Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV zag na bedenktijd af van miljoenenbedrag van Doyen voor Maher

Laatste update:

Deze week werden er documenten met gevoelige informatie over de samenwerking tussen FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen gelekt. Uit die documenten kwam naar voren dat Luc Castaignos en Dusan Tadic riante bonussen kregen in hun Enschedese jaren en dat FC Twente speciale clausules afsprak met Doyen. Bij PSV haalt men opgelucht adem dat men de ‘Doyen-trein’ in het verleden voorbij liet rijden.

/

Het Algemeen Dagblad roept in herinnering dat Doyen twee jaar geleden ook probeerde een voet tussen de deur te krijgen bij de Brabanders. De krant schrijft dat de investeringsmaatschappij in de zomer van 2013 contact zocht inzake Adam Maher. Hij was voor een minimumsom van 6,5 miljoen euro van AZ naar PSV gegaan en Doyen wilde vijftig procent van zijn transferrechten in handen krijgen.

Het bedrijf had daar miljoenen euro’s voor over, maar PSV zei ‘nee’. De club was financieel stabiel en had ook geen behoefte om gebruik te gaan maken van de netwerken waarover Doyen beschikte. Tiny Sanders zwaaide destijds de scepter als algemeen directeur en zegt nu in de krant dat PSV het goede gevoel miste. “De voorwaarden die ze stelden kwamen niet overeen met de voorwaarden waaronder wij een deal wilden sluiten”, zegt hij.

PSV wilde eigen baas blijven en dat zat er niet in als de club zijn jawoord zou geven aan Doyen, dus zag men in het Philips Stadion af van een samenwerking. “Doyen was de meest geïnteresseerde investeerder, maar we hebben toen met meer partijen gesproken”, aldus Sanders. Op dit moment heeft PSV op geen enkel gebied lijntjes lopen naar Doyen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slimme keus! Gelukkig heeft Twente Doyen afgekocht, echter zitten ze nog steeds met de nasleep er van.

Achteraf hadden ze het misschien beter toch kunnen doen, Maher is de laatste jaren niet veel meer waard geworden.

26 november 2015 om 07:38

Ja, maar volgens mij ging het niet alleen om een aandeel in Maher. De deals die Doyen sluit, zijn vaak ingewikkelder en gehaaider dan enkel een percentage van de toekomstige transfersom opkopen...

Je zal maar Doyen Sports in zee willen gaan. Dan ben je als club zijnde echt de weg kwijt. Zie Twente bijvoorbeeld daar is letterlijk geen schim meer van over. Hoe stom kan je wezen als bestuur zijnde.

26 november 2015 om 07:36

Snel geld om de korte termijn lucht kastelen te financieren.

En verder verlies je er per saldo altijd op....of je loopt meer omzet mis dan Doyen je betaald..... Of je krijgt boetes om de oren als je niet verkoopt

Win win voor doyen

26 november 2015 om 07:48

Bij Porto gaat het wel goed, al weet ik niet of zij ook met Doyen gaan of een andere.

26 november 2015 om 11:53

@ Venezuela

Dat is helemaal niet waar, ook in Portugal zijn er ook grote problemen omdat er veelvuldig van dit soort constructies is gebruikt gemaakt. Tijdens de financiële crisis was dit ook groot in het nieuws (heeft ook hierop voetbalzone gestaan). Toen kwam al naar buiten dat de Portugezen clubs veel invloed en zeggenschap hadden ingeleverd en daardoor eigenlijk nooit profiteerde van dit soort constructies.

Wat ook een van de redenen is waarom de Uefa en de Fifa zich ermee zijn gaan bemoeien. Het is ook onbegrijpelijk dat mensen (vooral FC Twente supporters) Munsterman geloofden toen hij zei dat Doyen geen enkele invloed zou krijgen. Dan zou feitelijk het "kleine" FC Twente dan de enigste voetbalclub zijn waar Doyen zaken mee doet waarbij Doyen zou afstappen van hun normale werkwijze. Dat was toen al ontzettend ongeloofwaardig, maar velen trapten er toch in.

De club was op dat moment financieel stabiel,lees ik.
Dan ben je minder happig op mede eigenaren in je huishouding.
Bij Twente was dat dus al anders in 2013,maar dat weten we nu pas.

Wat voor bonus kregen Castagnois en Tadic dan? Waar kan ik dat nog lezen?

26 november 2015 om 07:41

1250 euro per gewonnen punt. Dus een wedstrijd winnen is 3750 euro extra op je rekening. Ik heb nu even geen linkje voor jou naar deze documenten.

Je hoeft geen slimme bestuurder te zijn om te begrijpen dat er altijd iets achter zit bij dit soort deals. Het klonk allemaal al veel te mooi om waar te zijn. Geen enkele investeerder geeft geld zonder er iets voor terug te willen. Er zitten altijd haken en ogen aan. Wat begint als een onschuldig contract leidt uiteindelijk tot een halve overname van de club via constructies die niemand meer begrijpt.

26 november 2015 om 11:55

@ De Bieroloog

Precies, het was al bekend dit dit soort constructies ook grote problemen veroorzaakte bij Portugezen clubs omdat ze niet helemaal meer baas in eigen huis waren. Dan zou het bescheiden FC Twente opeens de enige voetbalclub zijn waarbij Doyen zijn manier van zaken doen dan zou veranderen ? Hoe onbegrijpelijk het ook is, toch geloofden de meeste FC Twente supporters het verhaal van de club.

26 november 2015 om 12:30

Inderdaad, hopeloos naïef. Als supporter kan ik dat toch wel begrijpen, betrap mezelf er ook wel eens op dat ik alles te rooskleurig zie. Misschien is het daarom ook wel goed dat supporters niet in het bestuur gaan zitten. Zie: Munsterman, Harry van Raaij etc.

26 november 2015 om 13:44

Ik blijf me verbazen hoe bestuurders als Joop Munsterman, toch succesvol in het bedrijfsleven, zo dom kunnen zijn om overeenkomsten als deze af te sluiten en vervolgens de wereld nog voorliegen ook. Hoe kan een ervaren bestuurder akkoord gaan met de voorwaarden die Doyen stelde? Ik snap daar echt niets van.

26 november 2015 om 15:17

@ De Bieroloog

Honderd procent objectiviteit bestaat ook niet, daar maken we ons daar allemaal weleens schuldig aan. Alleen bij FC Twente lag het er wel heel dik bovenop dat er van alles mis was, maar het oude gezegde dat "liefde blind maakt" hier naar mijn mening echt opging.

Door de jaren heen hebben we ook genoeg directieleden gezien die geen supporter waren, maar er desondanks nog een grote puinhoop ervan maakten bij verschillende clubs. Persoonlijk denk ik dat er een probleem ligt in de algemene bestuurders cultuur, want of we het nu over het voetbal, de politiek, de financiële sector, woning coöperaties, multinationals etc het hebben. Keer op keer zien wereldwijd dat het schering en inslag is dat bestuurders bewust grote risico's nemen en er ook niet voor terug deinzen om alles en iedereen voor te liegen.

Zolang ze ermee weg komen omdat wet en regelgeving vaak voldoende ontsnapping clausules bied en/of het handhaven van dezelfde wet en regelgeving heel selectief wordt toegepast zal er niets gebeuren. Dan hebben we ook nog het systeem wat gewoon door en door verrot is en vol met perverse (financiële) prikkels zit.

Wellicht klinkt het wat zweverig, maar het zijn niet alleen de verschillende autoriteiten die zich vaak slap opstellen of te laat of nooit ingrijpen. Burgers, stem gerechtigden, supporters en consumenten laten het ook allemaal maar toe. Ja, iedereen spreekt er altijd wel schande van; maar ook vanuit die hoek word er algemeen bijna nooit echt serieus actie gevoerd om veranderingen af te dwingen. In die zin is het helaas echt een van die dingen die helaas bij de mensheid horen.

De Doyen Group zijn snelle externe investeerders. Bij Twente pakt het nu faliekant verkeerd uit.

Over het algemeen geldt het principe, als je geen geld hebt, dan moet je het simpelweg ook niet uitgeven. Bij Twente dachten ze dat de bomen groeiden tot aan de hemel. En nu zitten ze met een halfbakken selectie en kans op een nacompetitie plaats.

26 november 2015 om 14:42

Dat is de bijzondere wereld van geld. Als je veel geld hebt, dan maakt dat geld (bijvoorbeeld door rentes) en als je geen geld hebt dan kost het geld (bijvoorbeeld door schulden en de rente daarop). Ook daardoor worden arme clubs steeds armer en rijke clubs steeds rijker. Op dit moment kan Twente het niet betalen om arm te zijn....

Dit soort zaken zijn niet goed, maar aan de andere kant, wil je de betere spelers ontkom je er niet aan!

Nu wordt Doyen genoemd, maar, kijk bijv. naar Perreiro bij PSV, heel vaak zie je dat je spelers niet voor 100% kunt kopen omdat er meerdere partijen bij een speler betrokken zijn.

Dat het niet goed is weten we, maar Nederland is een opleidingsland en spelers komen nog steeds graag naar Nederland om, vooral technisch/tactisch beter te worden en dan moet je je er maar bij neerleggen dat het met omwegen geregeld moet worden!

Goed dat PSv er niet in is getrapt.

Ik weet niet wat beter was geweest. NU heb je als PSV 6,5 miljoen betaald en anders 3,25 miljoen voor Maher. Ik denk dat de waarde van Maher amper 1 miljoen nog is. Dus bij verkoop van Maher verliest PSV 5,5 miljoen. En anders 2,75 miljoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren