AZ gaat na prachtige vrije trap Trochowski onderuit

AZ is er niet in geslaagd zijn tweede Europa League-groepszege van het seizoen te boeken. Het team van John van den Brom leed donderdagavond een 0-1 nederlaag tegen FC Augsburg en heeft nu net als de Duitsers drie punten. Athletic Club en Partizan Belgrado gaan met allebei zes punten uit drie speelronden aan kop in Groep L.

/

AZ nam in de beginfase het initiatief, maar werd nauwelijks gevaarlijk en rondom het kwartier kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Toch was de eerste grote mogelijkheid voor AZ: Dabney dos Santos nam de bal na een harde voorzet van Ben Rienstra mee het strafschopgebied in en schoot tegen de voeten van Marwin Hitz. De doelman moest hierna handelend optreden op een schot van Markus Henriksen. Hoewel AZ moest blijven oppassen voor de tegenstoten van Augsburg, leek de 1-0 in de lucht te hangen en Vincent Janssen had die bijvoorbeeld kunnen maken, maar de spits mikte over.

Augsburg liet zich in aanvallend opzicht enkel met wat afstandspogingen gelden, maar ging toch met een voorsprong de rust in. Piotr Trochowski krulde prachtig raak uit een vrije trap en liet Gino Coutinho kansloos: 0-1. De Duitser maakte zijn eerste doelpunt in Europees verband in 2.065 dagen en AZ zocht met een teleurgesteld gevoel de kleedkamer op. De roodhemden lieten zich echter niet uit het veld slaan en gingen na rust steeds beter voetballen. Henriksen en Rienstra schoten over, een inzet van Janssen miste overtuiging en na ruim een uur op de klok raakte Henriksen een voorzet vanaf rechts slechts half.

/

AZ had daarvoor eigenlijk al een strafschop moeten krijgen nadat Janssen naar de grond was getrokken door Ragnar Klavan. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Augsburg steeds minder te duchten van AZ en grote kansen op de gelijkmaker vielen er dan ook lange tijd niet meer te bespeuren. Namens FCA was Tobias Werner nog dicht bij de 0-2, maar de aanvaller kopte paal naast. Van den Brom hoopte met Guus Hupperts binnen de lijnen nog een punt uit het vuur te slepen, maar ook de invaller kon het verschil niet maken. Henriksen had met een volley nog wel de 1-1 op zijn schoen, maar Hitz redde met één hand.

Jammer, maar helaas! AZ verdient meer, maar blijft met lege handen achter tegen FC Augsburg: 0-1! #azaug #uel #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op

'AZ had ten minste één punt verdiend'

1
2

Zonde zeg. Die keeper pakte die laatse bal van henriksen goed. 1 punt was wel verdiend geweest. Hopelijk kunnen ze de duitsers uit pakken andrs word overwinteren wel heel.lastig

22 oktober 2015 om 20:58

Een punt? Die Duitsers hebben op authentieke wijze de punten gejat en zijn over 90 minuten gewoon van de mat geveegd door een vrij matig AZ. Zo zonde dit, totaal onnodig puntverlies.

23 oktober 2015 om 07:22

Ik kan me het nog wel herinneren toen AZ hetzelfde deed bij Vitesse. Na 13 minuten scoorde Johansson de 0-1, hun 2e kans. Daarna parkeer de bus en kreeg Vitesse nog 24 schoten waarvan 19 op doel of zo, maar het bleef 0-1.
On: Dit neemt niets weg van dat AZ hier gewoon 3 punten verdiende uiteraard. Maar zo zie je maar weer, de bal is rond.

Zonde zeg. Wordt echt niks met het nederlands voetbal op deze manier. Worden 4 nederlagen deze week

trieste nederlaag tegen een zwakke tegenstander. En wat is die vincent Janssen een loser zeg. Mag hopen dat hamdaoui snel kan spelen.

Mooiste samenvatting van de wedstrijd

Onnodige nederlaag voor AZ. Waren beter dan Augsburg, maar konden helaas niet scoren

22 oktober 2015 om 21:43

Az's grote probleem dit seizoen is het ontbreken van scorendvermogen.

22 oktober 2015 om 22:19

Hopen dat el hamdaoi voor de ommekeer kan zorgen en dat hij az naar de 2e plek in de groep loodst.

23 oktober 2015 om 01:15

Mag pas na de winter voor AZ spelen in EL.

Eigenlijk al de tweede wedstrijd in deze poule dat AZ stom onderuit gaat en vooral heel onnodig onderuit gaat, daarmee gooi je je uitstekende resultaat tegen Atletic de prullenmand in. Typisch Nederlands dus.

Die tegenstander van AZ was een lachertje. Nu begrijp ik waarom Bayern daar zo makkelijk kampioen wordt. Echt een schande, maar gelukkig voor hun is de AZ-spits ook een lachertje. Die kan beter terug naar de Jupiler-league en Hupperts moet nooit meer buiten Limburg voetballen, tenzij alle Limburgse clubs weer in de top 7 van de eredivisie willen eindigen

Comee on Ajaxxxx!!!!!!

22 oktober 2015 om 21:41

Tsjongejonge Janssen is een toptalent. In de Eredivisie vrijwel altijd goed, in de EL wat minder. Jammer dat je zo moet oordelen na 1 wedstrijd..

22 oktober 2015 om 22:02

Ik zal je even wakker maken, in Europa is wat telt. De eredivisie neem ik niet serieus. Luuk de Jong is de beste voorbeeld daarvan. Hij is enorm slecht, zo zwak, zelfs die spits van Nec heeft internationaal meer laten zien.

22 oktober 2015 om 22:48

Ik zeg ook niet dat de EL niet telt, ik zeg dat hij in de EL wat minder is. En dat is niet verbazend, want hij komt uit je Jupiler League.

Jammer ook dat je dan eindigt met een of andere vage vergelijking.

Als je Janssen zo slecht vond, wat zijn de rest van alle Nederlandse clubs dan? Ajax? Groningen? Dat is ook pure bagger.

Gelijk mijn toto naar de mallemoeren. Potverdikkeme wat een tal van kansen in de eerste helft. Jansen hoort die bal gewoon tegen de touwen te rammen. Tweede helft konden ze mij niet meer imponeren. FC Augsburg had de organisatie prima op orde en liet niet veel meer doorkomen. Balen man...

Hoe was een punt terecht geweest? Het was zwaar inspiratieloos de tweede helft van AZ. Een beetje meer pit erin en ze hadden gelijk gespeeld / gewonnen.

Dus meer dan terecht dat ze hier verliezen.

22 oktober 2015 om 23:48

Hoe een punt terecht was geweest? Door de twee levensgrote kansen in de eerste helft waar we de betere waren van respectievelijk Dos Santos en Janssen en ondanks de dramatische tweede helft Henriksen nog 2 grote kansen had waar hij bij de ene de bal miste na het terugleggen van Johansson (in het strafschopgebied) en in de laatste minuut de keeper een fabelachtige redding verrichtte. Augsburg heeft volgens mij geen enkele grote kans gecreeerd. Daarom dus. 3 punten waren terecht geweest, maar het mocht niet zo zijn.

Zonde voor het Nederlands voetbal. Kan je natuurlijk wel een aantal kansen krijgen maar je wint gewoon niet, punt. Hopen maar dat Ajax wint vanavond(voor het Nederlands voetbal).

Jammer, maar bij Nederlandse clubs is het de laatste jaren elke keer hetzelfde liedje. AZ heeft het lang goed gedaan maar ook deze club zal nu bevangen worden door de Hollandse ziekte. Leuk voetballen, maar geen punten.

Zonde van de nederlaag. Niet voor "het Nederlands voetbal" hoor, gewoon jammer voor m'n clubbie. En dan hoor je na een nederlaag altijd dat dat zonde is voor "de punten en het Nederlands voetbal". Vind ik echt zo'n onzin. Dat CL-ticket verliezen we toch wel en das echt niet zonde voor het Nederlands voetbal. De enige die iets heeft aan dat rechtstreekse CL-ticket, is de kampioen van Nederland. En dat is altijd Ajax of PSV. Die harken dan fijn wat miljoentjes binnen, dan zijn de penningmeesters blij en daarna kunnen ze even kijken welke spelers van de subtop ze vervolgens met die miljoentjes kunnen wegkopen. En overwinteren in de CL doen we toch niet, want we hebben er geen fuck te zoeken met Nederlandse clubs. Maar verder is deze nederlaag erg jammer voor "het Nederlands voetbal", ja hoor.

Net terug uit het stadion. Wat een dramatisch slechte wedstrijd van mijn club. Een bar slecht Augsburg wint van een tenenkrommend slecht AZ. Een regelrechte wanprestatie. Enige voldoende was van Overeem (en de keeper). De rest van het elftal zat aan de slaaptabletten en grossierde in onwil c.q. onkunde met Luckassen als dieptepunt. Ook van der Brom deelde met zeker twee onbegrijpelijke wissels in de malaise.
Verder regeerde de Hollandse ziekte op het veld. Eindeloos de bal achterin heen en weer spelen (zelfs als je achter staat) omdat niemand de durf heeft om die bal eens lekker in de 16 te pompen. Waarom in godsnaam want vroeg of laat gaat hij gerust wel een keer goed vallen.

Maar goed we hadden tenminste het meeste balbezit dus iedereen kan toch met een goed gevoel naar huis toe...

22 oktober 2015 om 21:49

Kom ook net terug, maar wat was er ook vandaag een bizar slechte sfeer. Leuk hoor al die kinderen maar de hele sfeer was weg. Die Duitsers, daar kunnen we een voorbeeld aannemen.

Rienstra kunnen we zo onderhand ook wel een beetje richting de stempel miskoop duwen. En ja, dat kan ik na 5 wedstrijden. Wat speelt die gast ongeïnspireerd en ongeïnteresseerd. Bied zich nooit aan, speelde de hele wedstrijd verstoppertje. Ook Henriksen en Dos Santos deden mee aan dat spelletje.

Dabney mag ook wel werken aan ze dribbel. Janssen moet nog wennen aan dit niveau. Jop vd Linden moet geen corners meer nemen, standaard eerste paal. Verder hoeft hij ook niet meer op te bouwen.

Zo dat is er uit! Op naar de volgende wedstrijden die hopelijk net zo goed gingen als voor de interland break! Want het zit er in boys!!

Heerlijke vrije trap van Piotr domme overtreding van die AZ verdediger

23 oktober 2015 om 00:09

Weet niet of je de wedstrijd gezien hebt ipv de samenvatting. Scheidsrechter geeft voordeel, ze verprutsen de kans en hij legt de bal alsnog op totaal de verkeerde plek, veel dichter bij het doel dan waar de overtreding was. terecht dat Van den Brom daar in zijn commentaar daar iets over zegt. Fraai ingeschoten, dat wel, maar volkomen onterecht.