Besiktas kruipt door het oog van de naald en passeert Fenerbahçe

Besiktas heeft de koppositie overgenomen van Fenerbahçe. Het team uit Istanbul leek maandagavond niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel tegen Osmanlispor, maar een doelpunt in blessuretijd bezorgde het bezoek alsnog het volle pond: 2-3. Besiktas heeft nu één punt meer dan Fenerbahçe en negen punten meer dan Galatasaray.

/

Besiktas speelde een teleurstellende eerste helft en zocht met een 2-1 achterstand de kleedkamer van het Osmanli Stadion op. Raul Rusescu opende met een mooie boogbal de score en na de gelijkmaker van Mario Gómez (een kopbal uit een vrije trap van Ricardo Quaresma) tekende Badou N’Diaye voor de 2-1. Het zat Besiktas ook niet mee, want in de blessuretijd had men na een handsbal van Bilal Aziz eigenlijk een strafschop moeten krijgen.

In de tweede helft waren De Zwarte Adelaars fortuinlijker, want binnen vier minuten stond het weer gelijk: José Sosa zag een dwarrelend schot van zo’n twintig meter in de hoek verdwijnen. Met Necip Uysal en Cenk Tosun binnen de lijnen hoopte trainer Senol Günes vervolgens een winnende treffer te forceren en dat lukte. Het was Sosa die in de eerste minuut van de blessuretijd de 2-3 voor zijn rekening nam.

Een terechte zege voor Besiktas?

1
2

Zwaar bevochtigde wedstrijd waar we gelukkig hebben gewonnen. Sosa man van de wedstrijd.

Fenerf heb je de wedstrijd gezien? Eerste helft blessure tijd hoorde we een penalty te krijgen, waarom zeg je daar niks over.

21 december 2015 om 21:14

Penalty plus rood. Die speler had al namelijk geel en hands in de strafschopgebied is ook geel. Marja we hebben niks te klagen, laat de concurrenten maar klagen

Ik zag alleen op vine de eerste goal van Ottoman Sports. En weer zag Tolga er niet goed uit. Alhoewel de fout natuurlijk bij de verdediging begint. Met een keeper a la Muslera/Volkan zie ik Bjk vol voor de titel gaan. Ik blijf het herhalen. Ik blijf nog voorzichtig met conclusies trekken wat betreft de Eagles. Gefeliciteerd Bjk fans!

21 december 2015 om 21:13

Ja inderdaad met een topkeeper zou ik ook sowieso hebben gezegd dat we de topfavoriet zijn voor de titel. Nu durf ik dat niet te zeggen. En bedankt voor de felicitaties.

21 december 2015 om 21:23

Graag gedaan. Jullie keeperspositie is echt de achilleshiel van het elftal. Versterk die en je bent al een heel stuk verder.

Jose Ernesto Sosa je naam klink al als muziek in de oren maar vandaag was je echt de dirigent van deze geflatteerde overwinning.. 2 weergaloze goals waarvan de solo in de laatste minuut getuigt van grote klasse, en laat zien waarom jij al heel jong gehaald werd door Bayern en 2 jaar geleden nog bijna de CL won..

Groot compliment naar Osmanlispor dat zeker een punt verdiende vandaag,en niet voor niets al won van Gs en Trabzon en onverdiend verloor van Fener.. Echt een leuk ploegje..

Gomez maakte alweer zn 12e met een prachtige kopbal in de kruising maar kreeg verder geen enkele mogelijkheid en de flanken Quaresma en vooral Olcay waren zwak op het bevroren knollenveld in Ankara..

Zeer belangrijke 3 punter en zoals heel het seizoen bovenaan

P.s: Die overduidelijke handsbal in de laatste minuut van de 1e helft waar de 5e scheidsrechter bovenop zit maar toch geen penalty geeft is echt het bewijs dat er een aantal officials rondlopen die je totaal niet kunt vertrouwen

21 december 2015 om 21:21

Onverdiend verloor van Fener? Lol, kan me niet herinneren dat ze gevaarlijk waren tegen ons. En ook daar werd er een penalty niet gegeven aan Fener. Ze doen het prima. Door onze zege op Osmanli onverdiend te noemen, probeer je ze nog verder te complimenteren, maar het is ongepast. Bij deze. Gefeliciteerd met de winst vanavond.

21 december 2015 om 21:42

Ja dat meen ik me te herinneren,mijn excuses als ik het verkeerd heb misschien was dat een andere match van Fener.. Vervelend ploegje om tegen te spelen, thanks voor de felicitaties..

Baal jij niet dat jullie ons hebben overboden in het gevecht om Diego waardoor wij Sosa hebben gehaald? Wat een elegante Argentijnse playmaker

21 december 2015 om 22:28

Dat kan ik moeilijk zeggen. Misschien was Sosa bij ons ook wel geflopt. Diego is een speler dat niet echt begrepen wordt. Beide spelers kunnen gewoon nog prima mee op topniveau.

oi oi oi. Gelukkig hebben gewonnen en de 3 punten gehaald. Vooraf zei ik tegen iedereen zet op Besiktas maar dat werd me bijna fataal. We speelden echt slecht onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Wat normaal tegen ons wordt gedaan, flikken wij vandaag. 3 schoten op doel 3 goals. Er gingen heel veel dingen mis, maar sosa heeft zich eindelijk eens laten zien dat hij belangrijk voor ons is.
Ook zulke wedstrijden moet je winnen en dat hebben we gedaan. Volgende week nog even winnen en dan goed voorbereiden op de 2e seizoenshelft.

Niet echt een verdiende overwinning maar wat boeit het, als je zulke wedstrijden ook gaat winnen dan ben ik benieuwd waar het gaat eindigen dit seizoen.

Voor de rest is het vandaag voor de 1000ste keer duidelijk geworden dat Tolga, Olcay en Rhodolfo echt niet meer kunnen. De directeur heeft al gezegd dat ze een nieuwe keeper gaan halen tijdens de winterstop. Olcay moet vervangen worden door Töre, dus die oplossing kunnen we intern oplossen en dan onze misschien wel grootste probleem meneer Rhodolfo aka draaicirkel-van-een-vrachtwagen, die man heeft echt te vaak aangetoond dat hij het niveau niet aankan, geef Milosevic of Pedro maar de kans. Of beter nog haal een snelle verdediger naast Ersan.

Daarnaast heeft Oguzhan volgens mij nog steeds niet door dat je als middenvelder ook hoort te verdedigen en ballen veroveren. Ik kan niet wachten totdat Tolgay volledig fit is. Ozzie moet zich gewoon richten op de nummer '10' positie, en met Sosa om die plek concurreren.

Als laatste wil ik kwijt dat deze wedstrijd veel makkelijker gelopen was voor ons als de scheids zijn werk goed had gedaan en ons een (terechte) penalty had gegeven en die verdediger zijn tweede gele kaart.

21 december 2015 om 21:28

Ä°k vind Rhodolfo wel een degelijke verdediger moet ik zeggen. Hij moet het meer hebben van zen eerste actie, hij hapt snel dat betekent dat hij of de bal of de speler te pakken krijgt. Over het algemeen dit seizoen vond zijn acties wel goed. Vandaag natuurlijk niet maar buiten Sosa om heeft niemand zijn eigen niveau gehaald.
Ä°k vind hem een beetje lijken op Ronaldo die we in onze verdediging hadden bij onze jubileumkampioenschap. Oogt wat lomp maar kan de bal wel in het spel brengen. positioneel ook een ruim voldoende, kopsterk. Van mij part mag die blijven

21 december 2015 om 21:53

Rhodolfo? Sorry maar wat zeg je nu allemaal? Die man is echt een stabiele factor achterin en is positioneel uitstekend en goed in de opbouw.. Hij is door zijn lengte niet de snelste maar compenseert dat door zijn slimme positie kennis.. Als hij ook nog snel was speelde hij allang bij een Europese subtopper..

Ik begin juist steeds meer vraagtekens te krijgen bij Andreas Beck.. Voegt aanvallend niks toe, is niet snel genoeg voor een back en begint steeds meer foutjes te maken.. Ik had meer van hem verwacht

Over Tolga en Olcay heb je wel gelijk, die horen op de bank

22 december 2015 om 03:31

Dan heb je weinig wedstrijden van bjk gekeken dit seizoen. Rhodolfo schiet de ballen weg terwijl andreas beck de spel vanaf achteren begint op de bouwen.

Ik heb Rhodolfo in de laatste 10 wedstrijden niet eens 1x zien opbouwen, hij schiet ze weg en de tegenstander heeft de bal. Hij neemt nooit zijn tijd.

On; osmanli had deze zege verdiend, heel sterk gespeeld. Mijn club deed het zeer slecht vandaag, ik weet niet of het aan de spel of aan het weer lag maar er klopte iets niet. Ben blij met de zege !!

22 december 2015 om 10:45

Ik heb elke wedstrijd 90 minuten gezien makker, ook Europees dus praat geen onzin. Rhodolfo schiet wel eens een bal weg ja maar dat moet ook soms als verdediger.

Als jij hem niet hebt zien opbouwen weet jij volgens mij niet wat opbouwen is.. ls je nou Ersan zei ok, die kan niet opbouwen.

Rhodolfo blokt aanvallen, wint luchtduels, staat positioneel bijna altijd goed en geeft goede rugdekking en is heel belangrijk. Je moet van hem niet verwachten dat hij sprintduels gaat winnen he? Beste verdediger sinds jaren..

22 december 2015 om 05:13

Oguzhan moet je echt maar dan ook echt niet bekritiseren om zijn spel. Voetbalt zo simpel en maakt zo ongeveer altijd de juiste keus. Verdedigend staat hij positioneel altijd goed, leest overigens het spel uitstekend en weet wanneer hij het spel moet verleggen.

Ik geniet van zijn voetbal, natuurlijk is hij op het fysieke aspect wat zwakker, maar qua techniek en inzicht maakt hij dat meer dan goed. Enige wat hij moet hebben is agressie, dan zal hij over een aantal jaar de lakens uitdelen bij de nationale ploeg, dus gewoon een ruwe diamantje.

22 december 2015 om 10:47

Ozzy is idd een juweeltje en is onder Gunes echt uitgegroeid tot een playmaker met zelfvertrouwen. Hoe hij in de derby tegen Gs Sneijder achter hem aan liet lopen en in de schaduw zette zegt genoeg..

Onterechte overwinning van Besiktas op Osmanlispor. We speelden dramatisch op een dramatisch veld. Misschien dat de kou een rol heeft gespeeld maar dat is natuurlijk geen excuus. Besiktas moet leren in zulke wedstrijden waarin je slecht speelt om zo min mogelijk kansen weg te geven. Dit is echt geluk hebben dat de tegenpartij niet over een Gomez beschikt.
Jose Sosa, man man man kerel je was vandaag goud waard. 1 assist 2 goals. je speelt de perfecte wedstrijd. Dat was het ook wel verder. niemand heeft zijn eigen niveau gehaald.
Maar goed zoals gezegd onverdiende overwinning maar ik ben er niet minder blij om.
Na de derby zie ik wel een dalende lijn lijkt het qua veldspel. Dit is gevaarlijk Senol hoca moet wel een oorwassing geven vind ik, want we zijn er nog lang niet!

21 december 2015 om 21:38

Bekisten? Is dat de Noorse bijnaam van Besiktas hahah..

En de assist op Gomez was van Quaresma

21 december 2015 om 21:51

Ahahah nee joh is auto correctie heeft me te grazen genomen.
Oh kijk dan heb ik dat verkeerd gezien Kartal

21 december 2015 om 21:55

Hahaha kan gebeuren broer.. De goals van Sosa waren in ieder geval fantastisch

21 december 2015 om 23:12

Ja man zeker weten. Totaal onverwachts vind ik zon prestatie van Sosa sowieso onder deze weersomstandigheden. Vind hem meer een mooi weer voetballer

Gefeliciteerd Besiktaslilar, gelijkspel zou beter zijn geweest voor ons, Osmanlispor heeft gestreden maar niet genoeg, Sosa speelde heerlijk, zijn doelpunten waren meesterlijk, Besiktas is vaak benadeeld maar heeft toch een overwinning er uit gespeelt, als je kampioen wilt worden moet je vooral dit soort wedstrijden weten te winnen, nogmaals gefeliciteerd besiktaslilar.

21 december 2015 om 23:21

Jaa jammer genoeg voor jullie wel de 3 punten gepakt
met alle geluk vandien natuurlijk. Maar goed je hoort niemand klagen van ons.
Ä°nderdaad zulke wedstrijden gaan nog cruciaal blijken voor het kampioenschap!

Die keeper van Osmanli ook, wat een grap haha. BJK-supporters, gefeliciteerd!

21 december 2015 om 23:15

Heb je de keeper van Akhisar ook gezien? Man de panter tegen Besiktas en Fener is inenten een grap tegen Galatasaray. Mja zal wel toeval zijn met nog de keeper van Genclerbirligi van vorig seizoen in ons gedachtes
Maar die keeper van Osmanli heeft niet zoveel te doen gehad hoor. 3x de bal uit het doel vissen thats it.

21 december 2015 om 23:40

Ik heb werkelijk niks begrepen van wat jij hebt getypt, maar waarschijnlijk haal je weer oude koeien uit de sloot. Ik zeg niets verkeerds over je cluppie en feliciteer jullie nog, meer kan ik niet zeggen. Ik vind dat beide doelpunten van Sosa makkelijk gepakt konden worden, verdenken doe ik niet. Misschien dat de keeper het niet goed zag of misschien stond hij op de verkeerde positie.

22 december 2015 om 10:49

Beide goals van Sosa waren in het uiterste hoekje.. De 1e was van 25 meter en werd zijn zicht belemmerd en de 2e was helemaal onhoudbaar dus ik weet echt niet waarom je dit zegt..

Of vond je dat hij de kopbal van Gomez uit de cruising moest halen?