten op VVV-Venlo. Achilles’29 was tegelijkertijd te sterk voor Go Ahead Eagles; het was alweer de vierde zege op rij voor de club uit Groesbeek.

FC Den Bosch - Sparta Rotterdam 1-2
In een aardige eerste helft deed de thuisclub absoluut niet onder voor de lijstaanvoerder uit Rotterdam-West. Het scorebord kwam echter niet in beweging. Paco van Moorsel had enkele mogelijkheden, maar Kees Heemskerk stond telkens op de juiste plaats. Zes minuten na rust zette Van Moorsel de bezoekers wel op voorsprong: na een voorzet vanaf links brak hij met een droog schot de ban.

Het duel ging daarna op en neer, met kansen voor Van Moorsel, Arda Havar en invaller Denis Pozder. Drie minuten voor tijd sloeg FC Den Bosch toe. Via Jonas Heymans en Pozder was het uiteindelijk Bart Biemans die de bal achter Roy Kortsmit werkte: 1-1. Niet veel later volgde alsnog de koude douche voor de Bosschenaren. Invaller Rick Ketting kopte in de derde minuut van de blessuretijd de 1-2 binnen.

Achilles’29 - Go Ahead Eagles 1-0
De club uit Deventer blijft wisselvallig presteren en leed alweer de zesde nederlaag in de laatste negen competitieduels. In de eerste helft ging de meeste dreiging van GA Eagles uit, maar het was Achilles dat tot scoren kwam. Uit een ingooi kwam een voorzet, die werd binnengekopt door Thijs Hendriks. De ploeg van Dennis Demmers kwam de tegentreffer niet meer teboven: in de laatste fase ontbrak het de ploeg aan kwaliteit en zodoende stapte men als verliezer van het veld.