Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bayern luidt noodklok: ‘Er komen gigantische aanbiedingen uit Engeland’

Laatste update:

Bayern München noteerde vrijdagavond een recordomzet van 523,7 miljoen euro en een winst van 23,8 miljoen. Algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge stond dan ook met een tevreden gevoel de 2.590 leden in de Audi Dome te woord. Josep Guardiola en Uli Hoeness waren overigens afwezig.

“We beleven al enkele jaren de beste periode uit de geschiedenis van Bayern en hebben alle prijzen gewonnen. Allemaal! Statistisch gezien wordt Bayern om het jaar kampioen en dat vind ik werkelijk ongelooflijk”, aldus Rummenigge, die zich overigens ook zorgen zei te maken omdat de televisiegelden in Duitsland beduidend lager liggen dan in Engeland. Der Rekordmeister ontving het voorbije seizoen 58,3 miljoen terwijl een team als Queens Park Rangers 85 miljoen mocht bijschrijven.

“Bayern staat in Europees opzicht op de 26e plaats qua televisie-inkomsten. Een dramatisch nadeel en ik ben ook niet bereid om te accepteren dat wij slechts op die 26e plaats staan. We hebben de laatste jaren hard aan onze positie met betrekking tot de televisie-inkomsten gewerkt en zijn niet bereid om die te verliezen. Ik vraag de Duitse profliga dan ook om dringend een markt voor tv-concurrenten te creëren om de inkomsten significant te verhogen. De Bundesliga moet kunnen blijven concurreren met de top.”

/

Rummenigge claimde dat Bayern tweehonderd miljoen kan binnenhalen wanneer men de televisierechten zelf mag verkopen, maar door de huidige verdeelsleutel voor de televisiegelden kan dat dus (nog) niet. “Geld speelt in de huidige voetbalwereld een significante rol. Onze spelers ontvangen nu al gigantische aanbiedingen uit Engeland. Wij moeten daar op voorbereid zijn. En dat zijn we. Thomas Müller? Ik heb er vertrouwen in dat hij, een jongen uit Beieren, zijn loopbaan bij Bayern beëindigd.”

Het is geen geheim dat Müller belangstelling uit Engeland geniet. Manchester United had afgelopen zomer naar verluidt 85 miljoen euro voor de Duits international over en Kalle bevestigde vorige maand dat hij is benaderd door the Mancunians: “Ik heb mijn collega’s van United duidelijk gemaakt dat ik mijn e-mailadres niet zomaar even kan verwijderen en dat ze mij daarom geen mails meer moeten sturen over Müller. Dat is namelijk zinloos”, sprak de bestuurder in BILD.

Is de vrees van Karl-Heinz Rummenigge terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verhaal klopt als een bus. Zo.

28 november 2015 om 03:24

levels .. wanneer bayern nog zoveel extra geld binnen krijgt gebeurt hetzelfde met de duitse league (voor zover dat niet al t geval is).

Ach ik hoop dat er iets tegen wordt verzonnen. Het zou zonde worden als Duitsland het niveau Italie krijgt. Ik wil echt niet over 5 a 10 jaar alleen maar Engels voetbal kijken.

Guardiola's afwezigheid komt door een overlijden van een neef/nicht wat ik ergens las. Als het klopt weet ik niet

28 november 2015 om 01:38

Het is wachten op de golfbeweging dat de bundesliga, Serie A en competities als de ligue 1 en zelfs de eredivisie ook meer geld krijgen voor hun rechten. Als ze in Engeland zoveel krijgen dan willen alle partijen meer.

28 november 2015 om 01:52

Kunnen ze willen maar wie betaalt, bepaalt. De Premier League is veruit de populairste competitie ter wereld waar de meeste mensen naar willen kijken. Dan is het mogelijk voor aanbieders om winst te maken en tegelijk zulke bedragen te betalen voor de rechten. Wie gaat die bedragen nou betalen om, met alle respect, de Eredivisie uit te mogen zenden? In de PL worden duels als Aston Villa - Sunderland nog goed bekeken, terwijl vrijwel niemand zijn vrije zondag opoffert om naar Hannover - Hoffenheim te kijken. Of Palermo - Torino. Daar valt amper winst op te maken als je te hoog biedt.

Overigens denk ik niet dat dit de Bundesliga aantast. Kijk Dortmund, die runnen al jaren een financieel beleid van goedkope tickets en nooit spelers van meer dan +/- 30 mil kopen. Toch nog een van de sterkere teams van Europa. Zo kan het dus ook prima.

Superbuli, wel even een waarschuwing. Er zit hier iemand met een groen-wit-rode bril op van hier tot Tokio, en als hij zijn scherm heeft schoongeveegd van plakkerige instanties die er na Juve-City ineens terecht kwamen, dan zal hij je opmerking over Italie niet kunnen waarderen. Bereid je dus maar voor op een discussie waarin je moet gaan uitleggen waarom je niet vindt dat Italie op gelijke hoogte meg Spanje staat

28 november 2015 om 02:04

De meeste Duitse clubs doen het altijd goed met minder. Duitsers zijn bijna altijd fans van Engelse clubs, geld speelt ook een rol. Dan is de keus sneller gemaakt. Je mist ook heel veel inkomsten als je elk jaar je sterkhouder mist.

Italie is/was een gevallen topland, alhoewel ze geweldige stappen maken kan je niet ontkennen dat het achteruit is gegaan.

28 november 2015 om 02:44

Er is wel een oplossing. Op dit moment zijn de contracten zo opgebouwd dat iedere club binnen het contract evenveel geld krijgt (zit een sportieve maar ook financiele gedachte achter). Nu zijn die contracten veelal landelijk en het is wachten tot de champions league te eenzijdig wordt (wat het nu al redelijk is) en dan zullen de eufa en de nationale bonden/clubs samen moeten werken om de champions league aantrekkelijk te houden. Er zijn in het verleden al voorstellen gedaan van europese competitie e.d.. In dat geval zullen de tv rchten/contracten ook over de landgrens heen trekken. Echter kan het zijn dat dat misschien al eerder gebeurt (al zou dat inutiatief niet van de grote landen komen!). De KNVB en nederlandse clubs zouden eens met de bonden/clubs van Belgie, Duitsland (en ik denk ook Frankrijk) moeten praten en kijken of die grensoverschrijvende contracten niet al eerder mogelijk zijn. Misschien dat een paar topclubs in eerste instantie dan wat inleveren, maar de competitie wordt in de breedte wel sterker wat ook weer beter spelers aantrekt.

28 november 2015 om 06:03

De PL club's hebben eigenaren die ook aandelen of complete media bedrijven wereld wijd beheren. Voor Fox is het dan , take it or leave it. Via TV inkomsten wordt zo de FFP omzeilt.
Heeft niks met populaire te maken, wel met marketing en promoten. De eigenaren promoten de PL in de VS, India, Rusland en ook in Duitsland. Liebherr kan geen Duitse club kopen maar wel een Southampton. Dat Red Bull nog niet in de PL zit.
In Duitsland gaat deze eigenaren business niet op.

28 november 2015 om 09:50

@ metaalverf

De Internationalisering gaat niet gebeuren omdat de verschillende liga's verschillende aantrekkingskrachten en sportieve waardigheden hebben. Een oplossing, en dat zal binnenkort ook gebeuren denk ik, zal zijn een pan Europese liga, een permanente CL dus, te creeeren.

In Duitsland heb je het probleem, anders dan in Engeland, dat er alleen een TV club is die bereid is veel geld te investeren (sky). Zij hebben geen concurrentie. Als dat wel zo was is de verdubbeling van de TV gelden snel een feit.

Omdat het nu Engeland is die aanzienlijk meer tv gelden opstrijkt dan Duitsland is het een item. Dit is natuurlijk al jaren aan de gang en oa de oorzaak van de teleurgang van de Nederlandse competitie. Wat Nederlandse clubs ook doen, wat Bayern ook doet, uiteindelijk is er een grotere vis die je opslokt. Niet op voetbaltechnisch gebied, want ik denk dat Nederland het daar helemaal niet zo heel slecht doet, je kan gewoon op een uitzondering na niet eens meer b-garnituur naar je competitie halen laat staan 'top' talenten behouden, waardoor je attractiviteit van competitie en tv gelden nog verder afnemen.

Als land is Engeland na de oorlog natuurlijk langzamerhand veranderd in een grote pauperbende. Snap niet dat de Engelsen die extreme tegenstellingen nog langer accepteren. Zowel qua prestaties in Europa als voor het nationale team levert de financiële explosie namelijk ook nog barweinig prestige op. Simpele voetballers die met miljoenen weglopen en dan ook nog als helden behandeld (moeten) worden. Man man... In Duitsland is haast alles beter geregeld, alleen is er geen postkoloniaal financieel centrum zo groot als Londen met mondiale aantrekkingskracht.

aan de andere kant lach je je ook rot om teams als Qpr, zoveel geld dat er binnenkomt en er gewoon helemaal niks van bakken... dat is opzich ook knap.

Bayern probeert steeds de concurrentie uit te schakelen en beklaagt zich nu dat er minder tv gelden binnenkomen. Een spannendere competitie kan daartoe bijdragen.
Overigens zal het engelse systeem vroeg of laat imploderen. Voor de tv zenders wordt het onmogelijk zoveel reclame en abbonnementen te verkopen, ze moeten steeds hogere prijzen betalen voor spelers(ook de middelmaat) en ze hebben geen klanten meer voor hun bankzitters omdat niemand de salarissen wil betalen.

Des knapper dat bayern de gehele bpl met gemak kan oprollen, niks minder dan respect voor Bayern!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren