Ajax schudt De Graafschap met scorende Heitinga van zich af

Ajax heeft de derde ronde van de KNVB Beker bereikt. De Amsterdammers hadden woensdagavond geen kind aan De Graafschap, al werd er slechts twee keer gescoord. Viktor Fischer opende de score in de ArenA en de ingevallen Johnny Heitinga bepaalde de eindstand met een kopbal op 2-0.

/

Frank de Boer liet zijn elftal in een 3-4-3-opstelling opdraven tegen de hekkensluiter van de Eredivisie en gaf Mike van der Hoorn een basisplaats. De verdediger vormde samen met Ricardo van Rhijn en Nick Viergever de laatste linie, terwijl Davy Klaassen en Joël Veltman op de bank begonnen en Jasper Cillessen, Kenny Tete en Jaïro Riedewald rust kregen en in de selectie ontbraken. De Graafschap wilde voorkomen dat men als kanonnenvoer zou dienen en trachtte een stunt uit te halen in de Amsterdam ArenA, maar dat lukte het bezoek van coach Jan Vreman dus niet.

Ajax was van meet af aan de bovenliggende partij en had al gauw meerdere keren kunnen scoren: een kopbal van Daley Sinkgraven werd gekeerd door doelman Hidde Jurjus, Nemanja Gudelj raakte in de rebound de paal en na een kwartier schampte Lasse Schöne met een vrije trap de lat. De bezoekers dachten een paar minuten daarvoor overigens op 0-1 te komen toen Erik Quekel de bal na een schot op de lat van Erik Menting in het doel werkte, maar vanwege buitenspel ging dat Doetinchemse feestje niet door.

/

De Graafschap trok zich hierna massaal terug op eigen helft. Ajax hoopte de muur te slechten en was daar na een half uur dicht bij, maar Arek Milik trof de lat. Vier minuten voor rust werd het dan toch 1-0: Milik werd weggestuurd door Gudelj en trok de bal laag voor op Fischer, die de bal simpel binnen kon volleren. Ajax bleef ook in de tweede helft dominant en dwong De Graafschap tot tegenhouden, al lieten De Superboeren zich die rol ook graag aannemen. In het eerste kwartier van de tweede helft werd Ajax nauwelijks gevaarlijk.

Een tegenvaller was het uitvallen van Anwar El Ghazi, die na een duel met Tolgahan Cicek geblesseerd raakte. Ajax bleef aanvallen, maar creëerde bar weinig. Na 72 minuten probeerde Gudelj het weer eens, maar de ex-AZ’er schoot van ver een metertje naast. Milik werd een paar minuten later gevaarlijker, maar schoot in het zijnet. Negen minuten voor tijd maakte Johnny Heitinga zijn rentree in het shirt van Ajax; hij verving Riechedly Bazoer. De verdediger kwam direct tot scoren en zorgde dus voor de 2-0 uitslag.

Kan Frank de Boer tevreden zijn over Ajax-De Graafschap?

1
2

Wat een held is Johnny toch ook. Slechte wedstrijd verder

23 september 2015 om 22:40

Nog nooit zo'n leuke sfeer meegemaakt in een halfvol stadion hahaha

23 september 2015 om 22:43

Alle mensen die zeuren dat Johnny gehaald is voor de kleedkamer kunnen ook weer in de kast. Hij is gehaald voor de sfeer in het stadion!

23 september 2015 om 22:48

En zijn doelpunten niet te vergeten, zo een gemiddelde kunnen maar weinig spelers overleggen tegenwoordig

23 september 2015 om 23:11

Zo is het maar net ajax 111
Even omrekenen. 1 doelpunt in minder dan 15 minuten spelen. Gemiddelde van 6 doelpunten per wedstrijd. Tijd dat Ajax 125 miljoen vraagt voor Sjonnie aan Real of Barcelona.

Leuk voor hem om zo ontvangen te worden. We weten nog niet wat hij op het veld allemaal nog zal brengen, maar de tribunes komen wel tot leven door deze Ajacied in hart en nieren.
Echt blij voor hem.

23 september 2015 om 23:26

Ik vond het eerlijk gezegd wat teleurstellend dat Heitinga pas 10 minuten voor tijd mocht opdraven, bijna een belediging, maar daar ging hij prima mee om.
Of hij nou bewust de bal inkopte of niet, het was leuk dat juist hij die goal maakte.

23 september 2015 om 23:01

Ajax had vooral geluk dat koekenbakker Propper er WEER in stond vanavond. Hoeveel fouten moet deze man nog maken het is echt ongelofelijk. Ted van de Pavert, daar mag jij over een maandje naar gaan kijken Propper.
Verder, Graaf gestreden tot op het bot. Trots.

23 september 2015 om 23:07

Je kan veel zeggen maar Ajax heeft geen geluk als er een bepaalde speler bij de tegenstander speelt. Dat is juist het kwaliteitverschil waardoor Ajax met gemak wint.

23 september 2015 om 23:09

Ja Ajax had enorm veel geluk wat zonder propper was het andere koek en was de Graafschap wel gaan voetballen. Jemig wat wilden de superboeren niet voetballen zeg.

Jammer dat Milik wat minder geluk had en paar keer de paal raakten.

23 september 2015 om 23:12

Er is kwaliteitsverschil ja, hehe.
Maar die Propper godsamme. Als Ted van de Pavert daar stond.. je snapt wat ik bedoel.

23 september 2015 om 23:29

Nee, ik snap het niet. Als je deze wedstrijd in de Arena als De Graafschap wil winnen, moet je eventueel aanvallen. Ze hadden geen schijn van kans en speelden ook nog eens heel laf. Dan boeit 't me verder trouwens niet of een Propper of een andere "superboer" speelt want er stonden gewoon 11 chauffeurs in het veld die een bus probeerden in te parkeren.

23 september 2015 om 23:36

Naja zeg. Wil jij eens niet zo negatief zijn?
Je doet Graaf tekort. Hoe zit het dan met die kans van Quekel?
En vergeet niet dat Graaf alle smaakmakers vandaag misten door schorsingen of blessureleed. En ga nu geen groffe benamingen geven aan Graaf. Beetje respect aub.

24 september 2015 om 00:31

@Ivanovicfc,
De beste man kent Ted nog niet blijkbaar. Jantje Lammers speelde ook goed. Aankomend weekend weer vol aan de bak tegen Willem 2, passie, strijd en er alles aan doen om duels te winnen! Ik heb vertrouwen in een goede afloop.

24 september 2015 om 08:47

Vergeet jij dan niet dat Ajax met een hallf b elftal speelden

24 september 2015 om 09:21

De graafschap is gewoon een stuk minder dan ajax. Dat is een feit dus wat zit je nou te mopperpotten?

24 september 2015 om 14:36

Stelt toch ook gewoon helemaal niks voor, niks te zoeken in de eredivisie.

Haha johnny man of the match, alle gekheid op een stokje
Spreekt wel voor de malaise van ajax, dat dit zo'n welkom entertainment is.

23 september 2015 om 22:38

Welke malaise, dat er geen tegenstand is?

en toch slecht voetballen ?

23 september 2015 om 22:52

Geen tegenstand? Graaf heeft het geprobeerd. Quekel was zeer dichtbij een goal. Hadden die moeten maken en dan was het een totaal andere wedstrijd geweest. Ik ga het nog een keer zeggen, als ted erbij was had Graaf er meer uitgehaald.

23 september 2015 om 22:54

tuurlijk niet man, Graafschap was toch veruit de onderliggende partij hier

23 september 2015 om 22:56

Wie voetbalt er slecht dan? Ajax heeft 90 minuten druk op de tegenstander, verovert iedere bal binnen 20 seconden, geeft geen kans weg en creëert genoeg kansen om een wedstrijd te beslissen. Wat een gelul over slecht voetbal. Als een tegenstander durft te voetballen dan komt er heel veel snelheid in de ploeg en wordt het direct afgestraft.

24 september 2015 om 01:32

@ivanovicfc De Graafschap heeft echt helemaal niks geprobeerd. Ze kwamen er af en toe gelukkig uit en dan moet je wel om matchfixing geruchten de kop in te drukken, maar verder was het alleen maar ingraven en wachten op een fout. Ze hadden niks maar dan ook niks te vertellen.

proficiat ajax, alleen weer het spel , mag beter, maar ja 6 andere spelers speelt natuurlijk ook mee. Mooi voor heitinga de goal en the man of the match.

23 september 2015 om 23:14

Ik wil niet te hard van stapel lopen maar ik denk als we met de beste 11 waren begonnen dat het 4 a 5 0 was geworden.

24 september 2015 om 16:41

Men weet toch zeker ook, dat de boer enkele spelers de rust wilt gunnen, omdat die nog jong zijn en dat de tweede keeper speelt is altijd al zo geweest, de laatste tijd. Zeker hadden ze miss dan meer goals gemaakt, alleen met wat voor risico. Want de graafschap gaf echt wel goede weerstand.

Prachtig de laatste minuten. Wat heb ik genoten. Niet van het voetbal maar eindelijk weer wat sfeer.

Ik vond Ajax op alle vlakken veel beter dan de Graafschap. Helaas drukte ze dat niet uit in de score in de eerste helft. Tweede helft begon heel slecht, maar daarna steeds beter. Het verschil tussen de 1ste en 2de helft was wel te groot. Slecht ajax 2de helft, Goed Ajax 1ste helft.

Desondanks was, mede door held Johnny de sfeer fantastisch in die laatste 20 minuten. Ik heb toch genoten! Gewoon goed uitgespeeld door Ajax uiteindelijk!

23 september 2015 om 22:59

Als Ajax op de Vijverberg komt dit seizoen gaan we pas echt vuurwerk zien. Ted is dan weer terug en het team moet er dan echt staan. Graaf heeft vanavond veel gad gegeven, helaas mocht het niet baten.

Ben je serieus of niet?

De graafschap maakt geen enkele kans, thuis en uit tegen een Ajax, PSV of Feyenoord. Ik vraag me oprecht af of de Graafschap uberhaubt wel punten gaat pakken dit seizoen. 1 ding is zeker, de directe degradant weten we al.

Ajax schoot vandaag 3 of 4 keer tegen het houtwerk. Als die er in gaan dan staat het al 3 a 4-0 voor rust! Nee, de Graafschap maakte geen enkele kans, en zal dat in de toekomst in de eredivisie tegen Ajax, PSV en Feyenoord ook absoluut niet hebben!

23 september 2015 om 23:45

En Ajax is dan ook weer een stukje verder.

24 september 2015 om 07:45

Ja met Ted had Ajax geen schijn van kans gehad, netzoals de andere tegenstanders van de graafschap dit seizoen stop met jezelf voor lul zetten joh

Heitinga! Heitinga! Heitinga!
Laatste 10 minuten waren de beste minuten uit de 2e helft

Ontzettend matige wedstrijd. Hoogtepunt was heitinga zn debuut alhoewel dit misschien wel pijnlijk is voor vd hoorn die een prima wedstrijd speelde achterin

23 september 2015 om 23:15

Ik vond Mike inderdaad ook heel goed spelen. Hiermee doe ik niet meteen een oproep aan Frank om hem ipv Joel op te stellen want Joel speelt ook gewoon goed de laatste wedstijden. Maar Mike valt uitstekend in.

Mooie sfeer in de Arena! Leuk voor het publiek dat de Boer eindelijk Heitinga wat speelminuten gunde. Verder hoop ik dat vd Hoorn ook nog een kans in de basis krijgt voor een paar wedstrijden op rij.

Saaie wedstrijd. Heel leuk voor heitinga zo een ontvangst hoop dat hij snel fit wordt en echt van waarde kan zijn.
Tot nog toe vind ik het wel een aanfluiting dat een man die meer dan 1 miljoen wordt betaalt nog niet fit genoeg is voor een hele wedstrijd in het eerste.
Een van de redenen waardoor ik twijfel of hij wel goed genoeg en scherp genoeg is om een basis plaats bij ajax te veroveren.

23 september 2015 om 22:45

Gewoon een doelpuntje en geweldig voor de sfeer in de ploeg en club. Kopte hem prima binnen.

23 september 2015 om 22:50

1 miljoen voor iemand voor de sfeer in de groep. Pff nee hoop dat hij met dat salaris straks goed genoeg is om de spits van Psv, Fenerbahce etc kan uitschakelen.
Anders is het het niet waard.

23 september 2015 om 22:55

Verder geen aankoopsom, prima want we missen veel ervaring en dat heeft hij wel. Als we tegen Fenerbahce krap voor staan uit en we worden achteruit gedrukt komt hij zeker van pas of als we oppertunistisch moeten spelen.

Ben jij er ook eentje die klaagt als ajax te weinig uitgeeft? die zijn er namelijk ook, maar dan geven ze geld uit en is het weer niet goed. Sfeer in de groep is erg belangrijk, Johnny houdt ze wel scherp en gaat door het vuur, bovendien hij scoort prima vandaag dus ook sportief prima.

Eerste helft een goed Ajax gezien. Miste alleen wat geluk in de afwerking. Tweede helft zakte het ver weg. Bedoeling leek vooral rustig aan doen en uit de duels te blijven. Zoveelste foutloze wedstrijd van Ajax in Nederland dit seizoen. Nog even en je gaat ze volwassen noemen.

23 september 2015 om 22:46

Je bedoeld foutloos, in de zin van resultaat.. toch?

Een ploeg maakt altijd wel een foutje in een wedstrijd. Die 100% kans voor de tegenstander komt er meestal wel. Feit is wel dat Ajax weinig weg geeft. Het algehele spel kan beter, maar het is al stukken beter dan vorig seizoen.

23 september 2015 om 22:58

Foutloos klopt wel, ajax doet vooral achterin heel weinig fout, geeft nauwelijks kansen weg.

Niet alleen het resultaat, ik vind het vooral knap dat je dit 90 minuten kan opbrengen. Als je ziet hoe snel Ajax een herovert, echt wel knap voor zo'n jonge ploeg. Vergelijk dat maar eens met concurrenten als PSV en Feyenoord.

24 september 2015 om 06:59

Herovert?? Je bedoelt gwn de bal in de voeten gepasst krijgen. Kom op man de Graafschap is heel slecht en kan nog niet eens een bal over 3 meter naar elkaar toe spelen. Ik zie Ajax dit niet doen tegen een Psv, Feyenoord of een Europese club. Ajax speelde degelijk, maar niet meer dan dat.

24 september 2015 om 03:57

Boring Ajax

Het enigste hoogtepunt was het moment van Johnny. Voor de rest heb ik me vooral geërgerd, zeker in de tweede helft.

Zure pruim.. was een prima wedstrijd, veel leuke acties en leuke combinaties.

23 september 2015 om 23:24

Onzin alhoewel je je best mag ergeren hoor. Dat is je goed recht. Maar de eerste helft heeft Ajax toch lekker gevoetbald. Het spel ging veel sneller. Veel ballen die ook snel bij de vleugelaanvallers waren met genoeg voorzetten. Dit zag er aanvallend gezien beter uit dan vele andere wedstrijden. Dat kon natuurlijk ook wel tegen een team als De Graafschap. Bij balverlies konden de superboeren de bal amper 10 seconden vasthouden door de snelle druk van Ajax. Vaak komt Ajax in dit soort wedstrijden vaak onnodig in de problemen. Ondanks de mindere tweede helft geen moment gehad waarin ik me zorgen begon te maken. Jammer voor Viergever dat hij zoveel balveries leed.
Wel lekker die atmosfeer om Sjonnie weer in de armen te sluiten op het veld.
Verder niet teveel van maken. Beide ploegen speelden met een half b-elftal.

De poll klopt niet.
Moet zijn: Kan Ajax tevreden zijn over Frank de Boer.
Hij had al lang zijn spullen moeten pakken.

man of the match ; jaja onze held johny heitinga !!

Prima wedstrijd, alleen Viergever viel wat tegen, zeer slordig in de passing vandaag. Maar verder leuke acties van Fischer, Younes en El Ghazi. Milik met een paar goede schoten, Gudelj die alle corrigeerde en de achterhoede stond verder verdedigend goed, van rhijn was prima en van der Hoorn was goed, mag van mij wel een keer in de basis, wint alles in de lucht en is zichtbaar beter geworden in de passing. Ook boer is gewoon een prima back up, coached goed en je zag hem ook nog scherp coachen na de wedstrijd, ervaren keeper, altijd goed wat ervaring.

Dan Johnny, wat een topper!!! Brengt zoveel sfeer in de club maar ook ploeg, zeurt niet en speelde ook prima, was een prima kopgoal zoals hij ze wel vaker heeft gemaakt. Ik zie voor hem een rol op VM dan breekt zijn gebrek aan snelheid niet zo op maar komt zijn duelkracht wel van pas, voetballen kan hij wel, had altijd geweldige lange ballen. Naast een snelle verdediger kun je hem ook zetten.

23 september 2015 om 23:03

Prima wedstrijd? Het was weer een zeer matige wedstrijd tegen een B elftal uit de Achterhoek. Die kopbal van Heitinga was meer geluk dan wijsheid, hij zag die bal niet eens aankomen maar stond toevallig op de juiste plek.

23 september 2015 om 23:04

Ho ho ho, B elftal?
Ted en Kabasele en Koolhof zijn toppers die je mist ja, maar thats it.

Ja prima wedstrijd, prima kopbal je ziet hem sturen en hij liep gewoon prima naar de eerste paal.

Kijk de beelden nog eens terug. Heitinga kreeg de bal per toeval tegen zijn hoofd.

23 september 2015 om 23:25

Dag meneer azijnzeiker. Ga lekker een boek lezen volgende keer als je je zo verveelt. 72% balbezit, voldoende kansen, 3x het aluminium geraakt en 0 kansen weggegeven. De bal vaak na 5-10 seconden weer terugveroverd. Oftewel een complete wedstrijd gespeeld en erg goed gespeeld. Wie de tegenstander is doet er niet toe, elke wedstrijd staat op zich.

23 september 2015 om 23:39

Dag Toni, het was weer een dramatische pot voetbal tegen een zeer zwakke tegenstander. Er werd weer op balbezit gespeeld in een te laag tempo. Gelukkig heb jij een goede wedstrijd gezien.

23 september 2015 om 23:56

Te laag tempo? Uh deze jongens zijn net 20 of nog geen eens. Eerste helft was gewoon erg goed en hoog tempo. Op een gegeven moment kan het tempo niet hoger door de muur van 11 van de tegenstander. We hebben het hier over spelers van Ajax niet over de wereldtop. Als deze spelers 90 minuten lang zo'n hoog tempo konden hanteren zouden ze ook niet bij Ajax voetballen.

Ajax heeft 90 minuten lang gedomineerd, de bal werd elke keer snel terug heroverd, er zijn genoeg kansen gecreëerd, er waren goede combinaties, goede acties etc. Oftewel een zeer complete wedstrijd van Ajax kant.

24 september 2015 om 05:57

Het was weer eens retesaai

23 september 2015 om 23:31

Dit zijn natuurlijk geen wedstrijden om de verdediging echt te gaan beoordelen. Ze hebben het goed gedaan daar niet van maar ze hebben ook vrijwel niets te doen gehad. Bovendien is de verdediging de sterkste linie en die moet je nooit wisselen wanneer het goed loopt. Verder klopt alles en was Gudelj de echte man of the match vandaag. Alle passes goed, zoveel ballen veroverd en alle duels gewonnen.

Net op tijd terug van werk om Heitinga te zien scoren bij zijn debuut. Echt leuk voor Johnny en het publiek.

Ik heb heerlijk kunnen lachen in ieder geval om die laatste minuten. Zorgde wel voor wat entertainment op een grijze woensdagavond.

Als het net wel even goed valt wordt het 6-0. Vond Ajax echt niet onaardig, maar je merkt aan alles dat het een bekerwedstrijd was met een hoop wisselingen in het elftal. Heerlijk om Johny weer te zijn en dei youness lijkt echt een leuke aankoop te zijn!

Vd Hoorn vond ik ook goed spelen. Heeft een goede inspeelpass en speelt vooruit. Zie hem liever dan Veltman.

Ik ook, zie ik ook wel gebeuren eigenlijk, mag van mij ook wel in de basis vooral als je tegen kopsterke spitsen speelt (luuk de Jong, Havenaar, Weghorst, Kramer bv.) jongen is beresterk in de lucht.

Veltman, de beste verdediger van de Eredivisie vervangen ? Waarom? Hij wint 70% van zijn duels (beste van Eredivisie), heeft de meeste intercepties en bal veroveringen. Dat hij wel eens een foutje maakt ligt aan het voetballende gedeelte en niet zijn verdedigende aspect. Verdedigend is hij dit seizoen enorm gegroeid.

Oftopic vraagje: Waar en wanneer komen de samenvattingen op tv?

Verder was het een redelijk matige pot weer van Ajax, maar door het laatste kwartier heb ik toch een glimlach op mijn gezicht.

Sbs6 om 23:20 uur.

Eerste helft was niks mee, alleen pech dat je 3x de paal/lat raakt en daardoor met slechts 1-0 gaat rusten. Vroeg druk gezet, baltempo had nog wel wat hoger gemogen en een boel voorzetten waar helaas te weinig me werd gedaan.

Na rust wat het echter behoorlijk bedroevend wat Ajax liet zien, mede omdat er te weinig beweging was bij de spelers die de bal niet hadden. Als het baltempo dan ook bedroevend laag ligt creeer je natuurlijk niks tegen die handbal verdediging. Iedereen leek het eigenlijk wel prima te vinden, een verkeerde houding bij slechts 1-0. Niet dat we serieus in de problemen kwamen, maar daarmee neem je een risico wat je niet moet willen nemen.

De laatste 10 minuten waren prachtig natuurlijk, met het debuut van Heitinga die ook nog eens scoort. Wat leid tot een prachtig stukje Amsterdamse humor op de tribunes, heerlijk.

Op naar de volgende ronde!

Graaf hield stand tegenover rondgetik van Ajax. Ze konden niet veel doen dan natuurlijk en ik denk dat Ajax de wedstrijd heeft dood gemaakt na de 1-0. Zo win je wel wedstrijden. Graaf kon zonder hun topper ook maar weinig doen.

Ik zie je tig keer roepen dat Graafschap anders zou spelen met Ted maar de Graafschap zou nog steeds niets meer kunnen uitrichten. 3x paal/lat. Gewoon pech dat Ajax niet meer dan 1x scoorde in de eerste helft. Graaschap hield dus helemaal niet stand. Ajax kreeg kans na kans en kon minstens 5-0 voor staan bij rust. Dat het niet gebeurde lag niet aan de Graafschap maar andere factoren.

23 september 2015 om 23:47

Hahahaha jij hebt wel humor. Ajax heeft het spel doodgemaakt. Heerlijk.

Frank de Boer oogt chagrijnig als Kraaij jr. hem een kritische vraag stelt over het tikkie breed spelende ajax van de afgelopen weken....

23 september 2015 om 22:57

Is ook irritant om daarop terug te komen als je dat deze wedstrijd nauwelijks doet, periode in de tweede helft, ok maar dat is geen probleem. Kraaij moet gewoon na deze wedstrijd vragen en geen oude koeien uit de sloot halen.

Haha. Dus de media mag geen kritische vragen stellen?

23 september 2015 om 23:05

Nee, niet als ze niet over deze wedstrijd gaan. Dan ben je gewoon aan het zoeken.

Die 3 in het publiek toverden ook wel een glimlach op mijn gezicht. Wat een volk...

On: slechte wedstrijd, toch door. Had wel zon pot verwacht. Veel wisselingen waardoor het misschien ook wat minder van werd.

Kan iemand mij vertellen hoe 3-4-3 verliep?

Tom Menting ipv Erik Menting.

On: Graafschap had vandaag niks in te brengen met 5 spelers uit het B-team. Saaie wedstrijd met een saaie sfeer..

Ajax speelt zelfs op 50 procent inzet saai voetbal.

Tegen Graaf is dat nog niet eens zo gek. Daar staat wel een muur die bijna ondoordringbaar is hè.
Kijk, dat Propper er in staat is slechts een tijdelijke oplossing wegens Ted. Als ajax naar de Vijverberg komt gaat er pas echt vuurwerk komen.

Het is toch 1 miljoen bruto? Daar gaat sws nog vier ton vanaf ofzo.

Even serieus, de Graafschap is wel heel slecht ojoojooj. Ben benieuwd wie tegen dit team punten gaan verspelen. Ajax hoefde niet eens hun best te doen....

23 september 2015 om 23:28

Graaf is dan ook nog niet op volle sterkte. Veel blessureleed. De beste spelers liggen in de roulatie. Wanneer die meededen dit hele seizoen had Graaf nu al zo'n 6 a 9 punten.

Een dramatische pot tegen een zeer zwakke en weerloze tegenstander.

Het tempo was weer veel te laag. En de veldbezetting klopt niet. Fischer / Younes leuke beweeglijke spelers, maar zo voorspelbaar als wat. Younes heeft nog wel een snelle dribbel. Maar op rechts zie je El Ghazi het veld goed breed houden (en die kiest zijn momenten om naar binnen te gaan). Op links is het immer een gapend gat, zeker nu Dijks er niet bij was.

Hoogtepunten van vandaag, de invalbeurt van Sjonnie en zijn (gelukkige) goal. Het is hem van harte gegund !

Maar goed, we zijn een ronde verder. Ook deze wedstrijd weer snel vergeten. Verder kunnen ze gaan nadenken over de column van San Marco !

Magere wedstrijd. Te veel kinderlijke fouten en miscommunicaties en de Graafschap te veel en te vaak te dicht bij de 16 laten komen wat nooit mag. Sfeer was wel beetje dood in het stadion op de f side na maarja. Verder niet zo veel te klagen.

El Ghazi groeit. Bazoer ook. Dus dat is wel goed.

24 september 2015 om 00:57

laatste 20 minuten gemist qua sfeer zeker? De beste 20 minuten qua sfeer sinds een hele lange tijd!

Door naar de volgende ronde en zakelijk gewonnen. je kon aan alles zien dat ajax op 50% speelde, verder was het een redelijk saaie wedstrijd op de laatste 10 minuten na.

Sjonnie wat ben je toch een held, genoten van het publiek hoe de sfeer een omkeer maakte toen hij erin kwam, een heerlijk debuut met een doelpunt, met een beetje geluk natuurlijk

In verdedigend opzicht heeft Ajax uitstekend gepresteerd. De bal werd vrij constant snel terug gewonnen. In aanvallend opzicht was het weer zeer matig. Een bepaalde schwung ontbreekt in het baltempo waardoor er op den duur loopacties gaan uitblijven omdat de bal toch niet komt.

Soms lijkt het of de angst om de bal te verliezen groter is dan de wil om te winnen. We zijn op de goede weg en als Fischer en Youness in topvorm zijn worden we in aanvallend opzicht sterker. Heb het gevoel dat het spel van Ajax nog alleen maar beter gaat worden. Laten we hopen dat het niet tegen gaat vallen.