VfL Wolfsburg zakt weg na nieuw verlies; Ibisevic is goud waard

VfL Wolfsburg is vier dagen na de Champions League-nederlaag tegen Manchester United (1-2) wederom niet tot een overwinning gekomen. Het team van Dieter Hecking verloor bij het opgeleefde Borussia Mönchengladbach met 2-0. Hertha BSC won met 3-0 van Hamburger SV, passeerde Wolfsburg en staat nu na acht speelronden op de vierde plaats in de Bundesliga.

/

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 2-0
Roel Brouwers en Bas Dost begonnen op de bank en zagen vanaf de zijkant hoe de thuisploeg fel begon en via Lars Stindl al gauw een goede kans kreeg, maar de middenvelder tegen de paal schoot. In de eerste helft waren grote kansen schaars en namens Wolfsburg kwamen alleen Marcel Schäfer en André Schürrle gevaarlijk opzetten. Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van die Fohlen toen Timm Klose de bal na een vrije trap van Ibrahima Traoré over zijn eigen doel kopte. Na een klein uur kwam het bezoek goed weg toen de scheidsrechter de bal na een handsbal van Naldo weigerde op de stip te leggen.

Mönchengladbach was de bovenliggende partij en kreeg na een uur de beste kans van de tweede helft toen Stindl net naast mikte. Hecking hoopte met Dost binnen de lijnen wat te kunnen forceren en er werd al gauw een goede kans gecreëerd, maar Daniel Caligiuri schoot kruiselings over. Kort nadat Hecking vanwege commentaar op de leiding naar de tribune was verwezen, werd het 1-0. Havard Nordtveit volleerde de bal vanaf de rand van de zestien met wat geluk in de verre hoek en via Traoré counterde Borussia even later ook nog naar een verdiende 2-0. Nicklas Bendtner kon die Wölfe als invaller ook niet meer helpen.

/

Hertha BSC - Hamburger SV 3-0
Salomon Kalou maakte zijn derde doelpunt in zeven competitiewedstrijden door na voorbereidend werk van Mitchell Weiser laag raak te schieten. Jaroslav Drobny incasseerde daarmee in zijn 250e Bundesliga-wedstrijd zijn 185e tegendoelpunt. Hertha en HSV speelden in de eerste helft gegroepeerd en stonden weinig kansen toe, maar de thuisploeg ging wel met een verdiende voorsprong de rust in. In het eerste kwartier na de pauze kregen beide partijen een goede mogelijkheid: Vladimir Darida schoot na voorbereidend werk van de bedrijvige Genki Haraguchi naast en aan de andere kant redde Rune Jarstein op een poging van Lewis Holtby.

Een kwartier voor tijd vervloog de hoop van de meegereisde HSV-supporters op een positief resultaat. Vedad Ibisevic schoot op aangeven van Haraguchi raak en twaalf minuten voor tijd bepaalde hij tevens de eindstand op 3-0 in het Olympiastadion. De Bosniër maakte daarmee voor de zeventiende keer twee doelpunten in één competitiewedstrijd op het hoogste niveau van Duitsland. Fabian Lustenberger raakte nog de lat. Het team van Pál Dárdai boekte zijn vierde overwinning van het seizoen en de laatste thuisnederlaag in competitieverband dateert van 3 mei, toen Mönchengladbach met 1-2 kwam winnen. HSV ging voor de tweede keer op rij onderuit en staat elfde.

Hannover 96 - Werder Bremen 1-0
Werder kon niet beschikken over de geblesseerde Aron Jóhannsson, maar begon desondanks sterk in de HDI-Arena. De eerste kans was echter voor Leon Andreasen, die Felix Wiedwald op zijn pad vond. De grootste mogelijkheid voor de bezoekers was die voor Anthony Ujah, die tegen de lat kopte. Hannover, dat voor het eerst dit seizoen geen tegengoal kreeg in de eerste helft van een Bundesliga-wedstrijd, opende na een klein uur de score toen Salif Sané na een hoekschop van Hiroshi Kiyotake raak kopte. Trainer Viktor Skripnik greep direct in en bracht Claudio Pizarro in de ploeg, maar ook hij kon een nederlaag niet voorkomen. In de slotfase kreeg Werder via Clemens Fritz, Fin Bartels en Zlatko Junuzovic nog wel kansen.

/

Ingolstadt - Eintracht Frankfurt 2-0
Luc Castaignos moest vorige week nog genoegen nemen met een invalbeurt tegen Hertha BSC, maar mocht zaterdag weer in de basis beginnen tegen Ingolstadt. Hij kon het verschil echter niet maken in een wedstrijd met wel heel weinig momenten van opwinding. Ingolstadt begon goed en drukte Frankfurt naar achteren, maar beide ploegen misten in de eerste helft de creativiteit om tot serieuze kansen te komen. Pas kort na rust viel de eerste echte kans van de wedstrijd te noteren, toen Benjamini Hubner van Ingolstadt uit een indraaiende vrije trap maar net naast kopte. De thuisploeg was sowieso sterker in de tweede helft en dat resulteerde ook in de overwinning, dankzij doelpunten van Pascal Gross en Stefan Lex. Castaignos werd twaalf minuten voor tijd gewisseld.

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 2-2
Mark Uth mocht na zijn transfer van sc Heerenveen nog maar twee keer in de basis beginnen bij een competitiewedstrijd van TSG Hoffenheim en ook zaterdag begon de spits weer op de bank. Vanaf die positie zag hij een leuke eerste helft, met kansen voor beide ploegen en een doelpunt, gemaakt uit een strafschop. Toni Sunjic beging de overtreding op Pirmin Schwegler, waarna Kevin Volland zijn verantwoordelijkheid nam en vanaf elf meter geen fout maakte. Stuttgart kwam een ruim kwartier na rust nog wel langszij, via een rake kopbal van Jan Kliment uit een hoekschop, maar Volland leek Hoffenheim aan de zege te helpen, toen hij Przemyslaw Tyton na een geweldige solo-actie kansloos liet met een handige lob en zo zijn tweede van de middag maakte. In blessuretijd viel echter toch nog de gelijkmaker, via Timo Werner.

Een terechte zege voor Borussia Mönchengladbach?