Liverpool treurt ondanks pikstart, Dortmund pakt punt in Griekenland

Liverpool is nog zoekende naar de vorm, dit seizoen. The Reds doen het in de competitie nog niet zo goed met een negende plaats en in Europa valt het ook tegen: na de remise van twee weken geleden in Frankrijk pakte Liverpool tegen FC Sion eveneens slechts een punt. Borussia Dortmund overkwam hetzelfde bij PAOK, terwijl Club Brugge zich op eigen veld liet inpakken door de kampioen van Denemarken (1-3).

/

Liverpool - FC Sion 1-1
Twee weken geleden speelde Liverpool gelijk bij Girondins Bordeaux en ook nu pakte men niet meer dan een punt. Na vier minuten lag de bal er al in, toen Adam Lallana binnentikte na goed voorbereidend werk van Divock Origi. De Belg hield buitenom drie tegenstanders bezig en daardoor ging er even onvoldoende aandacht uit naar Lallana, die de bal op een presenteerblaadje kreeg en de verre hoek vond. De voorsprong hield niet lang stand en in minuut achttien kwam FC Sion terug met de 1-1. Ebener Assifuah nam een diepe bal op de borst aan en tikte die met de punt onder Simon Mignolet door binnen.

Danny Ings dacht aan de overzijde snel daarna de 2-1 al te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De beste kansen kwamen pas weer na rust op Anfield: Kolo Touré, normaal toch niet de man die snel in scoringspositie komt voor the Reds, mikte een omhaal tegen de lat en liet een zucht door het stadion gaan. Daarna stond Andris Vanins meermaals in de weg: pogingen van Lallana en invaller Philippe Coutinho werden door de doelman onschadelijk gemaakt.

/

PAOK Saloniki - Borussia Dortmund 1-1
PAOK speelde twee weken terug gelijk, Borussia won van Krasnador. De druk van het moeten winnen was bij de Duitsers daardoor wat minder hoog en dat leek de bezoekers juist goed te doen. Die Borussen begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kregen via Sven Bender, Jonas Hoffman en Gonzalo Castro goede kansen op de 0-1. Die viel niet, waarna de thuisploeg wel toesloeg. Robert Mak ontsnapte aan de buitenspelval, mocht door en knalde vanaf de zijkant hard raak via de onderkant van de lat. Dortmund had het daarna even lastig en slaagde er niet in om tot doelrijpe kansen te komen.

Ondertussen leunde PAOK rustig achterover en konden de Grieken vertrouwen op de sluwe ingevingen van Dimitar Berbatov, die onder meer levensgevaarlijk was met een bekeken lob van afstand. De geslepen Bulgaar zag Roman Weidenfeller te ver voor zijn doel staan en probeerde het, maar de bal viel net naast. Achttien minuten voor tijd viel alsnog de verdiende 1-1. Castro wilde voorzetten, maar zag doelman Robin Olsen de mist ingaan en kon de treffer zelf opeisen. In de resterende minuten gingen de Duitsers nog vol op jacht naar de 1-2, maar die viel ondanks een paar uitstekende kansen niet meer.

/

Club Brugge - FC Midtjylland 1-3
Club en Midtjylland begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en na het kwartier werden de bezoekers tweemaal gevaarlijk. Zo voorkwam Ruud Vormer met een redding op de lijn de 0-1. Aan de andere kant van het veld had de Belgische formatie na een klein half uur een strafschop moeten krijgen nadat Leandro Pereira door doelman Mikkel Andersen onderuit was getrokken, maar scheidsrechter Steven McLean gaf geen krimp. Midtjylland kwam zes minuten na rust op voorsprong door een van richting veranderd schot van de bedrijvige Pione Sisto en halverwege de tweede helft werd het 0-2 door toedoen van invaller Paul Onuachu. Filip Novak maakte er 0-3 van in Jan Breydel en Thomas Meunier verzorgde de eretreffer.

/

Legia Warschau - Napoli 0-2
Dries Mertens kwam in dienst van PSV al tweemaal tot scoren tegen Legia Warschau en deed de Polen donderdagavond opnieuw pijn. De Rode Duivel kopte de bal acht minuten na rust op aangeven van José Callejón prachtig achter Dusan Kuciak: 0-1. In de eerste helft was de beste kans voor David López, die zijn schot van de lijn zag worden gehaald door Michal Pazdan. Na de openingstreffer van Mertens ging Napoli op zoek naar de beslissende tweede goal en nadat Allan twee goede kansen had laten liggen, tekende Gonzalo Higuaín voor de 0-2. De Argentijn dribbelde naar binnen en haalde van zo’n achttien meter verwoestend uit. Hij maakte daarmee zijn zesde doelpunt in zijn laatste zeven optredens voor Napoli.