Hattrickheld grote man bij VVV-Venlo; NAC door oog van de naald

VVV-Venlo heeft goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap van de Jupiler League. De Limburgers waren met 3-0 te sterk voor FC Volendam en hebben nu nog maar drie punten minder dan Sparta Rotterdam. De koploper kwam vrijdag vanwege kortsluiting in de lichtmasten niet in actie tegen FC Den Bosch en heeft nog twee duels te goed. Nummer drie NAC Breda won met 1-0 van Helmond Sport.

/

VVV-Venlo - FC Volendam 3-0
VVV legde na 33 minuten de basis voor de verdiende zege: Ralf Seuntjens was het eindstation van een prachtige aanval en maakte zijn negentiende van het seizoen. Seuntjens, Leandro Resida en Selman Sevinc kregen nog mogelijkheden om de marge te verdubbelen, maar er zou pas weer in de tweede helft gescoord worden. Seuntjens profiteerde na 81 minuten van slechte wegwerken van Volendam en maakte er later ook nog 3-0 van. Volendam speelde een betere tweede helft, maar ging dus kansloos ten onder in De Koel.

/

NAC Breda - Helmond Sport 1-0
Onder toeziend oog van Enes Ãœnal werkte NAC geen beste eerste helft af in het Rat Verlegh Stadion. Sjoerd Ars, Joey Suk, Vlatko Lazic zorgden wel voor gevaar, maar de supporters werden niet warm van het spel van de thuisploeg. Helmond gokte op de snelheid van Gyrano Kerk, maar scoorde ook niet. Ook in de tweede helft bleef de brilstand lang op het scorebord staan. Beide partijen probeerden daar nog wel wat aan te doen: zo dook Kevin Visser negen minuten voor tijd gevaarlijk op voor Jelle ten Rouwelaar en schoot Kevin Brands tegen de lat. In de slotseconde werd het dan toch 1-0 via Kenny van der Weg.

/

MVV Maastricht - FC Eindhoven 0-2
Ruud Swinkels hield onder anderen Santiago Palacios van scoren af en zag een bal voor de doellijn weggewerkt worden, alvorens FC Eindhoven aan de andere kant 0-1 maakte. Anil Koç kopte op aangeven van Jinty Caenepeel raak: 0-1. Vijf minuten na rust werd het zelfs 0-2 voor de bezoekers: Koç scoorde op aangeven van Caenepeel wederom met het hoofd. Via Jordy Croux was MVV even later dicht bij de aansluitingstreffer, maar na een voorzet van Emrullah Güvenc kopte hij tegen de lat en de rebound ging over. Het lukte MVV niet meer om wat terug te doen en daardoor bleef het bij 0-2.

/

FC Emmen - Telstar 1-0
Emmen was in de eerste helft de onderliggende partij, maar nam toch een voorsprong mee de rust in. Erixon Danso scoorde in de blessuretijd op aangeven van Rick ten Voorde: 1-0. Telstar kreeg kansen via onder anderen Stefano Lilipaly, Tarik Tissoudali en Thomas van den Houten. Na een uur spelen kreeg Marko Maletic de grootste mogelijkheid voor de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd op prachtige wijze op de lijn tegengehouden door Dennis Telgenkamp. Aan de andere kant schoot Danso via Raymond Gyasi en een verdediger over en ook hierna werd er niet meer gescoord.

/

FC Oss - FC Dordrecht 2-3
Aan doelpunten geen gebrek in Oss: in de eerste 45 minuten kwam het scorebord liefst vier keer in beweging. Na acht minuten profiteerde Felitciano Zschusschen van het uitglijden van zijn tegenstander: 1-0. Rangelo Janga zorgde met een dubbelslag voor de ommekeer, waarna weer Zschusschen de 2-2 liet noteren. De inzet van de aanvaller belandde ietwat gelukkig achter Robbert te Loeke. Na de onderbreking ging de wedstrijd op en neer, met kansen voor beide teams. De winnende treffer viel uiteindelijk een kwartier voor tijd: na een heerlijke hakbal van invaller Jeroem Lumu tekende Alban Bunjaku voor de 2-3.

/

Fortuna Sittard - Almere City FC 0-2
In een povere eerste helft was de beste kans voor de bezoekers. Enzio Boldewijn schoot de bal na nog geen half uur spelen op de lat, waarna Ferhat Kaya erger voorkwam. Richting de rust zette Fortuna wat meer druk, maar Agil Etamedi hield zijn doel schoon. Almere City trok het duel in de tweede helft naar zich toe. Bijna twintig minuten voor tijd ging Boldewijn alleen op het doel af en scoorde hij in tweede instantie: 0-1. Ruim vijf minuten later was het weer raak: Ricardo Kip ontdeed zich van zijn tegenstander en schoot de bal op fraaie wijze tegen de touwen: 0-2.

Wie eindigt hoger in de Jupiler League, denk je?