Besiktas komt prachtig hakdoelpunt van voormalig Feyenoorder te boven

Besiktas heeft de koppositie in de Süper Lig overgenomen van Fenerbahçe. Het team van Senol Günes boekte zaterdagavond een 1-2 overwinning bij Kayserispor en Mario Gómez maakte alweer zijn elfde doelpunten in negentien officiële wedstrijden.

Besiktas opende na twaalf minuten de score in het Kadir Has Stadion: Gómez werd na een snelle uitval weggestuurd door José Sosa, omspeelde de doelman en schoof binnen. In de slotfase van de eerste helft maakte Sosa uit een vrije trap, waarmee hij doelman Erdogan Kayacan in de korte hoek verraste, het tweede doelpunt voor De Zwarte Adelaars. Tussendoor had Diego Biseswar met een prachtig hakballetje voor de gelijkmaker gezorgd.

Besiktas kreeg in de tweede helft via onder anderen Gómez en Sosa kansen om het duel definitief in het slot te gooien, maar door de minimale marge bleef het tot het slotsignaal spannend in Kayseri. De gasten verdedigden de voorsprong evenwel met succes en moeten nu hopen dat Fenerbahçe zondag morst bij Gaziantepspor.

Baas Biseswar! 󾮖 Wat een doelpunt!

Posted by voetbalzone on zaterdag 5 december 2015

1
2

Bjk komt heel goed weg vandaag.

5 december 2015 om 20:53

Niet overdrijven als we de helft van onze kansen hadden benut was het nog 1-6 maar het spel was niet goed

5 december 2015 om 23:27

Bjk komt sws goed weg het was geen eens een vrije trap dus 1-1 hoorde het te zijn. Plus als kayseri hun kansen had benut was het ook 6-1 dus dat klopt ook niet.

5 december 2015 om 21:10

Bjk was beter en hadden enorm veel kansen, je hebt geen eens gekeken en je beoordeeld de wedstrijd grapjas.

Nou nou. Tweede doelpunt helemaal gratis gegeven aan besiktas.

Wat een drama wedstrijd zeg. Besiktas komt goed weg, vooral in de laatste minuut. Je bent aan het counteren vervolgens ga je proberen tijd te rekken...

Kayseri was de tweede helft dramatisch en BJK was zelf ook niet al te best en wonnen door een fout van de keeper. Kampioen wordt Fenerbahce en Galatasaray gaat volgende week weer winnen van BJK.

Gelukkig zijn we een ploeg die heel makkelijk in scoringskans komt, anders zouden we nu waarschijnlijk ergens in de middenmoot staan. Zo slecht gaan we om met de kansen, we hebben iedere wedstrijd 4-5 kansen nodig om te scoren. Vandaag gingen de eerste twee er direct in, maar daarna kregen we weer ongelofelijk veel ruimte van Kayserispor, maar we maken er geen gebruik van.

Verder vraag ik me af of Senol Gunes boetes uitdeelt aan spelers die de bal wegtrappen. We zijn geen Barca dat we er iedere keer voetballend uit kunnen komen, het gaat heel vaak mis. Soms moet het lelijk, maar het lijkt er op dat onze spelers dat niet doorhebben. Soms moet je de bal de zestien in pompen, soms moet je het van afstand proberen en soms moet je de bal gewoon wegtrappen en terwijl je dat doet de been van de tegenstander door midden schoppen. Die 'by all means necessary'-mentaliteit ontbreekt bij ons en dat onderscheidt een kampioensploeg van een titelkandidaat. Zolang dat er bij sommige spelers niet ingaat, kunnen we blijven meedoen om de titel, maar in mei zullen de rood-gelen of de geel-blauwen weer de beker optillen.

5 december 2015 om 20:44

Dat viel mij ook op ja, vooral Rhodolfo die zich daar schuldig aan maakt.

5 december 2015 om 20:45

Precies daarom hoop ik dat Tolgay snel terug keert. Hij is tenminste een speler die zo nu en dan schiet van afstand.

5 december 2015 om 20:49

Die mentaliteit heeft Rhodolfo wel,wat een beest.. En ik ben geen fan van Ersan maar hij vormt een sterk koppel met Rhodolfo en wordt echt gemist..

Je hebt zeker een punt maar ik denk dat het grotere probleem het afmaken van de kansen is.. Die kansen na rust bij 1-2 niet te geloven, je moet die wedstrijd killen.. Maak je 1-3 wordt het een pak slaag.. Daar moet Gunes op hameren..

5 december 2015 om 21:02

Hij komt een beetje houterig over, een opgevoerde versie van Gokhan Zan zeg maar.
Wel veel beter, gelukkig maar, maar opbouwend blijkbaar toch niet zo goed. Positiespel is ook niet zo bijster goed, zag je vooral toen die Kayserisporlu in minuut 85 (zo ongeveer hoor) vrij kon koppen, maar de bal net boven de kruising ging.

5 december 2015 om 21:28

Snel is hij niet nee maar positioneel en in de lucht zeer sterk.. Geeft echt een zeker gevoel en dat kan je van onze andere verdedigers niet zeggen..

5 december 2015 om 21:57

Nee, daar heb je gelijk in. Heb je Milosevic ooit zien spelen?

5 december 2015 om 23:17

Alleen bij Besiktas en 1 wedstrijd bij Zweden.. Hij is toch niet voor niets Zweeds international en was basisspeler bij Zweden onder 21 die Europees kampioen zijn geworden.. Dan moet je toch wat kunnen, slechter dan Tosic kan hij niet zijn

5 december 2015 om 23:25

Volgens mij wilt Senol Gunes een rechts- en linksbenige CV in het veld. Misschien dat het daarmee te maken heeft.

Speelt die Biseswar nog steeds in Turkije?
Ze marktwaarde is wel gestegen hij speelt dus steeds beter.

5 december 2015 om 20:43

Enige dreiging van Kayserispor kwam vanaf hem. Volgens mij is hij een beetje aangekomen trouwens.

5 december 2015 om 20:51

Ja klopt, Denk je dat hij het niveau van Galatasaray aankan ?

5 december 2015 om 20:56

Dat is niet zo moeilijk op het moment

5 december 2015 om 20:59

Ik denk persoonlijk dat Biseswar niet de speler is die Galatasaray momenteel nodig heeft. Of ie het aankan, ik denk dat ie tekort komt.

5 december 2015 om 23:42

En toch staat gala in de top drie.. geeft het niveau van besiktas aan he... Gala verspeelt drie weken punten en nog zo dicht bij de koploper.. niet je tegensnder proberem voor schut te zetten als je eige team ook waardeloos is

Als je tussen de 45e en 55e minuut 4x alleen op de keeper afgaat en je gaat zo met je kansen om verdien je eigenlijk de deksel op je neus. Biseswar gaf die ook bijna in de laatste seconde met een mooi gekruld schot van 25 meter.

De eerste helft waren we zeer matig maar door 2 prachtige goals gingen we wel met 2-1 rusten. Steekpass Sosa en world class afwerking van Gomez en een magistrale vrije trap in de kruising van Sosa,de beste man van het veld. Om dat nou een keepersfout te noemen zoals hierboven is onzin,daarmee doe je Sosa te kort..

In de 2e helft hadden we ontelbare mogelijkheden en een paar niet te missen kansen maar omdat die op onbegrijpelijke wijze verprutst werden bleef het spannend tot het einde.. Positief was wel dat we weinig kansen weg gaven door een ijzersterke Rhodolfo,wat een muur. Tosic mogen ze van mij meteen wegdoen, ik snap niet dat hij de voorkeur krijgt boven talentvolle internationals als Milosevic en Franco.. Ik miste Ersan gewoon kun je nagaan.. En Ozzy en Quaresma ook want Olcay en Tore waren nergens..

3 punten zijn binnen en we staan weer aan kop,kijken wat Fener morgen doet tegen het zwakke Antep

Eerst donderdag minstens een punt pakken in Lissabon en dan op naar de derby.. Gelukkig zijn we dan weer compleet en kunnen we GS voor eigen publiek een grote tik uitdelen..

Spel van vandaag laat wel weer zien dat we aankomende transferperiode versterking nodig hebben. Dit kan niet lang goed blijven gaan.

Valt me verder op dat Mario Gomez te weinig word gevonden.

5 december 2015 om 21:16

Als Tolga en Veli allebei terugkomen na de winterstop en als ze dan alle twee weer hun eigen niveau pakken dan heeft Besiktas maar een keeper en een CV nodig aangezien Ersan mij niet kan bekoren.
En misschien een linksback omdat Ismail altijd met zijn handjes aan zijn tegenstander zit. Wat heb ik een hekel aan die vent zeg. Kan niet eens een normale voorzet geven, zo ongeveer van het niveau Sabri.

5 december 2015 om 21:29

Ja die 2 moeten er snel bij want Necip kun je geen heel seizoen op rekenen

5 december 2015 om 21:56

Nee, Necip is meer een speler voor de middenmoot. Loopt ook steeds met zijn armen wijd. Kan je niet op bouwen.

5 december 2015 om 22:12

Necip en serdar moet je allebei gratis wegdoen , een cv en keeper meer hoeven we niet.