Boer blinkt uit in knappe overwinning van Jong Ajax op Volendam

/

Jong Ajax heeft het kalenderjaar met een goede overwinning afgesloten. Het team van Andries Ulderink en Jaap Stam zegevierde maandagavond met 2-0 over FC Volendam, dankzij doelpunten van Robert Muric en Sam Hendriks. Door de zege neemt Jong Ajax de twaalfde plek in de Jupiler League in. FC Volendam, dat al dik drie maanden geen enkele uitzege heeft geboekt, blijft op een vijfde positie staan.

Jong Ajax legde in de eerste helft de basis voor de overwinning. FC Volendam zat niet goed in de wedstrijd en kreeg in de eerste 45 minuten de rekening gepresenteerd. De eerste poging van Jong Ajax, na negen minuten was raak: Muric leek een voorzet te geven, maar de bal eindigde fraai in de kruising achter doelman Hobie Verhulst; 1-0.

Muric had tien minuten voor rust ook een belangrijk aandeel in de 2-0. De aanvaller werd door Henny Schilder tegen de grond gewerkt en Hendriks schoot het leer vanaf elf meter hard achter Verhulst. Diederik Boer moest in de eerste helft alleen in actie komen op een uitstekende kopbal van Bert Steltenpool. Dat deed hij echter met verve: de inzet richting de kruising werd met een reflex gekeerd.

Na de onderbreking bleef het balbezit voor Jong Ajax en kon FC Volendam opnieuw niet overtuigen. Toch verrichtte Boer een belangrijke redding op het moment dat Kevin van Kippersluis de 2-1 leek te maken, twintig minuten voor tijd. De ploeg van Ulderink had zelf mogelijkheden via Hendriks en Leroy Uwusu, maar de Amsterdamse talenten slaagden er niet in om de wedstrijd in het slot te gooien.

Hoewel FC Volendam na rust toch ietwat meer passie toonde, zat het de ploeg van Robert Molenaar gewoonweg niet mee. Zelfs het benutten van een strafschop was niet aan het bezoek besteed. Na een charge van Danny Bakker op Van Kippersluis liet Boer zich weer gelden; de doelman stopte een harde knal van Erik Schouten vanaf elf meter.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen in de competitie?