NEC slaat in laatste kwartier toe en vergroot zorgen van FC Twente

NEC is naar de vierde plaats geklommen in de Eredivisie. De club uit de Keizerstad had aan late doelpunten van Anthony Limbombe en Christian Santos voldoende om FC Twente van zich af te schudden (2-0) en heeft nu nog maar twee punten minder dan Feyenoord. Twente blijft met zestien punten in de gevarenzone staan.

/

NEC boekte slechts één zege in de laatste achttien competitiewedstrijden tegen Twente, maar woensdag was het dus weer raak voor de Nijmegenaren. In een vrij vlakke eerste helft waren de beste mogelijkheden al voor het team van trainer Ernest Faber: na 25 minuten volleerde Wojciech Golla de bal bij de tweede paal over en enkele minuten later kon Santos onder druk van Bruno Uvini niet goed afdrukken. De Venezolaan schoot na een voorzet van Limbombe bij de eerste paal hoog over de kooi van keeper Nick Marsman.

Twente eiste met name in de beginfase de bal op, maar kwam in het eerste bedrijf niet verder dan afstandspogingen van Hakim Ziyech en Jerson Cabral. Na twintig minuten werd een treffer van Zakaria El Azzouzi vanwege een handsbal afgekeurd en daardoor bleef het na 45 minuten voetballen dus bij een brilstand in De Goffert. Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van het Twente van coach René Hake: Cabral kapte vanaf rechts naar binnen en zette met een schot doelman Brad Jones aan het werk.

/

Na een uur moest de Australische aanvoerder opnieuw in actie komen en dit keer op een inzet van El Azzouzi, die na een counter was doorgebroken. NEC ontsnapte zodoende aan een achterstand en liet in aanvallend opzicht niet veel zien, maar kwam een kwartier voor tijd plots op voorsprong. Limbombe lobte de bal na een pass van Navarone Foor over Marsman heen: 1-0. Het in het wit gestoken Twente slaagde er hierna niet meer in om nog langszij te komen en incasseerde ook nog de 2-0 van Santos.

Een terechte zege voor NEC?

1
2

En we staan (even) 4de! Maar echt, wat was het slecht zeg. Erg slordig aangezien bijna elke bal zo werd ingeleverd. Dan krijg je een enorme kans tegen en een paar vrij simpele afstandschoten. Gelukkig was daar weer het effectieve NEC wat we al ongeveer een half jaar zien. Natuurlijk een prachtpass van Foor en uitstekend afgewerkt, daarna ook nog een mooi doelpunt van Santos. Vandaag heeft de individuele kwaliteit van NEC de punten gepakt, want het voetbal was niks.

27 januari 2016 om 20:32

We hebben veel te danken aan Jones. Die hield ons in de fase dat Twente overduidelijk beter was in de wedstrijd. Als die 1 op 1 kans erin was gegaan had ik ze wel zien verliezen eigenlijk. Jones dus duidelijk man of the match.

27 januari 2016 om 20:35

Absoluut, geweldige keeper. Maar natuurlijk is Twente verder niet heel erg gevaarlijk geweest, waren vooral schoten van 25/30 meter of meer. Die redding was inderdaad misschien wel cruciaal.

27 januari 2016 om 21:56

Hoewel Jones natuurlijk een perfecte pot keepte, viel het mij en mijn broer op dat hij de bal vrijwel nooit in een keer heeft. Altijd twee keer en soms zelfs las na drie aanrakingen. Maar het feit dat hij alle ballen desondanks wel tegenhield, is fijn.

27 januari 2016 om 22:08

Klopt, viel mij ook op. Alleen viel het me ook op dat die bal altijd binnen handbereik blijft zodat hij hem weer makkelijk kan pakken.

27 januari 2016 om 23:23

Veld was door de regen ook vrij glad, lijkt me ook niet prettig als keeper. Had daar de afgelopen wedstrijden geen tot weinig last van.

28 januari 2016 om 10:56

Dat Twente niet verder kwam hebben we toch wel te danken aan onze verdedigers die elke wedstrijd weer erg goed staan!

27 januari 2016 om 20:36

Goed verwoord. Ik ben erg jaloers op jullie aanval, en keeper trouwens. Twente speelde niet slecht de 2e helft maar krijgt dan uit het niets weer een goal tegen. Mentaal zijn ze dit seizoen nog nooit sterk genoeg gebleken om dan weer op te krabbelen. En oh oh oh, verdediging was weer slap

27 januari 2016 om 20:40

Inderdaad, Twente speelde zeker niet slecht alleen missen ze spelers die echt wat kunnen forceren, echte creativiteit is er weinig. Alleen Ziyech en Azzouzi creëerde wat kansen met een actie of schot. NEC profiteerde van de trage verdediging van Twente bij de eerste goal, al lette ze echt totaal niet op! De tweede goal was echt amateuristisch verdedigd, Santos liep zo tussen drie man door.

Onterechte overwinning, maar mij hoor je niet klagen. Limbombe blijft belangrijk soort voor de meeste dreiging. Hoop toch dat we in de zomer 3 miljoen+ kunnen vangen. Achterin staat het nog wel prima zonder Rens en Brad weer uitstekend. Voetballend is het de laatste paar wedstrijden iets minder aan het worden.

27 januari 2016 om 20:54

Welke club gaat zo een bedrag betalen ?

27 januari 2016 om 21:05

Leeds afgelopen zomer al 2,5 geboden en dit seizoen doet hij het steeds beter al 6 goals en ook rond de 6 assists.

27 januari 2016 om 23:09

1 assist. Niet overdrijven.

27 januari 2016 om 23:22

Dacht dat limbombe wel meer assists had, sorry van de foute info

27 januari 2016 om 23:10

Klopt. Rens bracht gewoon heel veel voetbal in de ploeg. Hoop dat dumic of dyrestam dat kunnen overnemen.

Zuur dit. Ik ben, als Twente-supporter, natuurlijk niet in staat om neutraal te zijn, maar een gelijkspel zou toch niet geheel onterecht zijn geweest, vind ik. Complimenten voor de keeper van Nec, Brad Jones - dat moet gezegd worden.

27 januari 2016 om 20:34

Zeker niet. Een 1-1 of 0-0 was helemaal niet gek geweest. De wedstrijd is beslist door individuele kwaliteiten. Twente maakte de kansen niet af, NEC wel. En dat telt uiteindelijk.

27 januari 2016 om 21:59

Twente had echt recht op een punt. Eerste helft was duidelijk voor NEC, tweede helft (ondanks alle doelpunten(!)) waz volledig voor Twente.

28 januari 2016 om 11:01

Nec had er in de 1 heft al 2 in moeten/kunnen schieten, Twente kwam (op een paar afstandschoten) niet voorbij de verdediging van NEC. Het lijkt me dus over het algemeen een terechte uitslag. Jammer dat vaak alleen de 2 helft wordt onthouden...

Eindelijk laat Twente even (de 2e helft met name) zien dat het prima kan voetballen, lijkt het er op dat je punten gaat pakken en dan komt er weer zo'n gênant moment waar een paar mensen staan te slapen. Heel zuur deze onverdiende nederlaag..

Ik denk dat twente niet naar een spit moet kijken, maar na een verdediger

Ik vond Twente bij vlagen heerlijk combineren. Het is echt te hopen dat Zyech blijft, want anders heb je wel echt een probleem.

27 januari 2016 om 21:26

Als de keeper zo'n fout maakt, kun je niet spreken van onverdiende nederlaag

27 januari 2016 om 22:34

Dat is een sterk argument Paul.... zucht.

28 januari 2016 om 00:07

@92643
Nou en of dat een goed argument is. Als je een slechte keeper hebt, zijn regelmatige blunders geen toeval, maar gewoon onkunde. Je kunt het daarom niet afdoen als pech of onverdiend.

Lekkere overwinning. Eerste helft was NEC iets beter, maar in de tweede helft hing de 0-1 in de lucht en kwam NEC vanuit het niets op voorsprong. Daarna goed uitgespeeld. Nu 34 punten en dus kan de doelstelling van handhaving worden bijgesteld, want die handhaving is wel zeker.

Pff, wat een pech. 't is dat Jones zo sterk keepte, maar je had hier als enige club recht op de overwinning. 2 kansen, 2 goals in de 2e helft van Nec. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Maar als het spel zo blijft, ga je je wel veilig spelen. Vandaag onverdiende nederlaag, we hadden de 3 punten wel heel goed kunnen gebruiken..

Moet ik wel zeggen dat ik alleen de 2e helft en de laatste 10 minuten van de eerste helft heb gezien.

27 januari 2016 om 20:37

Wel twee hele grote kansen van NEC. Samen met die van Azzouzi de grootste in de wedstrijd. Gewoon erg slecht verdedigd en vooral de goal van Santos was vrij amateuristisch verdedigd, loopt zo tussen drie man door.

28 januari 2016 om 07:01

2 kansen 2 doelpunten? Alleen in de samenvatting waren er al meer kansen te zien van NEC en ze hebben ze niet eens allemaal uitgezonden. NEC is een periode sterker geweest, Twente idem. Een gelijkspel was niet eens gek geweest. Maar Twente heeft maar 2 echte kansen gehad zelf. Of tel je alle balletje van afstand mee?

Zuur! Er had een punt ingezeten, maar door matig verdedigen geef je het helemaal weg. Die El Azzouzi speelde een leuke debuut wedstrijd! Jammer dat die het niet kan bekronen met een goal.

Gefeliciteerd Nec

Man man man hier hadden we moeten winnen.
Ik wilde vandaag nog zeggen dat Marsman het goed doet, maar oh oh wat is dat toch een waardeloze keeper. 2 blunders weer vandaag.
Verder speelden we wel leuk, maar we moeten echt scoren dit zijn weer 3 punten minder.

Bah, wat is dit vervelend. 2e helft speelden we prima, maar maken wij onze 'kansjes' niet af. Ja, dan ga je niet winnen. Mocht Ziyech nog vertrekken, dan wil ik El Azzouzi wel op '10' zien. Denk dat hij deze rol prima kan vervullen ondanks dat hij het als spits goed deed. Op het missen van zijn kansen na dan... Dat er bij vertrek van Ziyech niemand bij komt lijkt me duidelijk. Achterin stond het tot de 0-1 ook goed. Alleen bij de 0-2 leek het nergens op. Overigens Jones motm! Gefeliciteerd Nec-supporters!

27 januari 2016 om 20:52

Als Twente voor Zivkovic gaat en Ziyech blijft, lijkt mij een 4312 met El Azzouzi en Zivkovic als spitsen en Ziyech erachter een prima aanval. Denk persoonlijk dat dat best goed kan werken.

27 januari 2016 om 21:08

Nou, ik heb er mijn twijfels bij. Wij hebben geen half jaar de tijd om Zivkovic zelfvertrouwen te geven. Die jongen zit op 0,0.

27 januari 2016 om 21:47

Dat is ook waar, maar Zivkovic speelt altijd op randje buitenspel. Ziyech en El Azzouzi konden vandaag elkaar aardig vinden en als je er dan een spits bij hebt die je altijd diep kan sturen denk ik dat Twente heel gevaarlijk kan worden.

Aan winnen raak je gewend, aan verliezen nu schijnbaar ook. Maar wat wil je, shoppen zonder geld in je portemonnee. Je moet Ziyech nu wel verkopen anders kun je geen spelers halen. En die heeft Twente dringend nodig. Een ervaren keeper, centrale verdediger en een spits die een bal kan vasthouden. Zoals N'kufo dat deed. Anders worden het zware maanden voor onze FC.

27 januari 2016 om 21:31

Joh, als Ziyech vertrekt gaan er echt geen meerdere spelers bijkomen. 1 hooguit 2. We moeten roeien met de riemen die wij hebben. En als ik het vandaag zo bekijk (maar ook de afgelopen 2 wedstrijden) gaan we echt wel punten pakken. Ziyech was vandaag slecht, dus die missen we niet .

Lullig voor Twente, die zitten echt in de hoek waar de klappen vallen. Onterechte overwinning maar wel handig. 34 punten al. Eind januari al veilig, wie had dat ooit gedacht.

Was verder wel een enorme zaadpot. Eerste helft qua veldspel gelijk op maar kreeg NEC wel al de betere kansen(correcte, NEC kreeg kansen) terwijl Twente vooral van afstand ongevaarlijk was. Tweede helft was Twente gewoon beter en mag je blij zijn dat je een goede keeper hebt. Verder kan je dan halfziek in de regen naar een enorme k*twedstrijd zitten te kijken, als Foor dan zo'n magistrale bal geeft die goed afgewerkt wordt door Limbombe dan maakt dat toch wel wat goed. Alles klopte aan die pass.

Daar zijn we ontsnapt. Het doelpunt viel eigenlijk precies op het moment dat FC Twente de bovenliggende partij was. De eerste helft moet je eigenlijk scoren, maar creeer je te weinig kansen. De tweede helft verlies je iedere tweede bal, maar kom je door individuele kwaliteiten op voorsprong, want het spel was er niet naar. De 2-0 was het gevolg van het risico dat Twente nam. Santos werd het wel erg makkelijk gemaakt, trouwens. Met name tevreden over Jones, Golla en Dumic. Breinburg en Foor ook weer belangrijk. Nu weer doorgaan en tegen AZ punten proberen te pakken!

Forza nec groeten uit hatert-zuid

28 januari 2016 om 01:28

Haha ik woon ook in hatert zuid

28 januari 2016 om 09:13

Ik ook in zuid!

NEC was niet minder dan Twente!
Ik weet dat Twente de tweede helft meer aandrong en NEC dat liet gebeuren, met vaak slappe tegenstootjes. Maar NEC is eigenlijk nooit echt in gevaar geweest op die ene fout van Golla na, waardoor er een 1 op 1 situatie ontstond.
Die Zyech had er trouwens met rood vanaf gemoeten!
Was al een paar keer aan het duwen en uit aan het dagen maar had zijn tweede geel moeten krijgen.
Maar goed, tegen 10 man spelen is misschien wel moeilijker...

28 januari 2016 om 07:28