Knappe reeks Schalke op eigen veld hardhandig ten einde gebracht

/

1. FC Köln heeft de spelers van Schalke 04 op hardhandige wijze terug op aarde gezet. Het elftal van André Breitenreiter was bezig aan een uitstekende reeks in de eigen Bundesliga, maar slaagde er niet in om die een vervolg te geven. Mede door een fors aantal missers van de thuisploeg in de eerste helft, konden de gasten uit Keulen uiteindelijk uitlopen naar een afgetekende 0-3 overwinning.

Schalke won de laatste vier wedstrijden en begon vol vertrouwen aan de ontmoeting met de middenmoter. De thuisploeg domineerde de wedstrijd en kreeg in de eerste helft goede kansen via Klaas-Jan Huntelaar en Leroy Sané. Aan de overkant moest alles komen van de voet van Anthony Modeste, die zich in de razendsnelle counters een vervelende klant voor de defensie van de thuisploeg betoonde. Op slag van rust sloeg de Fransman na een paar eerdere missers toe. Ralf Fährmann kon de inzet van de spits nog wel raken, maar zag de bal achter hem tegen de touwen vliegen.

Die tegentreffer had zichtbaar invloed op het spel van Schalke, dat zich na rust de onvrede van de eigen fans op de hals haalde door weinig te creëren. Pas twintig minuten voor tijd schakelden die Knappen weer iets bij. Johannes Geiss dacht te gaan scoren uit een vrije trap van 26 meter, maar vond doelman Timo Horn op zijn weg. In de laatste tien minuten liep het vervolgens helemaal fout voor de thuisploeg. Eerste maakte Yannick Gerhardt er na een prima aanval 0-2 van en vier minuten later was het helemaal gedaan met de spanning: Simon Zoller tekende na opnieuw een uitstekende teamgoal voor de 0-3 eindstand.