Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Prachtgoal? Dat was, zoals wij in Duitsland zeggen, een 'scheisse-goal''

/

VfL Wolfsburg had woensdagavond de kans om te stunten bij Manchester United, maar de Duitsers stonden na negentig minuten toch met lege handen. Dat was te wijten aan een gebrek aan scherpte voorin en de prachtgoal van Chris Smalling. De stopper van de thuisploeg scoorde na een fraaie assist van Juan Mata, die zijn ploeggenoot met een achteloos hakje vrij voor het Duitse doel zette.

Coach Dieter Hecking van Wolfsburg kon absoluut niet genieten van het kunststukje. “Dat twee doelpunt was pech voor ons. Of, zoals we dat in Duitsland zeggen: een scheisse-goal. Daarna hadden we weer het betere van het spel. We hadden zeker één keer kunnen scoren. Misschien had dat zelfs wel gemoeten.”

Hecking vond ook dat United de wedstrijd met tien man had moeten eindigen. Morgan Scheiderlin, die al geel had, ging zes minuten voor tijd op de hak staan van Julian Draxler. De scheidsrechter hield het bij een vrije trap. “Hij had zijn tweede geel moeten hebben”, aldus de oefenmeester. “We hadden het geluk niet aan onze zijde. Nu moeten we maar winnen van PSV.”

VfL Wolfsburg verdiende meer tegen Manchester United

1
2

Schneiderlin kreeg wel makkelijk zijn eerste geel, dus misschien dat de scheids het daarom niet had gegeven. 2e helft speelde hij wel met vuur, kon makkelijk 2e geel krijgen.

Verder is dit wel een zure gozer zeg, ik vond Wolfsburg totaal niet gevaarlijk buiten Schurrle's kans. Verder is Wolfsburg wel een leuk ploeg, alleen Caligiuri vind ik wat vervelend.

1 oktober 2015 om 12:57

Dan heb jij deze wedstrijd dus duidelijk niet gezien ( psv zitten kijken waarschijnlijk) . Wolfsburg had deze wedstrijd kunnen winnen . Sowieso een makkelijk gegeven penalty ( het was hands maar niet opzettelijk). Tweede helft voetbalde alleen Wolfsburg

1 oktober 2015 om 13:00

Of jij hebt de wedstrijd niet gezien. Opzettelijk of perongeluk, het was hands, hij blokkeerde een schot/voorzet met zijn arm die hij duidelijk uit stak. Voor de rest ben ik het niet met je eens dat alleen Wolfsburg voetbalde. Manchester United creeerde duidelijk meer kansen.

1 oktober 2015 om 13:05

Hands maar niet opzettelijk? Om met Jan Boskamp z'n woorden te spreken: 'heb jij een boom in je ogen of zo?' 2 man van Wolfsburg willen het schot van Mata blokken, doen allebei hun armen omhoog. Of je nu voor United bent of niet, dit een zuivere strafschop en terecht toegekend door de arbitrage (die overigens voor de kleine dingetjes vooral voor Wolfsburg floot).

1 oktober 2015 om 13:25

Heb jij de wedstrijd zelf wel gekeken dan? United was zeker in de eerste helft compleet oppermachtig. Pas toen Schweinsteiger er af ging kreeg Wolfsburg wat meer grip op de wedstrijd waarna het in de laatste 20 minuten wel wat aandrong maar ook niet tot kansen kwam.

Het feit dat ze naast de 1-0 over de hele wedstrijd slechts nog maar 1 keer de bal tussen de palen hebben weten te schieten zegt genoeg. United kwam tot 7 schoten op goal, waarvan er minimaal nog 2 hadden moeten zitten.

Over de penalty valt niet eens te twisten. De manier waarop hij er voor probeert te springen en zijn arm hoog en bijna gestrekt zwaait is gewoon oliedom.

1 oktober 2015 om 13:28

Stoner. Jij wel gekeken? Dan met je ogen dicht denk ik of simpelweg geen verstand van voetbal 😀. ManU has met 3-1 voor moeten staan met de rust. Wolfsburg miets te vertellen.... maar het is door welke bril er gekeken wordt 😊

1 oktober 2015 om 13:48

Als dat geen hands meer is kunnen we beter gaan handballen of volleyballen.

1 oktober 2015 om 13:52

Ik zou eerst nog even verdiepen in de regels van een handsbal voordat je een oordeel veilt. Opzet heeft er helemaal niks mee te maken. De bal werd in de 16 tegengehouden/geblokkeerd door een arm dat was uitgestoken, dus niet voor het lichaam gehouden. Als je een bal tegenhoudt met je arm als verlengstuk van je lichaam is het altijd een 100 procent penalty.

En ja, In de laatste 30 minuten had Wolfsburg inderdaad de controle, maar dat kwam niet doordat zij ineens zo denderend gingen voetballen. Dat kwam doordat United geen risicos meer wilde nemen nadat ze op 2-1 waren gekomen en veel defensiever gingen spelen. United had de wedstrijd makkelijk kunnen blijven domineren zoals ze dat in de eerste helft ook deden, maar kozen er zelf voor om de boel op slot te gooien.

1 oktober 2015 om 14:26

Volgens mij. Lezen jullie wat jullie willen lezen '!!! Opzettelijk hands is , als je bewust met de handen naar de bal gaat . Caliguri springt en heeft zijn handen gewoon in de lucht En wordt van redelijk dichtbij aangeschoten . Ik zeg nergens dat het geen penalty was , maar wel dat je evengoed aangeschoten hands kunt zien ! En nog wat , de tweede helft zag ik United alleen maar in de verdediging, en werden ze helemaal uit elkaar getrokken . Maar goed , ik ben ervan overtuigd dat ze achter Wolfsburg eindigen.

1 oktober 2015 om 15:04

Het is lastig voor een scheidsrechter te bepalen of een speler met de hand naar de bal gaat, in deze situatie had de speler zijn arm niet naast zijn lichaam. De arm hing vrij, en blokkeert de baan van de bal. Dus hands en een juist gegeven strafschop + geel. Je ziet ook spelers met de handen achter de rug in zo'n situatie om dit te vermijden.

1 oktober 2015 om 15:52

Als het een terechte penalty was, waarom zeur je er dan om Stoner?

1 oktober 2015 om 13:45

Ik vond die overtreding op Draxler zeker geen geel waard. Draxler was niet doorgebroken, stonden nog genoeg Mancunians voor zijn neus. En bovendien bracht Schneiderlin hem alleen uit balans waarna hij zelf over zijn eigen hak struikelde. En zoals je zegt was de eerste geel ook heel goedkoop gegeven dus als Schneiderlin daar zijn tweede had gekregen werd United gewoon onrecht aangedaan.

Zoals v. Hooijdonk al zei, het zag er leuk en vernuftig uit dat hakje, maar ook ik vond het niet zo bijzonder en uitgenast als mensen mogelijk denken.

Beetje zuur van de beste man.

United kreeg sowieso die gele kaarten vrij makkelijk. Wolfsburg kreeg 1 geel op 13 overtredingen, United er 4 voor 16 overtredingen. Voor een aantal van die overtredingen wordt in Engeland normaal gesproken niet eens gefloten. Wat dat betreft had Wolfsburg de scheidsrechter zeker niet tegen.

Afgezien daarvan kwam United tot 12 doelpogingen waarvan 7 op doel. Wolfsburg 6 waarvan 2 op doel.
In dat opzicht mag mijnheer Hecking juist wel van geluk spreken. United had het al veel en veel eerder af moeten maken in dat uur waarin ze vele malen beter waren dan Wolfsburg.

1 oktober 2015 om 12:29

Inderdaad, alleen die enorme kans van Rooney al. Die schiet ie er normaal met zijn ogen dicht in.

Ha, pech gehad. Juist geluk dat Rooney en Depay niet met scherp schoten anders was Wolfsburg er gewoon met 4-1 vanaf gegaan. Zijn op de eerste 5 minuten en het laatste kwartier na absoluut de mindere geweest. Terechte uitslag.

1 oktober 2015 om 12:31

Die spelen al wedstrijden lang matig. Dus best logisch dat ze de kansen niet afmaakten

1 oktober 2015 om 12:39

Die kans van Rooney was wel heel groot hoor, de meeste eredivisie spitsen hadden die ook nog afgemaakt...

1 oktober 2015 om 13:09

Ho ho, vergeet Kazim niet he Nee maar die had er inderdaad best in gemogen, United heeft gewoon terecht gewonnen gisteren.

Wat een onzin Man united heeft echt 5 hele grote kansen gehad, nog een aantal redelijke kansen/kansjes en had het betere van het veldspel

Ook de statistieken liegen niet, meer balbezit, meer dan de dubbele hoeveelheid doelpogingen en schoten tussen de palen, meer corners, meer gevaarlijke aanvallen.

Vond het juist wel een hele mooie goal en echt behalve dat van schneiderlin's mogelijke 2e gele kaart, floot de scheids echt zeker niet in het voordeel van United!

Wolfsburg heeft op de goal na nog 1 echt grote kans gehad en nog een kansje of 2, dus Hecking moet hier niet zo zuur doen, want terecht was de stand wel. Alleen de laatste 20 minuten was Wolfsburg duidelijk sterker.

Uiteindelijk maakt het niet uit wie er beter was...manu of Wolfsburg....manu schoot er 2 in en Wolfsburg maar 1, dus Scheisse goal of niet.......hij zat erin en Wolfsburg heeft vervolgens geen 2 doelpunten gemaakt en dus verliezen ze terecht...