wk2018
 

Behoefte aan een beetje Toon Gerbrands

Donderdag, 22 oktober 2015 om 17:59 door nickjwz

Van een verkeerd terug gekopte bal van Daryl Janmaat naar een eigen goal van Robin van Persie. Van de vernedering in Reykjavik naar een echec in Konya. Van een rode kaart van Bruno Martins Indi in een bepalende thuiswedstrijd naar twee moeizame zeges op voetbaldwerg Kazachstan. Van 5-3-2 naar 4-3-3 en van 4-3-3 naar 4-2-4, om uiteindelijk kansloos met 4-3-3 af te druipen. Nederland zal in 2016 niet op het EK zijn, omdat in de voorbereidende reeks ongeveer alles misging. In de ontstane chaos lijkt één man allerminst vrijuit te gaan: Bert van Oostveen.

/

Als ex-student politicologie en bestuurskunde en ex-werknemer van onder andere de KLM belandde Van Oostveen in 1996 bij de KNVB. Hij begon als manager competitiezaken en maakte vervolgens snel naam voor zichzelf. Hij werkte zich op tot bestuursvoorzitter, directeur betaald voetbal en in 2012 zelfs tot secretaris-generaal. Hoe enorm zelfingenomen het hebben van die laatste job ook klinkt, menig bestuurder zal jaloers zijn op de baan en carrière van Van Oostveen. Anno 2015 is de Amstelvener het hoofd van de KNVB en bepaalt hij, met ervaring als trouwe sluitpost van Amstelveen/Heemraad als grootste voetbalprestatie in zijn leven, wie de bondscoach van het Nederlands elftal is. Soms met succes, soms niet. Zo bleek de keuze voor Louis van Gaal een gouden greep, want de eigenzinnige coach bereikte tegen alle verwachtingen in de halve finale van het WK in Brazilië. Na dit toernooi zwaaide Van Gaal echter af en stelde Van Oostveen Guus Hiddink aan als opvolger. De rest van het verhaal is te treurig om ook maar één woord aan vuil te maken.

Van Oostveen had voor het mislopen van het EK en de stand van het Nederlandse voetbal een duidelijke mening. In een interview met Metro trok hij een vergelijking met het nationale voetbalelftal van Chili. “Zij stralen een winnaarsmentaliteit uit. Nederlandse sporters hebben dat minder. Vroeger hadden we Jan Wouters, Mark van Bommel en Nigel de Jong, nu hebben we een gat in de selectie”, aldus Van Oostveen.

Er is zoveel te weerleggen aan dit kleine stukje tekst, dat je bijna vergeet dat hij in Nigel de Jong een actieve voetballer opnoemt die de afgelopen kwalificatiereeks nog gewoon meegevoetbald heeft en zelf afgeserveerd is door de bondscoaches die hij benoemd heeft. Maar dat terzijde. Pijnlijker is misschien nog wel dat hij alle Nederlandse sporters in een zin generaliseert. Of zou hij echt bedoeld hebben dat supersporters als Daphne Schippers, Max Verstappen, Sven Kramer en zelfs de voetballende Arjen Robben bij de wereldtop van hun sport terecht zijn gekomen met de gedachte: “Ach, wat maakt die nederlaag nou uit, volgende week is er toch gewoon weer een wedstrijd”?

Daarnaast roemde twee jaar geleden, op het WK in Brazilië, iedereen nog de winnersmentaliteit van een zo goed als hetzelfde Nederlands elftal. Toen wonnen de Oranjeleeuwen zonder een aantoonbaar betere selectie van nota bene Chili, en werden tevens tegen Spanje, Australië en Mexico achterstanden weggewerkt. Ook tegen zowel Costa Rica en Argentinië werd 120 minuten en een beetje gestreden voor een overwinning. Is het tonen van karakter voor het Nederlands elftal ineens onmogelijk nu we niet in het Braziliaanse Fortaleza, maar in een iets kleiner stadion in het iets koudere Reykjavik spelen? Dat betwijfel ik ten zeerste.

Deze slippertjes waren niet eens het meest storende in het betoog van de enige echte secretaris-generaal van de KNVB. Van Oostveen vergeet namelijk dat hij deels verantwoordelijk is voor het feit dat de gemiddelde Nederlands elftalspeler wel of geen karakter toont. Hoe kan je nu van een speler verwachten dat hij winnaarsmentaliteit toont, als je een bondscoach aanstelt die na het mislopen van een EK zo’n 366 keer het excuus aanlevert dat toch niet altijd iedereen 100% fit was? Is dat echt een geldig argument voor het feit dat je vierde wordt in een groep met Tsjechië, IJsland en Turkije?

Wat dat betreft is een vergelijking met Toon Gerbrands wel op zijn plaats. Met jarenlange ervaring in de sportwereld en het directieleven werd hij in 2014 de algemeen directeur van PSV. Binnen no-time maakte hij aan de loserattitude van de Eindhovenaren, die al sinds 2008 zonder landstitel waren, een einde. Zijn manier was simpel: door in elke vezel uit te stralen dat er vanaf nu een topsportmentaliteit zal heersen in Eindhoven. De wens om kampioen te worden werd uitgesproken en excuses waren, zelfs als de eerste 25 rechtsbacks geblesseerd, ziek of misselijk waren, niet meer geldig. Het resultaat was direct dat de stemming in Eindhoven veranderde. Sterspelers Memphis Depay en Georginio Wijnaldum sproken uit één jaar langer in de Lichtstad te blijven, om kampioen van Nederland te worden. Op de transfermarkt werden spelers gekocht om het team beter te maken en niet, zoals PSV in het verleden deed, om later met winst te verkopen. Gerbrands slaagde in zijn eerste seizoen al in zijn missie, want in mei 2015 kroonde PSV zich tot de beste van de Eredivisie.

Toen Memphis in dat seizoen even geblesseerd afhaakte, was niemand bij PSV in paniek en werd nimmer naar die blessure gerefereerd in interviews. Trainer Philip Cocu loste vragen over Memphis in de media op via de Gerbrands-methode. “Op het moment dat hij hier na het WK instroomde, heeft hij laten zien dat hij nog belangrijker is geworden voor ons elftal. Dan verbaast het me niet, dat er veel over te doen is als hij wegvalt. Maar het wegvallen van één speler mag geen excuus zijn voor het elftal. We zullen het als team moeten opvangen.”

Het Nederlands elftal miste in de cruciale wedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië twaalf tot vijftien spelers, maar Danny Blind had hier na afloop nooit aan mogen refereren. Blessures zijn namelijk geen excuus voor het feit dat Oranje in de afgelopen anderhalf jaar wedstrijd op wedstrijd vernederd is tegen Europese B-landen. Een probleem observeren kan iedereen, het succesvol ermee om kunnen gaan en het oplossen is wat iemand onderscheidt van een ander. Wat dat betreft zou een beetje Toon Gerbrands de KNVB en het Nederlandse voetbal wonderen kunnen doen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 8 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door badhabbit)

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van het CE! Het spijt me als ik hier en daar over een schoonheidsfoutje ben heen gekeken, maar ik hoop dat het punt dat ik wil maken duidelijk is. Ik hoor graag jullie feedback!

Een hele fijne clubexpert, plezierig om te lezen en bovendien een goede insteek.
Geef ik ook gewoon toe, gun ik je van harte.
Toon is een fantastische kerel die altijd gelijk de toon (even lachen) zet.
Deze zakelijke man op het plekkie van meneer Van Oostveen zou denk ik ook een hele goede zet zijn.

22 oktober 2015 om 21:32

Haha bedankt dat je dat toegeeft.

Mooi duidelijk verhaal. En qua coach...ik denk niet eens de belangrijkerste discussie is welk poppetje er komt, Blind of niet, hoewel Blind natuurlijk wel in 3 wedstrijden zo'n beetje alles fout heeft gedaan wat je ook maar mogelijk fout kunt doen. Belangrijker is nu dat er eerst eens gaat gekeken worden wat voor een soort voetbal het Nederlands Elftal, gebaseerd op het huidige materiaal, de komende jaren gaat spelen. Niet meer dat gestuntel van Hiddink...bij begin: 4-4-2, geen twijfel!...un nee toch maar met 5-3-2 beginnen...uhh nou ja laten we 4-3-3 maar weer eens proberen...uhhh ik weet het eigenlijk ook niet meer. We hebben op 2 Wk's aangetoond wel degelijk met de wereldtop mee te kunnen, mits we een verdedigender systeem spelen...en dat gooien we zo maar over boord om terug weer terug te vallen op dat werkelijk hopeloos ouderwetse 4-3-3....Er moet nu eerst bepaald worden wat voor soort voetbal Oranje gaat spelen, welk systeem, welk type spelers daar bij horen en welke coach...aangezien Blind ook nog eens een voorstander van 4-3-3 is, lijkt me dat nog een extra reden dat hij niet kan blijven.

Dat zou inderdaad een mooi klusje voor Gerbrands zijn, Het valt inderdaad op dat overal waar hij komt, er een positieve winnaars mentaliteit wordt gecreëerd. Hij is in tegenstelling tot de meeste hopeloos ouderwetse bepalers in Nederlanders niet bang voor belangrijke aspecten als teambuilding, groepsprocessen, moderne trainingstechnieken, management stijlen, voeding, psychologie. Weer eens een bewijs dat je helemaal (sterker nog: liever niet) geen voetbal carriere achter de rug hoeft te hebben voor een sturende rol in het voetbal.

23 oktober 2015 om 00:32

Ik heb dit stuk ook niet geschreven om Blind af te vallen. Hij is in mijn ogen niet de ideale bondscoach, maar hij was vanaf het begin al niet te benijden en had nooit op dit moment aangesteld mogen worden. Oftewel: achteraf had Hiddink nooit ontslagen mogen worden. Blind voelde al gelijk de druk van het moeten presteren en heeft misschien daardoor rare dingen gedaan. Dat die druk zo hoog lag, is echter helemaal aan te rekenen aan Van Oostveen met opmerkingen als geciteerd in mijn CE.

23 oktober 2015 om 12:22

433 is niet hopeloos verouderd. Barcelona wint de CL met een 433, Chelsea wint de Premier League met een 451 (wat een 433 is met iets verdediger ingestelde vleugels), Bayern Munchen domineert de Bundesliga met 433. Het probleem is niet 433, het probleem is dat het voetbal en de invulling van de 433 zich doorontwikkeld maar het Nederlandse voetbal dat niet doet. Dat is wel degelijk een kwestie van de juiste poppetjes op de juiste plaats: de focus in de jeugd moet af van het eeuwige kappen, draaien en balbezit en moet zich bezig gaan houden met inhoud, dynamiek, duelkracht en omschakeling.

De 433 blijft een fantastisch systeem zolang je de slag op het middenveld kan winnen. Dat kan niet als je een middenveld hebt met Wijnaldum, Sneijder en Blind. Dat kan wel als je een middenveld hebt van De Jong, Strootman en Sneijder/creatieve middenvelder. Dat is waarom de blessure van Strootman ook zo'n hard gelag is: hij is de meest mannelijke, dynamische en complete middenvelder die we hebben. Ik ben er van overtuigd dat we met Strootman en De Jong op het middenveld lachend de poule door waren gekomen, omdat we dan in staat waren de duels op het middenveld uit te vechten en niet pas in de onervaren achterhoede.

En dan denk ik dat ik het pleidooi in deze CE ook heel goed vind. Het gaat om het creëren van een topsportkilmaat, van een topsportmentaliteit en om het aanstellen van mensen die afdoende weten wat het huidige (!) topsportklimaat vraagt van spelers. Gerbrands en Brands hebben samen ingezet op het uitstralen van onoverwinnelijkheid en het aantrekken van mannelijkheid. Dat is de verstandigste bestuurlijke zet die ik bij een topclub in Nederland heb gezien in de afgelopen jaren. Het wordt tijd dat de Knvb daarin mee gaat

23 oktober 2015 om 14:32

Ik denk dat het in een 4-3-3 ook wel mogelijk is (zeker tegen de opponenten in de afgelopen EK-kwalificatie), maar om die strijd op het middenveld te winnen, is de balans tussen aanval en verdediging doorslaggevend. Dat die balans ontbrak in de afgelopen reeks, is duidelijk. Blind is niet de meest meedogenloze verdedigende middenvelder die denkbaar is en Wijnaldum komt internationaal gezien als box-to-box middenvelder te kort. Dat is niet zijn beste positie. Wat dat betreft is het enorm jammer dat de enige Nederlandse middenvelder die die rol wel aankan, al jaren met blessures sukkelt.

23 oktober 2015 om 22:25

Barca heeft gewoon zo veel kwaliteit, dan maakt het niet eens zo veel uit wat voor een systeem je speelt. En Chelsea vult het toch wel heel wat verdedigender in.

In theorie kan het ja, als je er de spelers voor hebt. Zoals een laatste man die veelvuldig inschuift (en dus andere verdedigers die ijzersterk zijn in 1:1 duels), buitenspelers die het in zich hebben om en hun verdedigende taken te vervullen en toch ook nog langs de back te snellen. In 98 had Oranje bijvoorbeeld een dergelijke selectie. Heb je dat niet...en Oranje heeft dat dus momenteel absoluut niet...dan moet je niet halsstarrig aan een systeem vasthouden maar kijken hoe je toch het maximale uit de selectie haalt...zoals Van Marwijk en Van Gaal dat deden. Oranje moet kijken hoe het de komende jaren met het materiaal wat het momenteel heeft het maximale kan bereiken. Dan hoef je niet 5 van de 6 wedstrijden tegen Ijsland-Tsjechie-Turkije te verliezen!

Het creëren van het topsportbeleid ben ik het absoluut mee eens. Mijns inziens hoort daar echter ook bij: duidelijkheid scheppen over het systeem dat de komende jaren gespeeld gaat worden. Het geschipper van Hiddink was totaal geen topsportbeleid.

Leuk stuk. Informatief, een mening tonend zonder deze op te dringen en goed verwoord. Ik ben het ook in grote lijnen met je eens. Echter als kanttekening ben ik wel van mening dat het een combinatie van factoren is waarom er niet gespresteerd word. Ten eerste is het zoals je aangeeft van oostveen die alleen maar voor onrust zorgt en meeloperig is met de uefa en fifa. Vervolgens is het de coach op dit moment die bij god niet weet hoe hij de puinzooi op kan ruimen. Ten derde is het de tussengeneratie met jongens van 28-29 die op hun top zouden moeten zitten maar volledig door de mand gevallen zijn en dan is het als 4e reden in mijn ogen de spelers die totaal niet trots zijn om het oranje shirt te dragen en dus geen passie, lef en strijd tonen. Als ik achter mijn pc zit zal ik dit stuk 4 sterren geven.

23 oktober 2015 om 09:01

Ik zal ook niet beweren dat Van Oostveen als enige verantwoordelijk is voor deze malaise, ik ben het met jou eens dat er meerdere factoren zijn. Mijn punt is dit er geen excuses zijn. Ook deze tussengeneratie bezit spelers die in de Premier League spelen en die op het WK het wel konden. Dat is misschien tegen de absolute top een reden voor een nederlaag, maar niet tegen Tsjechië.

Mooi stuk, ik hou wel van je schrijfstijl. Je schrijft op een intelligente manier, dat vindt ik wel prettig.

Om op je punten terug te komen; Wat ik zo heb gelezen en gehoord is Toon een hele fijne directeur, en zijn aanwezigheid viel meteen, positief, op bij Psv. Misschien dat het inderdaad tijd wordt dat Van Oostveen de eer aan zichzelf houdt en opstapt, en Blind dan mooi meeneemt.

Al blijf ik erbij dat het niet halen van EK niet alleen te wijten valt aan de coach en de algemene directeur van de Knvb. De spelers hebben hier misschien wel het grootste aandeel in. Natuurlijk, ze kiezen niet waar ze opgesteld worden, maar ze kunnen op z'n minst hard werken voor de winst. Maar we hebben 9 van de 10 keer een ploeg gezien die er eigenlijk helemaal geen zin in had. Dit is dan misschien op het conto te schrijven van Blind en Hiddink, omdat ze de spelers niet optimaal gemotiveerd het veld in sturen. Maar dit zit net zo goed in de kopjes van diezelfde spelers.

Oh, en ik geef je 5 sterretjes. Prettig leesvoer voor de vrijdagmorgen

23 oktober 2015 om 14:37

Zoals ik hierboven in een andere reactie al heb aangegeven, ben ik het eens met het feit dat het niet enkel aan Van Oostveen of Blind is te wijten. Ik heb slechts de instabiele rol van Van Oostveen een beetje uitgelicht. De spelers gaan natuurlijk ook allerminst vrijuit. Over de houding van spelers als Memphis zou ik alleen al 5 Ce's mee kunnen vullen, haha.

Bedankt voor de sterren en top dat je prettig leesvoer vond!

Ik lees overal dat oranje 12 tot 15 spelers door blessure moesten missen tijdens deze campagne. Kan iemand eens opnoemen wie dat dan allemaal zijn?

24 oktober 2015 om 00:53

In de laatste pot: Cillessen, Krul, De Vrij, Willems, Verhaegh, Janmaat, Klaassen, Clasie, Robben, Promes, Strootman en Vlaar zijn spelers die Blind, mits topfit, er wellicht graag bij had gehad. Maar dat neemt niet weg dat Nederland ook zonder deze spelers Tsjechië-thuis gewoon moest winnen.

24 oktober 2015 om 01:20

lol? de helft van die lijst is of was gewoon fit en die zijn gewoon niet opgeroepen. dat heft niks te maken met blessures.

24 oktober 2015 om 01:39

Ik heb het puur over de laatste wedstrijd hé? Al deze spelers hadden denk ik, mits fit, kans gehad op een selectie. Op het laatste moment haakten spelers als Klaassen en Janmaat af, terwijl Strootman en Vlaar heel de reeks niet hebben meegedaan. Ik kan ook niet in Blinds hoofd kijken welke spelers hij in gedachten had mits iedereen fit, maar nogmaals, dat moet niet eens uitmaken. Nederland had zich gewoon, ongeacht het aantal blessures, moeten plaatsen.

24 oktober 2015 om 18:13

@belgie Dit zijn toch echt voor 90% spelers die het WK hebben meegemaakt, waarvan Strootman en Willems toen geblesseerd waren.

Petje af, jij weet hoe je een stuk moet schrijven. Het taalgebruik en de opbouw zijn prima verzorgd. Beetje jammer van de slordige taalfoutjes, het is "zowel Costa Rica als Argentinië" en Wijnaldum en Depay "spraken". Als een stuk zo goed is, moet het eigenlijk perfect zijn.

Hoewel het betoog mooi, duidelijk en goed onderbouwd is, durf ik het toch om het er niet mee eens te zijn. Mijn bezwaar ligt in de stap van de kritiek op Van Oostveen naar de ophemeling van Gerbrands. Dat Van Oostveen een lamzak is die net zo veel van voetbal weet als ik van straaljagertechniek (niets), is duidelijk. Maar om het recente kampioenschap van PSV volledig op het conto te schrijven van Gerbrands, gaat mij veel te ver.

Ik begrijp dat de roes van een kampioenschap, zeker als het zo lang op zich heeft laten wachten, lang door kan werken. En dan kun je wel eens gaan geloven dat er een verlosser is neergedaald in de burelen van het Philipsstadion die met enkele machtige handgebaren het volk verheven heeft waardoor het plotseling in staat is gebleken tot prestaties waar toe het tot dat moment niet in staat was geweest. En dan zou je vervolgens wensen dat hij hetzelfde zou kunnen doen bij het Nederlands elftal.

Het grappige is nou juist, dat eenzelfde magie jarenlang werd toegeschreven aan de man die deze campagne zo hopeloos gefaald heeft, nl. Hiddink. Zo blijkt maar weer dat bekwame mensen die aantoonbaar goede dingen doen, toch altijd met een realistische blik bekeken moeten worden. Want mensen als ze zijn, kunnen ze ook fouten maken en kan bovendien blijken dat externe omstandigheden die gunstig zijn, bijdragen aan het positieve beeld dat we van iemand krijgen.

Dat de Knvb ergens 'een beetje' van nodig heeft, is duidelijk. Maar het is nog veel te vroeg om te zeggen dat dit Gerbrands moet zijn.

25 oktober 2015 om 02:50

Ten eerste bedankt voor de zeer mooie woorden. Ik ben blij dat mijn schrijfstijl gewaardeerd wordt door jou en de andere leden. Ik wist dat ik enkele schoonheidsfoutjes wel gemaakt moest hebben (een perfect betoog is voor een 17-jarige ook lastig) en uiteindelijk zijn die fouten ook gewoon stom. Bedankt voor het wijzen erop, iets te snel overheen gelezen. Inhoudelijk vind ik jouw reactie interessant. Mijn pleidooi was niet hoofdzakelijk dat Gerbrands de job van Van Oostveen moest overnemen, ik meen enkel dat hij capiciteiten heeft die de KNVB niet enkel mist, maar ook heel sullig laat blijken dat het ze mist. Gerbrands is in mijn ogen de beste Nederlandse voetbalbestuurder van Nederland en dat zeg ik niet alleen omdat hij een toch wel invloedhebbende factor is in het PSV dat na tijden weer kampioen werd, maar ook omdat hij AZ in zowel goede als slechte tijden succesvol gerund heeft. Op Van Oostveen had ook niemand in goede tijden kritiek, maar toen er slechte tijden aanbraken, veranderde hij hij in een zelfingenomen dwaas, bij wie een gebrek aan visie ineens heel erg opviel.

nick, hoe verfrissend is het om een sprankelend stuk te lezen over een deprimerende fase in het tijdperk van het nederlands voetbal!

geen gezellige, verbindende oranje-samenkomsten deze zomer...geen oranje vlaggetjes en geen bespottelijke, maar zeer sfeerverhogende leeuwen-overalls en te strakke bavariajurkjes....

je belicht vanuit een interessante en intelligente helikopterview de mogelijke redenen van het teleurstellende voetbal van het nederlands elftal. ik ben het helemaal met jou eens dat succes begint bij geloven in jezelf, geloven dat je (samen) een winnaar bent. een grote klus voor de volgende bondscoach, nu heel nederland even van z'n geloof af is gevallen.....

25 oktober 2015 om 02:52

Jammer dat je in een foutje maakte in het geven van je sterren. Desondanks bedankt voor je positieve mening!

Hierboven heb ik een reactie gezet met 1 ster, maar dat moeten 5 sterren zijn! Hoe verander ik dit? Bovendien verdwijnen al mijn hoofdletters spontaan uit mijn reactie, ook nadat ik het opnieuw bewerkt heb....

Heel fijn om dit zo te lezen. Ben zelf niet een PSV supporter, maar wat je schrijft is wel waar. Ik lees veel nieuws over alle Nederlandse clubs en vind ook dat Gerbrands een grote rol heeft gespeeld in het succes van PSV momenteel.

Er is ook risico genomen met het aantrekken van duurdere spelers. Een Guardado en Moreno spelen niet voor heel weinig geld. Het resulteert er wel in dat je spelers hebt die het verschil kunnen maken en de ervaring hebben om jongere jongens ook goed te laten voetballen.

Over je schrijfwijze ook niets anders dan complimenten. Top!

Prima stuk! Ben benieuwd of ome Toon te peilen is voor een eventuele dubbel functie bij de de Knvb, het klimaat bij PSV is in ieder geval enorm veranderd sinds dat Gerbrands er is.
Er is weer rust in de tent en je weet dat Gerbrands altijd een beslissing zal nemen die er voor zorgt dat PSV er op sportief gebied beter van wordt omdat Gerbrands een sportman is.
Het is allemaal veel professioneler geworden maar ook veel warmer, het warme PSV heb ik enorm gemist in de jaren 2008/2013. Ik moet zeggen dat dit sinds het seizoen 2014/15 weer terug is, vooral de PR en social media zijn enorm verbeterd.

Leu stuk om te lezen en ben het met je eens. Wat betreft het stukje over Toon, had ik graag ook iets gelezen over zijn rol bij AZ (misschien ietwat gekleurde bril ). Ik vind dat hij zich meer heeft bewezen bij AZ, wat na het DSB debakel werd afgeschreven. Hierin heeft heel Nederland (mede) het werk van Toon kunnen zien. Ondanks alle moeilijkheden, bleef het rustig in en rondom AZ en waren de prestaties goed, tot zeer goed te noemen.

Maar goed, neemt niet weg dat het stukje goed wegleest en ik het er volleig mee eens ben.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Nederland

FIFA ranking: 17
2182 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zaterdag 23 juni
Internazionale is akkoord met Malcom over een vijfjarig contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren