Ajax rekent ondanks gemiste kansen af met angstgegner

Ajax heeft zondagmiddag een eind gemaakt aan een reeks van vijf wedstrijden op rij zonder zege op PEC Zwolle. Frank de Boer zag zijn elftal na een uitstekende eerste helft een kleine voorsprong nemen op de thuisploeg, die het na rust over een andere boeg gooide. De Amsterdammers, met Donny van de Beek als basisdebutant, hielden echter stand en liepen in de slotfase verder weg. Door de 0-2 overwinning blijft Ajax de enige club in de Eredivisie die dit seizoen nog geen uitwedstrijd verloor.

/

Ondanks een goed begin van PEC Zwolle en hier en daar wat speldenprikjes tussendoor, had Ajax de wedstrijd in de eerste helft al moeten beslissen. De Amsterdammers kregen meerdere grote kansen, maar waren bijzonder slordig in de afronding. Amin Younes en Viktor Fischer hadden in de eerste twintig minuten al voor een 0-2 voorsprong moeten zorgen, maar faalden. De Duitser stuitte van dichtbij op Kevin Begois, waar de Deen een lob voor een leeg doel verkeerde plaatste.

Het zou niet de laatste misser zijn van Fischer, die andermaal onderstreepte niet in grootse vorm te verkeren. Ajax had echter het geluk dat ook Begois niet zijn beste wedstrijd speelde. Acht minuten voor rust taxeerde de goalie van de thuisploeg een verre voorzet van Mitchell Dijks volledig verkeerd, waardoor Younes de bal bij de tweede paal simpel kon binnenschieten. Die 0-1 was dus meer dan verdiend, maar zal De Boer gezien het overwicht van zijn ploeg niet tot tevredenheid hebben gestemd.

/

Ajax hield de tegenstander namelijk in leven en ondervond daar in de tweede helft de gevolgen van. Met hernieuwde moed trok PEC Zwolle ten aanval, wat in de openingsfase na rust tot een aantal hachelijke situaties voor het Ajax-doel leidde. Zo zat Jasper Cillessen volledig mis bij een hoge voorzet en moest hij niet veel later zijn armen strekken na een goede poging van Stef Nijland. Ajax beperkte zich in die fase vooral tot tegenhouden en kwam amper van de eigen helft af.

Het offensief kostte de thuisploeg echter kracht, zo bleek gaandeweg het tweede bedrijf. In de laatste 25 tot 20 minuten greep Ajax weer voorzichtig het initiatief en werd de Zwolse dadendrang beteugeld. Met Vaclav Cerny als vervanger van Younes kregen de gasten een aantal mogelijkheden om de score alsnog verder uit te bouwen. Dat gebeurde vier minuten voor tijd: Thulani Serero, eveneens ingevallen, zette na goed werk van Lasse Schöne de 0-2 eindstand op het bord.

1
2

Frank waar ben je toch mee bezig? Vind je vrij onnavolgbaar dit seizoen, al sta ik nog wel met volle 100 procent achter jou.

Was blij met de keuze om te starten met Beekie, die klopt nadrukkelijk aan de deur. Maar zo een jongen, had had toch maar een helft moeten spelen. Die jongen zat er helemaal doorheen, Serero had veel eerder moeten invallen.

Ben echt fan van Younes, eindelijk een speler met snelheid die binnen en buitenom een actie kan maken. Hij moet nog veel leren, zeker in de eindfase maar hij komt er wel.

Die oneindige krediet van Fischer moet ook een keer over zijn, die jongen voegt helemaal niks meer toe na zijn blessure. Bovendien gaat zijn gebrek aan overzicht, zijn druistigheid en onrust nooit meer beter worden. Die Cerny is veel jonger, en heeft nu al veel meer rust en overzicht.

De eerste helft op zich was prima, maar het is duidelijk dat het afmaken van kansen een probleem blijft! We hadden zomaar met lege handen kunnen staan, als Pec wat sterker had gespeeld in de eerste helft.

Het moment van de wedstrijd van mij, was de vreugde en blijheid van Serero na zijn goal! Natuurlijk komt hij tekort voor de basis, maar die jongen heeft een hart van goud en altijd de juiste instelling..

Edit:

Voor Veltman moet ik wel een lans breken, ik heb bakken kritiek gehad op hem. Maar vandaag heeft hij volgens mij geen duel verloren, hij is erg goed bezig de laatste maanden. Zou het dan toch wat worden met hem, het zou me verbazen! En eerlijk is eerlijk, als het fout is moet je dat aangeven maar zeker ook als het goed is..

29 november 2015 om 16:26

Frank is bezig met een uitstekend seizoen en is hard op weg naar zijn vijfde titel.

Omdat volgende week Bazoer en El Ghazi weer terug zijn, wilde Frank de Boer van Beek zoveel speel minuten geven als mogelijk was. Dat vervolgens de invallers de 2-0 maken, zegt genoeg over het inzicht van Frank de Boer.

Fisscher heeft veel krediet doordat hij zwaar gebleseerd geweest is. Die jongen heeft Ajax darvoor veel gegeven en krijgt de kans weer terug te komen op zijn oude niveau.

29 november 2015 om 16:34

Je hebt wel een punt, maar feit is wel dat fischer andermaal een hele slechte wedstrijd speelde. En dan haal je younes eraf, die ook niet super speelde, maar wel meer bracht dan fischer. Lijkt en beetje een gevalletje sigthorsson. Zo lang mogelijk aan iemand vast houden. Let maar op el ghazi is er volgende week weer bij en dan zit younes weer op de bank de boer kennende

29 november 2015 om 16:35

Welk oude niveau? Behalve wat doelpunten was die ook toen niet echt een grote speler. Wordt nooit wat die gast. Meteen wegdoen in de winterstop

29 november 2015 om 16:36

Je mag een Fischer best wat krediet geven ja, in de hoop dat hij zijn oude niveau terugvindt. Maar als de volle 3 punten in gevaar komen door het geven van krediet, moet je je afvragen of dit geoorloofd is. Had Fischer eerder moeten wisselen voor Schöne, dan werd de kans op een eerdere 0-2 ook groter.

29 november 2015 om 16:42

Speedyafc

Ik zeg nergens dat Frank slecht bezig is, bepaalde beslissingen van hem kan ik totaal niet volgen.

Vind die beslissing van Frank toch veel te riskant, uiteraard onbedoeld en ongewild had Donny zomaar voor een tegengoal kunnen zorgen. Hij was helemaal vermoeid, wat niet gek is met dat hogere niveau.

Voor zijn blessure was hij ook niet heel goed bezig, en hij is nu al weer een tijdje terug. En hij is te geforceerd bezig, wat zijn spel niet te goede komt. En rust in je spel krijgen en overzicht, zie ik niet verbeteren op zijn leeftijd.

Hou toch op man.
Frank de Boer heeft gewoon zijn lievelingetjes. Boilesen had Ajax voor zijn blessure zeker ook zoveel gegeven en krediet opgebouwd, dat hij een heel seizoen kans kreeg om zijn oude niveau, 1 goede wedstrijd tegen Barca, mocht proberen terug te krijgen? Ook was hij nog eens een wedstrijd of 5-10 aanvoerder.

Fischer speelt al een tijd slecht en iedereen ziet dat. Younes wordt met de dag beter, maar moet telkens wijken voor het Deense lievelingetje van De Boer. Vandaag moest hij opeens op rechts, terwijl hij het op links goed deed. Alleen zodat Fischer weer op zijn plek kan spelen.
Op een gegeven moment ben je gewoon klaar met al die rare besluiten van De Boer.

Lichtpunt deze wedstrijd was het debuut van Van de Beek. Leek alsof hij al een tijd in het eerste speelde. De doorstroom van de jeugd, smaakt naar meer. Hopelijk dat Nouri een keer de kans krijgt.

29 november 2015 om 16:48

Elsjorro, Younes had last van een lichte blessure, dus die werd uit voorzorg naar de kant gehaald. Dan daarbij vind ik dat Fischer gewoon zijn krediet verdient. Zoals Frank na afloop ook zei, hij komt in elk geval wel in de situaties voor de goal. Vorig jaar was het creëren van kansen een gigantisch probleem, nu worden ze in ieder geval wel in overvloed gecreëerd, alleen niet goed afgemaakt nog.

29 november 2015 om 16:52

Frank heeft gewoon aandelen in Denemarken. Fisher Z doet mij vaak terugverlangen naar Machlas. Die maakte ook een kunst van opgelegde kansen missen.

29 november 2015 om 17:11

@ajaxcitizen: Boilessen is zo het lievelingetje van De boer dat hij nu lekker op de tribune zit. Blijkbaar heeft hij dus wel voortschrijdend inzicht,

Daarnaast is het belangrijkste wat je als coach kan geven, is vertrouwen. Veel andere opties zijn er niet. Ja dan hoor ik weer mensen over schone maar die doet het leuk als hij er als invaller inkomt als de tegenstander al moe is want het gebrek aan snelheid is bij schone wel schrijnend en hij is technisch niet goed genoeg om dit te kunnen compenseren

29 november 2015 om 17:30

Deze jongen heeft gewoon een zeer dreigende dribbel en KAN makkelijk goaltjes maken. Heeft veel flair. Helaas heeft hij t moeilijk na zijn blessure en ontbreekt zijn rendement!

29 november 2015 om 17:58

Voor zijn blessure voerde hij acties ook veel te ver door, was hij ongelooflijk egoïstisch en zelfzuchtig. Vind Fischer 10x niks en ik vrees dat die mening ook nooit veranderd..

29 november 2015 om 18:15

Younes werd terecht erafgehaald. Hij had aangegeven dat hij een kleine blessure had opgelopen. Ook ik heb me geërgerd aan Fischer tijdens de wedstrijd, want hij had zeker twee a drie kansen die hij gewoon had moeten afmaken.

Frank kennende zal hij juist gewoon met Younes starten en El Ghazi rustig brengen (dus laten invallen). Bazoer zal wel gewoon weer starten als hij fit is, vermoed ik. Die jongen hebben we toch wel gemist.

29 november 2015 om 23:59

Hopelijk is El Gazhi snel fit.Kan Fischer lekker gaan banken

29 november 2015 om 16:41

Gelul in de marge. Er staat een zeer goed Ajx dat de tegenstander wederom geen schijn van kans geeft en veel kansen creëert. Ja, vandaag gaan er niet veel in maar wat zijn ze goed bezig zeg. Zelfs een debutant die direct uitstekend meespeelt zonder kwaliteitsverlies op het middenveld. Hulde voor deze technische staf die vooralsnog geweldig werk levert.

29 november 2015 om 16:47

Helemaal mee eens. Ajax heeft de laatste maanden veel spelers die kwakkelen. Hierdoor moet er zo goed als elke wedstrijd een wijziging worden aangebracht. Zelfs nu meerdere spelers ontbreken, gaat het echter goed. Gezien de jonge spelers is dat al helemaal een groot wonder en Frank en zijn staf verdienen de credits.

29 november 2015 om 16:51

Wat ik vooral erg sterk vind dit seizoen is dat we zo weinig weg geven! De verdediging staat beter dan ooit onder de Boer.. Nu de kansen beter afmaken en dan kan Ajax misschien weer kampioen worden!!

29 november 2015 om 18:35

Juist! En dat terwijl Bazoer, Sinkgraven en El Ghazi er nog niet bij zijn. Van de Beek lijkt goed gebracht te worden. Cerny komt er ook door. Ik denk dat Muric en Nouri ook snel een kans zullen krijgen, zeker als Fischer zo blijft spelen dan zou ik hem gewoon een keer op de tribune zetten

29 november 2015 om 16:44

Frank de Boer gaf net aan dat hij Van de Beek en Veltman als kandidaten had voor een wissel, maar dit anders uitpakte door bijvoorbeeld een lichte blessure bij Younes... Daarbij, Van de Beek deed het gewoon goed. Niks mis met hem laten staan. Fischer kansen geven is ook niet raar. El Ghazi is geblesseerd, Schone geen echte buitenspeler en Cerny er ook bij had weer een speler geweest die zeer jong is.. Daarbij, dan heb je, volgens jouw redenatie, twee spelers die je na 45 minuten moet wisselen... De Boer heeft het goed gedaan. Trouwens, Fischer schoot deze ballen begin van dit seizoen wel erin. Hij kan het wel, maar moet zoals De Boer ook zegt gewoon wat meer rust krijgen in dit soort situaties.

29 november 2015 om 16:56

Fischer kan het helemaal niet. Gaat nooit een grote speler worden (iets wat Ajax moet hebben in de voorhoede). Gewoon weg doen die gast.

Ik denk dat FDB met een gerust hart zal gaan slapen nu hij weet dat jij nog steeds 100% achter hem staat.

29 november 2015 om 17:36

Ik weet niet hoe jij naar wedstrijden kijkt, maar er klopt toch een aantal dingen niet.

Ten eerste is het afmaken van kansen doorgaans helemaal geen probleem. De wedstrijd tegen PEC was eigenlijk het omgekeerde van voorgaande wedstrijden waarin we niet overdreven veel kansen creëerden maar wel met ruime cijfers wonnen (cambuur, Roda).
Ten tweede, waaraan zag jij dan dat Donny van de Beek er doorheen zat? Hij heeft foutloos gespeeld, over de hele wedstrijd.

Als het kwartje bij Fischer valt, dan heb je gewoon een levensgevaarlijke, doelgerichte aanvaller. Al moet ik zeggen dat het er soms wel heel knullig en geforceerd uitziet.

29 november 2015 om 17:42

@sulejmanii, niet met je eens, VD Beek speelde nog een behoorlijke 2e helft, alleen laatste 15 minuten was hij leeg.

Ten aanzien van Fischer heb je gelijk qua kansen missen, maar qua spel was hij helemaal niet zo slecht hoor. Maar goed, als El G terug is gaat hij op rechtsbuiten en gezien zijn vorm van de laatste tijd zal De Boer voor Younes op linksbuiten kiezen in plaats van Fischer, dus zo wordt dat '''probleem'' opgelost

Ik vind dat Ajax gewoon een goede wedstrijd speelde.

PEC uit is een lastige pot en als je ziet hoe we ze weg spelen, mn eerste helft, en hoe we nauwelijks iets weggeven in de hele wedstrijd kun je alleen maar tevreden zijn.

We staan 3 en 4 punten los van F'noord en PSV terwijl we 2/3 van de eerste 10 (buiten onszelf) al uit hebben gehad. Ik ben nationaal dik tevreden.

Ajax in de eerste helft heel erg sterk, helaas maar 1 doelpunt gemaakt. 2e helft was lastiger, maar PEC heeft eigenlijk niet echt een kans gehad. Vanaf het moment dat Serero kwam draaide het op het middenveld weer een stuk beter. Schone speelde ook goed in de paar minuten die hij speelde.

29 november 2015 om 16:27

Het probleem was Klaassen die helaas weer heel ondermaats speelde, zijn inzet was wel goed maar de passing was echt slecht.

29 november 2015 om 17:31

Maar dat is altijd al het probleem met klaassen geweest, een harde werker maar daar houd het ook bij op, ik ben nooit fan geweest van hem, het is namelijk allemaal net niet bij hem

Schone moet echt vaker spelen! Nu alweer belangrijk.. Prima eerste helft maar er mochten wel meer doelpunten vallen. 2e helft was een stuk minder!

29 november 2015 om 16:46

Ja, heb je ook Celtic - Ajax gekeken? Of Ajax - Fenerbache? Daar speelde Schone in de basis namelijk, en liet hij weer zien zwaar tekort te komen. Zeer lage handelingssnelheid, geen diepte in zijn spel en hij beweegt nauwelijks.

29 november 2015 om 16:49

Vergeet Feyenoord uit in de beker niet. Daarin was Kongolo het waar hij achter aan moest rennen, maar hem niet bij kon houden. Tete stond telkens tegenover 2 man.

Hij heeft inderdaad wel wedstrijden die niet om aan te zien zijn. Ik heb het idee dat hij als invaller veel scherper is om graag wat te laten zien. Koud van af de bank in de draaiend team doet Lasse het meestal erg goed!

29 november 2015 om 17:13

Als invaller speelt hij namelijk tegen spelers, die er dan al 60-70 min hebben opzitten dan ligt het tempo lager en zijn de ruimtes groter

Als invaller misschien, maar als basisspeler zeker niet.
Komt loopvermogen, snelheid en techniek te kort.
Is iemand die meer gevaar sticht, wanneer hij invalt.

Blij met deze overwinning, Zwolle is toch wel een beetje een angstgegner geworden voor Ajax. Stond er van te kijken hoe zwak Zwolle speelde (kwam ook terug in de analyse van Perez). Complimenten naar Donny van de Beek, bij je debuut al zo aardig mee kunnen voetballen. Speelde heel zelfverzekerd, vooral als je vergelijkt met bijvoorbeeld Andersen vorig jaar.

Younes vond ik tot zijn goal eigenlijk nét niet. Deed me de eerste 25 / 30 minuten denken aan Bojan bij Ajax destijds. Verder speelde Riedewald goed, hoop dat hij zich zo blijft doorontwikkelen! Verder zie je toch dat Milik, ook al doet hij zijn best, niet als aanspeelpunt kan fungeren. Hoop dat hij dit iets meer onder de knie gaat krijgen. Tijdens de eerste helft dacht ik overigens: Fischer uit, Cerny in?

Fischer hielp zo veel kansen om zeep, zeker 5 grote kansen! Een wonder dat het met rust nog 0-1 stond. Deze 0-1 was ook nog te danken aa het feit dat Begois zo finaal mistastte. Dit zag je wel al een beetje aankomen omdat hij regelmatig al er naast zat bij hoge ballen.
Dijks wat een verademing ten opzichte van Boilesen.

Eerste helft was wel leuk om te zien, tweede helft was niks aan. Gelukkig gewoon de 3 punten mee naar Amsterdam!

Geweldige eerste helft met helaas veel gemiste kansen, 2e helft was minder, Zwolle werd sterker maar de verdediging gaf geen krimp. Erg fijn om te zien!
van de Beek en Cerny, het is duidelijk waarom de A1 zo goed speelde, ook in het 1e zijn deze 2 spelers zowat de enige die de bal subtiel tussen de linies spelen. (schone en Younes kunnen het gelukkig ook)
Dit is een kwaliteit die ze al bezitten en dat is zeer belangrijk. Goede hoop dat deze 2 spelers (en op termijn Nouri) Ajax weer die creativiteit gaan geven.

Fischer zeer ongelukkig, Younes gevaarlijk zoals altijd, toch wel een lekkere speler hoor, Geen Sana 2 dus wat dat betreft goed gedaan door Overmars en de scouting.

En Serero, mag deze held even extra benoemd worden? Zeurt niet, zooooooo blij met die goal en ook werd weer bewezen hoe belangrijk Spijkerman is achter de schermen!

Onvoorstelbaar, bij rust had 0-5 de enige juiste weerspiegeling van het spelbeeld gegeven. Na rust wordt het dan weer onnodig moeilijk. Echter heeft Zwolle amper 100% kansen gekregen.

Bijna het hele linker rijtje uit gehad. Na Molde geen midweekse wedstrijden meer. Als je dan geen kampioen wordt moet je je schamen.

29 november 2015 om 16:29

Dan doe je andere ploegen echt te kort, ook Feyenoord blijft goed in het kielzog mee. Ajax is uitstekend bezig maar dat geld ook voor Feynoord en in mindere mate voor Psv.

En de EL is nog niet gespeeld, we moeten eerst maar eens afewachten hoe serieus Fener Celtic neemt.

Leuk politiek correct antwoord, maar Feyenoord moet je gewoon achter je kunnen houden. Die krijgen behalve PSV het hele linker rijtje nog uit. PSV vind ik kwalitatief misschien wel beter dan Ajax. Echter, hebben die een drie dubbel programma, iets moeilijker programma en hebben al 4 verliespunten.

Ik betracht nog enige voorzichtigheid, maar als Ajax de komende drie wedstrijden wint, zie ik ze als grote favoriet.

Klopt. Ajax heeft verreweg het zwaarste programma gehad. Dat naast al 10 Europese midweekse wedstrijden. Zeer knappe prestatie en voor de 10e keer de nul gehouden.

Donny man of the match, wat een jongen om te zien.
Maakt bijna altijd de juiste beslissingen, ook onder druk blijft hij zo kalm.
Daarnaast probeert hij altijd naar voren te passen.
Z'n debuut in de Eredivisie en nog maar 18 jaar maar het voelde alsof hij al jaren meegaat.
Hier gaan we hopelijk nog veel plezier aan beleven.

Voor mij Veltman motm, speelde ijzersterk en was heer en meester achterin.
Wat speelde die goed en kwam vaak voor zijn man, onderschepte echt alles

29 november 2015 om 17:52

Ben jij de legendarische talentenscouter op youtube?

Deze wedstrijd had al in de eerste helft beslist moeten zijn.
Gelukkig heeft Ajax stappen gemaakt ten opzichte van vorig seizoen want dan was het zeker een gelijkspel geworden.

Fischer had veel eerder gewisseld moeten worden
iedereen ziet dat behalve Frank de boer

Fischer kon blijven staan omdat we oppermachtig waren. De Boer weet goed dat de jonge Deen vanmiddag heel slecht was in de afronding, maar dat hij met een vroege douche Fischer alleen maar minder zelfvertrouwen zou geven. Ik zeg niet dat Fischer zo nog lang kansen mag verprutsen, maar vanmiddag bleef de schade beperkt.

Hou toch op man. Of je nou 0-5 voorstaat of 0-1. Je moet een speler altijd wisselen die zo matig en slecht speelt al tijden.

Schöne heeft in drie minuten meer laten zien dan Fischer in tachtig. Hoelang mag die jongen nog beginnen? Van de Beek prima debuut, Younes al weken lang gevaarlijk en Milik raakt weer geen pepernoot. Dikke pluim voor de rest van het team, al maak je het jezelf lastig door de wedstrijd in de 1e helft niet te beslissen.

29 november 2015 om 18:58

Niks tegen Schone ofzo, maar laat die jongen eerst maar is een goede 90 minuten spelen. Voor de laatste 20 minuten is hij de perfecte speler, maar elke keer als hij mag starten stelt hij mij teleur. Gelukkig komt El Ghazi weer terug. Dat betekent geen Schone en Fischer.

Eindelijk gewonnen van Zwolle dat wet weer eens tijd. Helaas geen ruime zege wat wel tot de mogelijkheden hoorden wat een kansen de eerste helft. Ajax staat er goed voor eindelijk pakken we de punten tegen tegenstanders waar in wel vele seizoenen de punten lieten liggen nu nog uit bij Utrecht winnen, en we hebben het goed gedaan.

Eerste helft was uitstekend van Ajax, vooral in voetballend opzicht. Niet gek veel kansen, maar Zwolle had amper de bal. Tweede helft kwam Zwolle terug, had Ajax het toch lastig na zo'n Europese pot, maar nog steeds geen enorme kansen voor Zwolle. Uiteindelijk ook wel lekker dat Serero er nog eentje maakt, anders zou het wel enorm zuur zijn voor die Begois.

Fischer had er al 4 moeten maken, die mag je wel eerder wisselen. En Donny speelt gewoon alsof hij er al jaren staat. Schone is toch weer belangrijk, mag wel meer speeltijd krijgen ipv Fischer.
En Serero die gaat scoren, het moet niet gekker worden.

Maken Fischer, Youness en Cerny nog wat kansen af en dat krijgt Zwolle letterlijk een pak slaag. De thuisploeg leek nergens op, maar dat kwam mede omdat Ajax zeer scherp was. De kansen vielen als rijpe appeltjes uit de bomen, maar in de eerste helft was het vooral Fischer die best een hattrick had kunnen scoren.

De tweede helft was spannend omdat Ajax iets minder naar voren leek te komen. Zwolle ging wat beter spelen, maar buiten die vrije trap die Cillissen mooi redde was Ajax heer en meester. De tweede van de middag was dan ook meer dan verdient.

Ajax is nu gewoon kampioenkandidaat nummer één. Zonder El Ghazi en Bazoer zag ik vanmiddag een fris team. Donny v.d Beek deed z'n best en heeft nu wat minuten gekregen. Hij gaat in de toekomst zeker meer minuten maken. Ook Youness was vooral in de eerste helft echt goed. Fischer moet wat rustiger worden. De adrenaline helpt hem nu niet echt. De verdediging deed prima hun werk. Alle vier een ruime voldoende.

Conclusie. Ajax doet z'n werk, vandaag ook in stijl. Hopelijk gaan we zo gewoon door en kunnen de achtervolgers blijven dromen over feestjes op de Coolsingel of ergens anders.

29 november 2015 om 17:24

Waarom betrek je Cerny hier nu bij? Die jongen heeft amper gespeeld.

Zo goed vind ik Ajax ook niet spelen de laatste tijd. In de eredivisie winnen ze wel de wedstrijden maar je ziet toch dat er verschil is met Europees voetbal anders is. Europees wordt sneller gespeeld, sneller druk gezet waardoor Ajax het moeilijk krijgt. Het is afwachten hoe Ajax na de winterstop gaat spelen met name tegen de toppers. Want Europees hoeven ze waarschijnlijk niet.

29 november 2015 om 16:38

Ja, duh...we hebben het wel over de eredivisie hoor. In de Europa League haalt de ploeg gewoon een onvoldoende, maar we speelde nu tegen Zwolle en niet tegen een Europese club. De schaal is het belangrijkste voor Ajax en ik hoop absoluut dat we na de winter niet weer zo een terugval krijgen. Voor nu is Ajax kampioenkandidaat nummer één mede door een zeer goed doelsaldo: 38-7

Prima winst van Ajax, eerste helft goed maar tweede helft kon beter. Ajax mist te veel kansen en dat moet echt verbeteren, gelukkig strafte dit matige PEC het niet af. Snap de beslissing van Frank om Fischer zolang te laten staan niet, die man was drama en voegt sinds zijn blessure. Voorderest ben ik zeer tevreden met de winst, nu hopen dat PSV punten morst tegen AZ!

De Boer heeft vanmiddag gewonnen...hij hoopt dat Fischer z'n zelfvertrouwen niet compleet is verloren en het team heeft een goede 0-2 gemaakt. De trainer weet ook wel dat je op deze manier niet lang kan doorgaan met de jonge Deen, maar voor nu heeft de Boer gelijk.

Eigenlijk speelde Fischer gewoon best goed, hij creerde kansen en deed lekker mee. Maar helaas miste hij alles!

Ik had Fischer ook laten staan. Ik had zelf alleen Serero voor Van de Beek gebracht. Maar zo ging het uiteindelijk ook goed.

29 november 2015 om 16:57

Best goed? Als je 3 grote kansen mist kan je onmogelijk goed spelen. Je bent aanvaller dus die kansen moeten erin. Mis je die heb je gewoon zwaar gefaald in de wedstrijd.

29 november 2015 om 17:23

Nouja Leidsehood heeft wel een punt. Hij speelde niet heel slecht, maar maakte de kansen niet af. Als hij er gewoon twee in had geschoten, had iedereen hem goed gevonden. Maar goed, ook ik heb in de emotie van de wedstrijd wel een paar keer op hem afgegeven.

Dik verdiende overwinning van Ajax vandaag.
Helaas konden wij er simpelweg niets tegenover zetten, een vrije trap van Nijland was het enige.

Instelling vond ik heel mak en gewoon slecht de eerste helft van Zwolle, begin tweede helft lijkt er wat spirit in te komen maar het was gewoon niet goed genoeg vandaag om het Ajax moeilijk te maken (wat geen schande is).

Helaas, nu op naar NEC volgende week!

Toch wel diep respect voor De boer en zijn staf. Als iemand voor de competitie had gezegd dat ajax na 14 wedstrijden op 11-2-1 zou staan doelsaldo 38-7 dan had ik je voor gek verklaard gegeven het moeizame speler vorig seizoen. Nu zijn ze gewoon in bijna alle potten oppermachtig. Geven ze weinig weg en creëren ze 5x zoveel kansen als vorig jaar. Dat met een aanval die absoluut kwaliteit tekort komt op elke positie. Want Fischer, Milik, Younes, El Ghazi, Schone is het allemaal net niet. Dat is voor mij ook de reden dat we Europees er weinig van bakken. Heb daar minstens 1 klasse-speler staan dan kom je in Europa ook verder

29 november 2015 om 18:39

Zeker als je nagaat dat we Feyenoord, Heracles, Vitesse, Nec, AZ, Zwolle oftewel bijna de hele top 9, al uit hebben gehad. Alleen PSV en Groningen nog niet.

Ik zie nog veel kritische reacties na een goede overwinning in een vaak lastige uitwedstrijd. Kritisch zijn mag, maar we moeten het ook niet overdrijven.
Ja, Zwolle had gelijk kunnen maken, maar Ajax had ook al lang en breed klaar kunnen zijn na 1 helft.
Ik ben tevreden met het resultaat, de hoeveelheid kansen en wederom speeltijd voor 2 grote talenten.

Volwassen Ajax wint makkelijk van een waardeloos en ongeïnspireerd Pec. Natuurlijk, als het gepubliceerd zal worden dan zou de zin heel wat korter zijn, maar dit zal de titel worden van de samenvatting van de wedstrijd vandaag. Het is een godswonder dat het niet 0-7 stond bij rust en Ajax ons in leven liet. Voor de neutrale toeschouwer misschien leuk, want wie weet kwamen wij nog sterk uit de kleedkamer. Daar leek het in eerste instantie wel op, maar wie met een onafhankelijke blik naar dat quasi-offensief van ons kijkt, weet dat wij 1 of 2 mogelijkheden wisten te creëren. Dat het heel anders ervoer voor de mensen op de tribune komt omdat alles dat enigszins op voetbal lijkt al een verbetering is van de eerste helft. Wat wij de eerste helft lieten zien was niet veel beter dan wat Roda JC vorige week tegen ons lieten zien. Elke pass door het midden was gevaarlijk en hoe naïef er werd verdedigd was schrijnend om te zien. De tweede helft werd er nog wat geforceerd door Nijland in te brengen en ik moet zeggen dat dat wel hielp. Het te verdedigende blok Lam en Brama liep niet en bracht te weinig creativiteit. Nijland was helaas niet degene die het verschil kon maken, net zoals onze vuurtoren Becker dat ook niet kon.

Ik ben helemaal klaar met meneer Menig. Die jongen is een doorn in het oog voor ons en waar Ajax tegenwoordig voor lul staat doordat ze die Sanogo van Arsenal hebben gehuurd, flikken zij dat trucje bij ons. Je speelt met hem op het veld met 10 man en ik heb nog geen een goede wedstrijd van hem gezien. Geen een keer was hij dreigend of gevaarlijk en de slechtste backs hebben hem in hun zak. Hopelijk is hij mee de bus in gestapt richting Amsterdam.