Sevilla wint na wereldassist tegen negen man; ‘El Zorro’ maakt hattrick

Sevilla heeft na twee nederlagen op rij (Real Sociedad, 2-0; Borussia Mönchengladbach, 4-2) weer een overwinning geboekt. De club uit Andalusië rekende zondagavond af met negen mensen van Valencia (1-0) en staat nu nog maar één punt onder los Ches. Athletic Club boekte een 0-3 overwinning op Rayo Vallecano en Aritz Aduriz maakte een hattrick in Vallecas.

Sevilla - Valencia 1-0
Valencia schoot voor het eerst dit seizoen niet één keer op doel in de eerste helft van een wedstrijd. Die statistiek was veelzeggend, want het bezoek van Nuno speelde niets klaar en stond na 25 minuten door een rode kaart voor João Cancelo ook al met tien man op het veld. Sevilla werd een paar keer gevaarlijk: Fernando Llorente en Vitolo konden na terugleggen van Mariano echter niet afwerken en Matthew Ryan keerde een kopbal van Llorente. In de tweede helft brak debutant Sergio Escudero de ban: na een werkelijk geniale pass van Éver Banega volleerde de linksback binnen. Valencia kreeg hierna in de persoon van Javi Fuego een tweede rode kaart en Zakaria Bakkali deed de laatste elf minuten mee.

/

Rayo Vallecano - Athletic Club 0-3
Athletic Club klom naar de zevende plaats in het klassement en mocht daar El Zorro Aduriz dankbaar voor zijn. De 34-jarige aanvaller scoorde drie keer en staat nu op twintig officiële doelpunten in het huidige seizoen. De enkelvoudig international van Spanje trapte al na 54 seconden de 0-1 binnen en na ruim een kwart wedstrijd spelen benutte hij een strafschop. Na een uur kopte hij uit een vrije trap van Beñat raak en was het definitief gedaan met de dadendrang van Rayo Vallecano. Aduriz werd overigens ook de eerste Ahletic-speler sinds Fidel Uriarte in 1967 die in de eerste dertien speelronden van de Primera División tien keer heeft weten te scoren.

Wie eindigt dit seizoen hoger in de Primera División, denk je?