wk2018
 

Na regen komt zonneschijn

Dinsdag, 5 januari 2016 om 18:11 door uA010

Een afschuwelijk voetbaljaar is ten einde. Alle Galatasaray-supporters hebben pijn. Onze prachtige club met een droombare historie voor iedere club in Turkije is het lachertje van het Turkse voetbal. De supporters van onze rivalen roepen iedere wedstrijd kumede kal Galatassaray (vertaling: ga degraderen Galatasaray). Dit jaar had echter het jaar van Galatasaray moeten worden. In de nieuwe Türk Telekom Arena zouden we weer historie moeten schrijven door de titel te winnen. Echter was dat jaar een nachtmerrie. Maar iedereen geloofde in het spreekwoord: Na regen komt zonneschijn. Onze zonneschijn was Ünal Aysal.

Galatasaray was op nummer acht geëindigd. Frank Rijkaard moest vertrekken door tegenvallende resultaten. Hij werd opgevolgd door Gheorghe Hagi. Hagi is nog altijd één van de beste buitenlandse voetballers ooit in Turkije. Echter was dit als voetballer, niet als trainer. Hagi moest namelijk ook vertrekken. Dit was echter niet genoeg voor de fans. Iedere wedstrijd hoorden we hetzelfde: Yonetim istifa (vertaling: bestuur neem ontslag). Dat laatste gebeurde, tot vreugde van iedereen. Adnan Polat nam ontslag en liet Gala achter met een hoop schulden. Nu was de vraag wie Gala zou gaan redden? Dat was Ünal Aysal. Aysal durfde deze moeilijke taak te accepteren. Aysal werd in 2011 gekozen tot voorzitter met een recordaantal stemmen. Echter kende vrij weinig mensen deze onbekende.

Aysal is een rijke en tevens slimme zakenman. Hij is eigenaar van de firma genaamd Unit International in Brussel. Aysal werd gekozen als voorzitter door zijn vermogen en slimme uitspraken. Hij beloofde om Galatasaray binnen drie jaar terug te brengen naar de Europese top. Hij werd gelijk geliefd bij de fans. Dit heeft hij grotendeels voor elkaar gekregen door als eerste clubicoon Fatih Terim aan te stellen als hoofdtrainer en geliefde namen als Abdurrahim Albayrak en Ali Durust toe te voegen aan zijn bestuur. Ook zijn uitspraken vielen in de smaak. Zo zei Aysal in het begin van zijn voorzitterscarrière: “Ik snap weinig van voetbal, maar ik snap de mensen die van voetbal snappen.”

Ik ga het niet hebben over de biografie van Aysal. Daar hebben we vrij weinig aan. Ik ga het hebben over de tweeënhalf van Aysal bij Galatasaray. In zijn eerste jaar als voorzitter heeft hij dus Terim aangesteld aan trainer. Vervolgens heeft Aysal namen gekocht als Fernando Muslera, Tomas Ujfalusi, Emmanuel Eboue, Johan Elmander, Selçuk Inan en Felipe Melo. Met deze namen moest Galatasaray weer een nachtmerrie worden voor de tegenstander. Tevens beloofde Aysal dat de club financieel weer gezond zou worden: “Om sportieve successen te behalen moeten we financieel sterk zijn”.

Buiten de sportieve en financiële zaken, moest Aysal zich ook bezig houden met het omkoopschandaal. Er werd steeds geprobeerd een sneer uit te delen naar Galatasaray. Tevens wou Aysal het ‘vervuilde’ Turkse voetbal weer schoonmaken. Galatasaray was als een speer begonnen. In het eerste jaar was Galatasaray kampioen geworden met negen punten verschil (zonder de play-offs). Vervolgens was de Supercup gewonnen van aartsrivaal Fenerbahce. In het tweede jaar stak Galatasaray er weer met kop en schouders bovenuit, door met tien punten verschil kampioen te worden. Ook had Galatasaray de kwartfinale van de Champions League bereikt. Weer was er van Fenerbahçe gewonnen in de strijd voor de Supercup.

Het derde jaar was niet begonnen zoals verwacht. De resultaten vielen tegen en er begon een koude oorlog binnen de club. Aysal had namelijk zijn bestuur opnieuw gevormd en er was geen plaats meer voor Albayrak en Durust. Ook had de voorzitter trainer Terim uitgemaakt tot ‘eleman’. Eleman betekent in het Turks een werknemer met weinig bevoegdheden. Deze uitspraak van Aysal was het begin van zijn eigen einde. Niemand kon Terim zo maar uitmaken voor werknemer, simpelweg omdat Terim te veel heeft betekend voor Galatasaray. Hij heeft Cim Bom liefst zes keer kampioen gemaakt en ook was het Terim die de eerste Europese beker naar Turkije had gehaald, de UEFA Cup. Op mysterieuze wijze werd Terim ontslagen. Het is nog altijd onbekend wat de precieze aanleiding hiervoor was. Dit was de grootste fout van Aysal. Aysal vroeg aan de raad van bestuur om meer bevoegdheden om de club financieel sterker te maken. Zijn verzoek werd geweigerd. Aysal voelde geen vertrouwen meer en nam ontslag.

Laten we naar de cijfers kijken. Toen Aysal als voorzitter kwam had Galatasaray $ 328.000.000 schuld. Toen hij vertrok waren de schulden $ 338.000.000. Echter heeft Aysal in twee jaar tijd ruim $ 80.000.000 afgelost aan rentekosten. Door de rentekosten heeft Aysal de werkelijke schuld niet kunnen verminderen. Tevens heeft het nieuwe bestuur geen gebruik kunnen maken van bepaalde inkomen zoals de skyboxen van de Arena (eerste jaar). Ook het bedrag wat de Türk Telekom zou betalen voor de naam van de Arena kon niet meer gebruikt worden. De inkomsten van de verkochte shirtjes konden in jaar één ook niet gebruikt worden. Ook de inkomsten van de verkochte seizoenkaarten konden niet gebruikt worden. Al deze inkomsten waren gebruikt door het vorige bestuur. Daarom valt het Aysal niet echt te verwijten dat Gala in twee jaar tijd $ 10.000.000 meer schuld heeft.

Ook moeten we niet vergeten dat twee supersterren zijn gekomen. Jullie weten al over wie ik het heb: Didier Drogba en Wesley Sneijder. Aysal noemde deze twee transfers de kers op de taart. Na deze transfers konden de fans niet anders dan van Aysal houden. Alle sporttakken van Galatasaray boekten vooruitgang. Het mannelijke basketbalteam was na jaren weer kampioen geworden. Het vrouwelijke basketbalteam was gekroond tot Europees en landelijk kampioen. Sportclub Galatasaray heeft onder leiding van Aysal liefst 27 trofeeën behaald in 40 maanden tijd.

Ik ben nog altijd zeer getreurd dat we deze man kwijt zijn als voorzitter. Hij had grote plannen met Galatasaray en was absoluut niet op zijn mondje gevallen. Hij was niet bang om Aziz Yildirim en Mahmut Uslu uit te maken voor omkoper. Ünal Aysal was onze zonneschijn.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 7 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door 10_alex_10)

Ten eerste: Mooi stuk, helaas zit ik altijd op de mobiele app. Ten tweede: Tja, misschien dat Aysal de schulden zou betalen dacht ik.. De schulden zijn er nog steeds en ik vrees dat die nog zullen aanhouden totdat een rijke bestuurder aan de macht komt. Met Donk hebben jullie een mooie transfer gemaakt, maar waarom 2.5 miljoen betalen voor iemand die over 6 maanden transfervrij is? Misschien omdat ze de gat willen verkleinen? Daarnaast waarom speelt Semih de laatste tijd wel en Denayer niet?

6 januari 2016 om 00:09

Bedankt!

Er hoeft niet persé een rijke voorzitter te komen. Als iemand komt die helder kan nadenken is het al genoeg. Galatasaray is een club met een enorm vermogen aan grond en gebouwen. Tijdens de laatste toespraak van Aysal heeft hij een aantal plannen verteld wat hij eigenlijk nog wou uitvoeren, maar omdat hij geen vertrouwen voelde besloot hij zichzelf niet opnieuw verkiesbaar te stellen.

Al het grond en gebouwen wat van Galatasaray is heeft een waarde vant: € 3.984.562.982. Een slimme voorzitter (zoals Aysal) zou hier goed gebruik van kunnen maken om een project op te zetten of een stuk grond te verkopen.

Ik denk ook dat Donk een goede transfer is gekeken naar onze situatie. Je hebt helemaal gelijk betreft de transfersom. Denayer is helaas nog steeds geblesseerd.

Sinds 2008 kijk ik voetbal. Niet heel lang dus. Unal Aysal had toch wel het beste bestuur. Als hij nou na Fatih Terim geen Italiaanse couches als trainer had aangesteld zou hij nog wel blijven denk ik. Manchini en Prandelli verdienen dacht ik elk jaar boven de 5 miljoen euro terwijl Fatih Terim dit deed voor 2miljoen!!

6 januari 2016 om 00:12

Bedankt voor je reactie.

Unal Aysal had inderdaad in zijn eerste jaar een sterk bestuur. In alle branches beleefden we successen. Maar iedereen maakt fouten. Ook Aysal.

Ik zal je wat vertellen, Galatasaray betaalt nog steeds een gedeelte van het salaris van Prandelli. Erg he?

Dit is mijn eerste CE. Allereerst wil ik mijn verontschuldigingen bieden als je een spellingsfout ontdekt.

Ik heb dit geschreven en gepubliceerd omdat ik de laatste tijd steeds meer lees dat verschillende leden Unal Aysal beschuldigen van de situatie waar Galatasaray zich nu ik bevind. Ik heb al deze cijfers en feiten van officiële toespraken.

Tevens wil ik jullie helpen herinneren dat we onder Aysal alleen maar gegroeid zijn.

Ik hoop dat ik zowel positieve als negatieve reacties ontvang, zodat ik mezelf kan verbeteren voor de volgende CE.

Leuk stukje! Ik volg Turkije helemaal niet, dus ik ben blij als ik zo nu en dan wat kan lezen over landen als Turkije en bijv. Rusland.

Als ik het allemaal zo lees, lijkt mij die Aysal een leuke voorzitter, geen blad voor de mond, dat is altijd fijn. Ik vind het wel jammer dat ik alleen maar feiten opgesomd zie, ik had graag wat duidelijker gezien hoe jij tegen zaken aan kijkt. Ook zijn er een aantal foute woordkeuzes, maar goed, je gaf zelf al aan dat je wist dat die er waren.

Ondanks dat alles, vind ik het wel een topstukje, eens wat anders dan een standaard stuk over een club in Nederland. Thanks! Maak vaker Ce's over Turkije.

6 januari 2016 om 18:09

Dankjewel!

Leuk om te horen dat je het leuk vind om over Turkije te lezen.

Erg bedankt voor je tips, ik zal er zeker gebruik van maken. Ik zal maar even in het kort mijn opinie delen: Aysal moest Ali Durust en Abdurrahim Albayrak in zijn bestuur behouden. Aysal zei dat die verder wou met professionals, maar in Turkije heb je buiten professionals mensen nodig die met hun hart alles geven voor de club. Bijvoorbeeld Abdurrahim Albayrak. Hij was een bestuurslid, maar er zijn veel dagen geweest dat hij overnachtte op het trainingscomplex, ook al waren de spelers vrij. Ali Durust, Abdurrahim Albayrak en Fatih Terim zijn samen erg sterk. Deze drie staan garant voor succes. Ook Terim mocht nooit ontslagen worden.

Grote aantekening:

Een verhaal heeft 2 kanten. Jij vertelt er maar 1. Dan vertel ik wel het andere kant van jouw verhaal.

Refererend naar de laatste alinea, Aysal beschuldigt dus onschuldige mensen voor omkopers. Gooit met modder en probeert andere clubs zwart te maken. Nou wat een geweldige voorzitter zeg. Fenerbahce is vrij gesproken maar! En dit mis ik in jouw verhaal.

Jij beweert dat GS een ontstopbare machine was onder leiding van Aysal. Maar hoe komt dat? Jullie aller grootste concurrent, Fenerbahce, wordt door diverse hoog geplaatste GS mannen in dienst van het OM in Turkije, degene die FB aanklaagden en daarna doodleuk een bestuursfunctie kregen binnen GS, kapot gemaakt.

Aysal had geluk dat Fenerbahce, wat een veel betere selectie had, ingespeeld was, en nog een aantal top transfers had kunnen doen. GS zeker geen kampioen had laten worden. Zelfs toen de top spelers van FB het schip (door die valse beschuldigingen) verlieten, inkomsten van miljoenen en miljoenen misliep, maakte FB het jullie nog moeilijk door maar op 3 punten achter te staan. En zelfs kampioen te worden in zijn 3e seizoen.

Zelfs na die terroristische aanslag op de spelersbus die bijna het ravijn indonderde omdat de buschauffeur aan de dood ternauwernood kon ontsnappen werden we ''gewoon'' tweede. Een harde klap wat het moraal deed kantelen en spelers eigenlijk het land wilde verlaten. Een zeer groot effect hierdoor is het mislopen van onze 4e ster. Want, stel die aanslag had niet plaats gevonden? Waren we dan alsnog 2e geworden?

Stel fenerbahce werd niet onterecht beschuldigd en liep daardoor geen CL mis, geen miljoenen en geen spelers. Was GS dan wel onder Aysal kampioen geworden.

Want wat zien wij nu beste mensen?

FB is eindelijk van het gezeik af en wat is het gevolg? Men staat 10!!! punten voor op GS.
FB is van het gezeik af en direct zijn daar topspelers zoals Nani, Van Persie. Turks voetballer van het jaar Sen (voor op de bank), Kjaer, topscorer van Turkije Fernandao etc.

Je praat alsof het Aysal allemaal zo gemakkelijk afging tijdens de eerste 2 seizoenen. Maar je vergeet de hele context erbij te schetsen. De belangrijkste concurrenten BJK en FB die onder vuur liggen, vergeet je even.

Bekijk even onze selectie van 2010-2011 en dat van 2011-2012.

We gaan het zien de komende 5 jaar. Waar zal Gs staan en waar zal FB staan en waar zal BJK staan.

Want wij waren zeer welvarend bezig voor het onterechte omkoopschandaal en na het omkoopschandaal zullen we de draad weer oppakken.

Maar Gs beland weer in het zelfde schuitje. Dat komt mede door Aysal die Drogba 10m aan tekengeld gaf. Dursun is nu juist degene die puin aan het ruimen is. Maar zo goed is hij ook weer niet als ik zo kijk naar zijn paniekaankopen.

Propaganda column. Je kan zo aan de slag bij Kim Young Un.

8 januari 2016 om 22:05

Allereerst bedankt voor het lezen.

Refererend naar je eerste alinea, de ''onschuldige'' voorzitter van jou club heeft tijdens iedere rechtszaak Galatasaray beschuldigd voor omkopen in het verleden in plaats van zichzelf daadwerkelijk te verdedigden. Het was steeds, net als een klein kind wijzen naar een ander. Wie beschuldigt dus andere mensen?

Galatasaray was zeker een machine wat niet te stoppen was. Anders wordt je niet kampioen met tien punten en negen punten verschil. Vergeet niet dat buiten jou club en Besiktas nog 15 andere teams spelen in de lig. Vergeet ook niet dat Galatasaray vrijwel geen een derby verloor en dat we ondanks het Play Off systeem (wat was verzonnen om Fenerbahce en Besiktas een kans te geven) toch weer kampioen zijn geworden, nota bene in jullie stadion.

Dus Galatasaray had geen enkel probleem vorig seizoen? We zijn kampioen geworden met drie verschillende voorzitters en twee verschillende trainers in één seizoen!

Fener staat inderdaad tien punten voor Galatasaray, maar vergeet niet dat er nog 17 speelrondes te gaan zijn. Geniet van je tweede plek in plaats van te vrezen voor Galatasaray. Jij zegt dat dit Fener zijn echte kracht is. Ik kan ook kinderachtig zeggen dat de echte kracht van Galatasaray drie jaar geleden was, toen we kampioen werden met tien punten verschil. Maar zo zwak ben ik niet.

Jammer dat je niet inhoudelijk kan reageren op de cijfers wat ik publiceer. Kan je niet lezen, kan je het niet snappen of vind je het leuk om de media na te praten?

Propaganda reactie. Je kan zo het weerbericht presenteren met je stel stel stel en als als als.

10 januari 2016 om 21:54

Ik had geen enkele interesse om te reageren op jouw propaganda artikel tot jouw laatste Alinea waarin je misplaatste smaad en laster verheerlijkt. Dan vraag je om een reactie.

Als Barcelona MSN plotsklaps mist en 3 jaar lang geen waardige vervanger kan halen. Krijgt Rm en de rest het dan makkelijker of niet?

Als Barcelona 3 jaar zonder definitieve oordeel geen Europees voetbal mag spelen en daardoor miljoenen aan inkomsten en spelers misloopt, hebben Rm en de andere teams dan nog meer kans om kampioen te worden, ja of nee?

Blijkbaar heb jij enorme moeite met begrijpend lezen of je wilt mijn reactie niet snappen.

Dit zijn de feiten nog 1 keer in Jip en Janneke taal:

1 GS werd 8ste!!! In het jaar dat FB kampioen werd. Door dat FB te oppermachtig werd hebben GS poppetjes FB Onterecht beschuldigd met alle gevolgen van dien. Die GS poppetjes die het niet bij het juiste eind hadden mochten later dood leuk plaats nemen in het bestuur van GS.

Logisch dat je eerste wordt als de huidige landskampioen steunpilaren moet verkopen en geen vervanging kan en mag halen. Maar dan nog verslaan we jullie uit tijdens de play-offs en kunnen jullie thuis van ons weer niet winnen.

Want wat zien we. Als FB gewoon gezond is zoals dit seizoen dan zie je dat we structureel altijd 2e of 1e werden met een enkele negatieve uitschieter door Aragones (r.i.p.).

Jij denkt dat Unal Aysal net zo makkelijk kampioen was geworden als dat hele omkoop schandaal niet was gebeurd. Dan verwijs ik je nogmaals naar het Rm barca voorbeeld. Misschien begrijp je het dan zo.

Maarja door jouw GS bril kan je het niet meer objectief bekijken. En wie begint nu met wijzen? Jij zelf. Iets met pot en ketel.

Adnan Polat en andere ex GS spelers zeggen zelf dat zij niet met 100 procent zekerheid kunnen zeggen of GS nooit aan omkoping had gedaan. Daar heb je Aziz yildirim niet voor nodig. Alleen dat is een irrelevante discussie. Het gaat erom dat je best wat credits mag geven aan Aysal.

Maar ook Rm moet een kant aantekening plaatsen door naast vele bekers Franco zijn naam te vermelden. Want zonder zijn hulp hadden ze wellicht nooit zoveel prijzen kunnen pakken. Misschien hadden ze wel evenveel prijzen kunnen pakken misschien ook niet. Maar het is ze makkelijk gemaakt.

Zonder dat omkoopschandaal (voor de 100ste keer) had FB in de 3 seizoenen een ware slachtpartij aangericht in de competitie. Want, de beste spelers op het veld en op de bank en het team was compleet ingespeeld. Als je het transferlijstje had gezien van toen zou je een hart aanval gehad hebben. Alleen ging het niet door dankzij die GS fans zoals Lutfi Aribogan en zijn gang.

Maar net als Barca zien we nu wie structureel beter is als club en dat is FB. Onthou dit. Over 5 jaar heeft FB het structureel beter gedaan net zoals de 5 jaar voor het omkoopschandaal. Al komt Aysal terug. Maakt niks uit. Door de FFP kunnen suikerooms niet meer ongegeneerd strooien met geld.

Alleen door vieze zaken buiten het voetbal kunnen jullie FB tegen houden, zie ook de moord/terroristische aanslag. Anders niet. Zie de huidige situatie.

Maar blijf jij maar geloven in sprookjes over superman Aysal en de voetbalclub.

13 januari 2016 om 01:32

Jupp, al de succesen van Galatasaray onder Aysal inclusief Europees was puur toeval en de hoofdreden was omdat de club wat jij support heeft omgekocht. Ja, je leest het goed, heeft omgekocht. Vergeet niet dat er geen rechtszaak is geweest waarin is vastgesteld dat de club wat jij support niet heeft omgekocht.

Dit is niet de plaats om verder te discussiëren betreft het omkoopschandaal. Als je toch zo graag verder wilt schrijven over de grootste duistere zaak van het Turks voetbal is het misschien een idee om ook een CE te schrijven waarin je alles kan uitleggen zoals jij denkt dat het is. Daar kunnen we verder discussiëren.

Blijf jij maar geloven in sprookjes over de Daltonbende van Aziz en de voetbalclub.

13 januari 2016 om 10:23

Je (alex) beschuldigt ua010 van 'propaganda'-artikel terwijl je zelf een daadwerkelijke propaganda reactie geeft. Luister, feit is dat Fener rijker en machtiger is dan Galatasaray, dat ontkent niemand. Achter Fener zitten rijke zakenmannen die er staan in tijden van tegenspoed. Toen Aziz werd verdacht van omkoping en vastzat, hebben DIE mannen zomaar even 10 miljoen getikt voor Moussa Sow. Dus, ga niet doen alsof je neus bloedt om het zomaar even te zeggen. Kortom: fener heeft toen redelijke vervangers gehaald, maar dat jullie niet kampioen werden lag omdat wij een ingespeelde ploeg hadden. Wij lieten jullie alle hoeken van het veld zien over die twee wedstrijden + de playoffs.

Anyway, niet dat dat zo boeiend meer is voor mij, maar meer om het aan te geven dat wij beter stonden dan jullie en niet te stoppen waren. Daarin geef ik ua010 gelijk. Want ondanks dat Aziz vastzat heeft de Turkse voetbalbond playoff-systeem ingevoerd. De voorzitter was nota-bene een ex-bestuurslid van jullie. Dat mag gezegd worden. Dat laat zien hoe sterk Fenerbahce is ondanks dat Aziz vastzat.

Conclusie is, dat Unal Aysal en zo ook Sadri Sener toevallig van de Turkse voetbal indirect zijn geweerd. Die twee mannen hadden het vuile spelletje door en zijn door de 'iktidar' subtiel aan de kant gezet. Zij zaten er zo kort op, dat de 'iktidar' zijn eigen mensen naar voren hebben geschoven om te regeren over die clubs. Kijk maar hoe Haciosmanoglu stoer deed, waar denk je dat hij de lef vandaan haalt om zo stoer te doen? Duygun Yarsuvat en Dursun Ozbek hebben totaal geen verstand van voetbal maar zijn gewoon ja-knikkers. Zijn bang van de hoge druk.

18 januari 2016 om 00:29

Je eerste alinea ga je al de fout in. Santos, Lugano, gingen weg en er kwam geen waardige vervangen voor terug. Emenike hadden we gekocht omdat we geen kwalitatieve spits hadden maar hem moesten we verkopen en Sow was de pleister op een gapende wond. Daarnaast kwam hij pas in de winterstop.

We werden duidelijk veel slechter. En daarnaast stonden we zelfs stil omdat we niet meer het kapitaal hadden om transfers te doen als wat we normaal gesproken altijd deden. Daarnaast wonnen we in de playoffs uit van jullie met 2-1 en werden jullie thuis in de playoffs helemaal weg gespeeld tot de rode kaart van Dia. Dus wat voor onzin kom je verkondigen? Ook thuis konden jullie in de competitie niet winnen.

Ja we hebben rijke ''vrienden van de club''. GS ook. Maar jullie willen het ontroerend goed niet verkopen. Dat is een keuze. Maar als GS dat doet dan kunnen jullie zeker 250 plus bijschrijven op de balans. Minimaal. Dat kan FB niet.

Je 2e alinea is een alinea zonder bronnen. Je gaat ervan uit dat het AY zijn idee was. Maar het speelde al langer. Daarnaast sloeg het nergens op.

De enige die hier macht had waren de bestuursleden zoals Lutfi Ariboan en zijn gang die FB bijna naar de 2e liga had gestuurd. Dankzij AY is dit niet gebeurd. Maar daardoor hebben wij financieel en sportief een hele achterstand moeten verwerken. Zoals je nu ziet hebben we het sportief weer op de rails. En financieel moeten we nog wachten op de schadevergoeding. Pas dan is FB weer de oude.

En als FB weer de oude is dan zal gs ook weer de oude zijn. Door constant te schommelen tussen plaats 1 en 8 waar Fb zal schommelen tussen 1 en 2.

AY heeft ook 0,0 voetbal verstand. Voor dat hele sike gebeuren was ik nr 1 pleiter om hem weg te sturen en was ik al heel lang fan van Ali Koc. In de zomer is dan eindelijk de wisseling van de wacht. Maar zonder AY was FB kapot gemaakt tijdens het omkoopschandaal. Niemand behalve hij had FB kunnen redden.

Mijn punt is. Als FB die onzin niet had hoeven te verduren dan was die goal die in de lucht hing tijdens de play offs zeker weten gevallen. En anders waren we nooit met zo een grote achterstand geeindigd. Want wanneer is het voor het laatst dat FB op zo een grote achterstand van de nr 1 is geeindigd?

Ik geloof niet in toeval.

Allereerst, bedankt dat je deze CE hebt gemaakt! Ik ben zelf supporter van GS dus het is altijd wel leuk om iets over je eigen club te lezen.

Over het stuk, ik heb maar een ding waar ik kritiek op kan hebben, en dat is dat ik je zinnen te kort vind. Begrijp met niet verkeerd, maar als je wat langere zinnen zou kunnen typen dan zou het stuk wat vloeiender lezen.

Over Unal Aysal, hij was zeker onze zonneschijn. Als het een voorzitter van een Turkse club lukt om Sneijder en Drogba beiden te halen, dan kan het niet meer stuk voor je. Echter, we moeten ook kijken naar zijn financiele activiteiten. Zoals een onterecht boze FB-supporter hierboven al vermeld, 10 miljoen tekengeld kan je gewoon niet maken. Daarom ben ik van mening dat het huidige bestuur het beter doet dan verwacht. Sportief zijn we natuurlijk zeer zeker niet goed bezig, maar voordat Dursun Ozbek kwam zei hij al dat hij 'gaat proberen om de schulden weg te werken'. Dat doet hij nu dus ook, tevens met zijn eigen geld. Dat heb ik Aysal niet zien doen.

Al met al, voor een eerste CE is het gewoon prima.

10 januari 2016 om 15:53

Je ben actief bezig op Voetbalzone, blijf zo doorgaan kleurgenoot!

Bedankt voor je tip. Ik zal er zeker rekening mee houden voor de volgende keer.

Ik heb de financiële activiteiten in mijn stuk uitgebreid beschreven vind ik. Als we naar alle succes kijken van alle sporttakken, is het buitengewoon een wonder dat het schuld maar is toegenomen met $ 10.000.000.

Kleurgenoot, probeer alsjeblieft niets positiefs te schrijven betreft de ezel die nu de leiding heeft. Ik wordt er gelijk chagrijnig van. Een nietsnut die denkt dat die een hotel bestuurd. Aysal en Dursun vergelijken is echt schelden met de dood tegen Aysal. Althans, dit is mijn mening. En ik geloof er niets van dat hij uit eigen zak betaald. Ik wil bewijs zien. Iedereen kan een journalist een leuk bedrag geven en verzoeken om positieve artikelen te laten schrijven over zichzelf.

Anti-Fenerbahçe propaganda van hier tot Baghdad.

Mooi om te lezen over Galatasaray ! Ik vind dat je het erg mooi hebt omschreven en ik hoop meer stukken te lezen van jou !

11 januari 2016 om 21:13

Om van jou zo een compliment te krijgen doet me goed Gangstarr. Heel erg bedankt!

Mooi geschreven renktas

Leuk geschreven. Ik vind wel dat je een kant van het verhaal belicht en best vaak erg kort door de bocht gaat. Ik dacht vroeger zelf net als jijzelf dat Aysal groots bezig was en dat hij ten onrechte is tegengewerkt. Aysal heeft (helaas) erg veel fouten gemaakt. Mijn opa,vader en oom zijn Divan leden en gaan regelmatig naar de Divan meetingen. Daar wordt langzaam duidelijk waarom Aysal is tegengehouden. Er blijken door hem erg slechte deals gemaakt te zijn. Preciese getallen weet ik niet maar om je een idee te geven. Als je voor het basketbal vloer sponsor gem 10 euro kan krijgen nam aysal genoegen met 6 ook al is Galatasaray geen gem club. Dit is bij bijna alles gebeurt (zwemmen, basketbal, vollybal, voetbal). Galatasaray A.s. loopt hierdoor enorme inkomsten mis. Alles van waarde is door Aysal gebruikt als onderpand om te lenen.

Hij hoopte met het geleende geld Galatasaray snel naar de top te brengen en dan met die vernieuwde hogere inkomsten alles af te betalen. Prima plan opzich maar Aysal maakte de fout door eerst te vroeg met terim te breken(ik vind persoonlijk dat terim ons heeft verlaten voor geld en vervloekte FB Demiroren) en hierna tot tweemaal toe de verkeerde man aan te stellen(mancini en Prandelli). Deze heren hebben zoveel gekost en vooral mancini heeft bizar veel geld uitgegeven.

Ik snap wel waarom Aysal dat deed. Thomas Tuchel(hoofdkandidaat) wilde pas vanaf juli en iedere dag dat Terim een dubbel functie vervulde werd het ego van Aysal door Terim/demiroren gekrenkt en hierdor werd er voor een beschikbare optie zoals mancini gekozen. Dit was fout nr 1 van Aysal. Hij koos zijn ego boven de club. Fout nummer 2 en de hoofdreden dat ik geen respect kan opbrengen voor aysal is dat hij de club heeft achtergelaten nadat een ongelooflijk riskant plan fout ging. Ik vind dat je als voorzitter prima een gedurfd plan mag proberen (we hebben hem tenminste niet voor niets gekozen) maar dan moet je ook bij slecht weer bij de club blijven en dat liet Aysal na.

Mijn hoop is dat na jaren weigeringen Ali Durust eindelijk inziet dat we hem echt nodig hebben en zich verkiesbaar stelt. Dan zal je zien hoe de volledige potentie van Galatasaray benut kan worden.

13 januari 2016 om 01:22

Bedankt voor je uitgebreide reactie! Het maakt me ook erg blij dat jij zelf ook onderzoek hebt gedaan in plaats van de media geloven.

Leuk om te horen dat diverse familieleden van jou lid zijn van de divan. Al het informatie wat ik heb gebruikt heb ik ook van de divan toespraken van Aysal. Ik had niet verwacht dat een slimme zakenman als Aysal genoegen had genomen met mindere bedragen. Ik kan ook geen logische reden vinden waarom Aysal dat heeft gedaan. Echter vind het dan nog steeds erg knap dat het totale schuld maar is gestegen met $ 10.000.000.

Ik denk niet dat Fatih Terim is vertrokken om het geld, maar om het feit dat Turkije hem nodig had. Terim is een echte nationalist. Hij zag dat het Turkse voetbal hem nodig had en koos voor het Turkse voetbal. Bovendien waren hiervoor al enkele (kleine) conflicten tussen Aysal en Terim, zoals ik heb beschreven in mijn artikel.

Ik weet niet precies wat het riskante plan was. Wat ik wel weet is dat Aysal verschillende oplossingen heeft opgesomd tijdens zijn laatste toespraak wat de nieuwe voorzitters kunnen gebruiken om het totale schuld te verminderen. Ik keur het ook niet goed dat Aysal weg is gegaan. Maar ik snap hem wel. Hij wou meer bevoegdheden om zijn plannen uit te voeren, maar die kreeg hij (helaas) niet. Dan zou ik ook denken dat ze me weg willen hebben.

Tot slot, ik hoop ook dat Ali Durust gaat inzien dat we hem nodig hebben. Echter ben ik nog steeds teleurgesteld dat hij deel uitmaakt van het raad van bestuur van Demiroren, onze vijand. Ik voel me als Galatasaray fan genaaid dat hij samenwerkt met hem. Denk eens na, Ali Durust als voorzitter, Abdurrahim Albayrak in het bestuur en Fatih Terim weer als trainer..

15 januari 2016 om 00:25

Een ding wat ik niet begrijp he, je noemt Demirören jullie vijand en boven je refereert Blackmamba als 'fb Demirören' naar hem, maar onder zijn voorzitterschap hebben jullie 8 van de 12 bekers gepakt. De resterende 4 waren voor Fenerbahce. Telkens hoor ik van GS-supporters dat Demirören jullie tegenwerkt en zijn oude club BJK helpt of Fener voor trekt, maar GS heeft twee derde van de beschikbare prijzen gepakt. Sinds Demirören er is beleeft GS de succesvolste periode van de laatste 15 jaar. Wat is dat voor een mooie vijand?

15 januari 2016 om 17:20

Dat is karma

15 januari 2016 om 21:31

Clutch, dat is ook met Aziz Yildirim. Onder Aziz Yildirim heeft Galatasaray negen kampioenschappen beleeft, terwijl Fener er zes heeft ghehe.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Besiktas7139
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Martin LinnesVerdediger10
Serdar AzizVerdediger10
Koray GünterVerdediger10
Papa Alioune NdiayeMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Galatasaray.

In de wandelgangen

Zaterdag 23 juni
Internazionale is akkoord met Malcom over een vijfjarig contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren