Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanje is erbij en gaat voor derde Europese titel op rij

Spanje gaat volgend jaar zomer een poging doen de derde EK-titel op een rij te pakken. Het team van Vicente del Bosque plaatste zich vrijdagavond officieel voor het toernooi in Frankrijk, na een 4-0 thuisoverwinning op Luxemburg. Dankzij die zege eindigen de Spanjaarden hoe dan ook bij de eerste twee in de groep. Slowakije sneed zich lelijk in vingers door thuis te verliezen van tien Wit-Russen (0-1) en omdat Oekraïne wel won bij Macedonië gaat dat land Slowakije voorbij in de groep.

/

Spanje - Luxemburg 4-0
Spanje ging de rust in met een 1-0 voorsprong, maar toch stonden de gezichten niet vrolijk in Logroño. Al na tien minuten haakte David Silva namelijk af met een enkelblessure en twintig minuten daarna volgde ook Álvaro Morata, met een pijnlijke kuit. Vicente del Bosque bracht Juan Mata en Paco Alcácer als hun vervangers binnen de lijnen en gebruikte zo nul spelers van Real Madrid in zijn basiself en bij zijn eerste wissels. Ondanks de kwetsuren kwam la Roja wel op voorsprong: drie minuten voor rust schoot Santi Cazorla raak nadat een poging van Pedro Rodríguez nog werd gekeerd. In totaal loste Spanje liefst zeventien schoten op doel, maar alleen die van Cazorla ging dus binnen.

In de tweede helft hield het nietige Luxemburg weer twintig minuten stand: daarna moest Jonathan Joubert de bal weer uit het net halen. Alcácer sprong op het goede moment weg en maakte het af voor de regerend Europees kampioen, nadat Cesc Fàbregas hem had bediend. Voor Alcácer was het doelpunt nummer vijf in tien interlands. Nummer zes kwam er ook nog bij, toen hij tien minuten voor het einde een puike voorzet van Jordi Alba binnentikte. En niet alleen Alcácer tekende voor twee goals tegen de zwakke Luxemburgers, maar ook Cazorla mocht een tweede maken. Hij schoot hard en laag raak en zette de eindstand neer.

/

Slowakije - Wit-Rusland 0-1
Slowakije was nog niet zeker van de tweede plaats in de poule en is dat na vrijdag al helemaal niet meer. Het team van Jan Kozak ging in het eigen Stadion Pod Dubnom in Zilina met minimaal verschil onderuit door een doelpunt van Stanislav Dragun. De middenvelder van Krylya Sovetov Samara kopte hard raak uit een hoekschop van Renan Bressan. Wit-Rusland moest door een rode kaart voor Aleksandr Martynovich nog wel 25 minuten lang met tien man door, maar de voorsprong werd met dank aan doelman Andrey Gorbunov met succes verdedigd. Slowakije heeft evenveel punten als Oekraïne en treft maandag Luxemburg

/

Macedonië - Oekraïne 0-2
Oekraïne had een strafschop nodig om Macedonië op de knieën te krijgen in Skopje. Evgen Seleznev, spits van Dnipro Dnipropetrovsk, schoot na een uur heel beheerst binnen. De bezoekers gingen na de voorsprong beter spelen, zagen nog een treffer worden afgekeurd, en stelden drie minuten voor tijd de zege veilig. Artem Kravets tekende voor de 0-2, een paar minuten nadat Evgen Konoplyanka een geweldige kans had laten liggen. Oekraïne was in de eerste helft ook wel beter, maar kwam toen nauwelijks tot kansen. Oekraïne ontvangt maandag Spanje.