AS Roma mag door enorme blunder van Leno verliezen van Barcelona

Barcelona is erg dicht bij de koppositie in Groep E en AS Roma heeft op het moment de beste papieren om als tweede te eindigen. BATE Borisov hoopte dinsdagavond de tweede plaats in de poule over te kunnen nemen en kende een droomstart van het duel met Bayer Leverkusen, dankzij een ongelooflijke fout voor Bernd Leno. Gelukkig voor de blunderende keeper wist zijn ploeg nog wel iets terug te doen, waardoor het duel in Wit-Rusland in een 1-1 gelijkspel eindigde. Barcelona is door dit gelijkspel al zeker van een plek in de knock-outfase.

/

Bayer Leverkusen heeft nu evenveel punten als AS Roma, maar de Italianen spelen later deze dinsdag nog wel tegen Barcelona en hebben dankzij een beter onderling resultaat een streepje voor op die Werkself. BATE Borisov blijft laatste in de groep staan, met vier punten uit vijf wedstrijden. Het duel met Bayer Leverkusen begon zoals gezegd nog wel geweldig voor de Wit-Russen, die na een minuut en acht seconden spelen al op voorsprong kwamen. Het schot van Mikhail Gordejchuk was absoluut houdbaar, maar Leno liet de bal door zijn benen glippen.

Na het snelste doelpunt van dit seizoen in de Champions League moest Bayer Leverkusen in de achtervolging, maar ondanks een veldoverwicht werden er lange tijd geen kansen gecreëerd. Pas kort voor rust werd het echt gevaarlijk, toen Admir Mehmedi Javier Hernández bediende, maar de Mexicaan Sergei Chernik op zijn pad vond. Bayer Leverkusen wist dat er in de tweede helft meer druk moest worden gezet en na de thee werd de druk op het doel van BATE Borisov opgevoerd.

De bezoekers kregen nu wél de nodige kansen en de verdiende gelijkmaker viel ruim twintig minuten voor tijd. Mehmedi leek de bal voor te willen geven op Karim Bellarabi, maar de bal viel via de binnenkant van de paal in een keer binnen, waardoor de score terug in evenwicht werd getrokken. In het restant was Bayer Leverkusen nog het meest op zoek naar de overwinning, maar er werd niet meer gescoord. Aan een gelijkspel hebben beide ploegen eigenlijk maar erg weinig; mocht Roma verliezen van Barcelona, dan staat het vanwege een beter onderling resultaat nog altijd boven Bayer Leverkusen. De Duitsers spelen in de laatste speelronde thuis tegen Barcelona.