Tighadouini ontvangt complimenten na eerste goal: 'Goede vrije trap'

Málaga boekte zaterdagavond een zeer belangrijke overwinning op een teleurstellend Deportivo la Coruña. Dankzij doelpunten van Adnane Tighadouini en Juan Carlos zegevierde de ploeg van Javi Gracia met 2-0 over de bezoekers en staan de Andalusiërs inmiddels op een vijftiende plaats. De laatste vier duels leverden zeven punten op.

Tighadouini had in de 51e minuut al een goede kans, maar hij kopte naast. Tien minuten later maakte de ex-speler van onder meer NAC Breda alsnog zijn eerste doelpunt. Een vrije trap van de aanvaller ging aan alles en iedereen voorbij en belandde uiteindelijk ook achter doelman Germán Lux, wiens zicht werd belemmerd door Weligton. Zes minuten voor het eindsignaal nam Juan Carlos de 2-0 voor zijn rekening.

"Dit was geen perfecte wedstrijd, maar deze zege zorgt voor veel zelfvertrouwen", zo stelde Gracia na afloop. "We verdienden een doelpunt uit een vrije trap." Málaga krijgt dit seizoen veel doelpunten uit standaardsituaties tegen. "Het is geen obsessie, maar dat aspect moeten we verbeteren. De vorige wedstrijd verloren we door dergelijke momenten, nu maken we op die manier het eerste doelpunt. Het was een goede vrije trap van Tigha en uiteindelijk ging de bal erin."

Het eerste Primera División-doelpunt van Adnane Tighadouini voor Málaga, in het thuisduel met Deportivo la Coruña (2-0)!