Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Campbell beklaagt zich: ‘Kluivert was toch ook assistent bij Oranje?’

Laatste update:

Sol Campbell maakt zich nog altijd hard voor een multiculturele voetballerij. De veertigjarige oud-verdediger vindt dat er meer donkere managers, veldtrainers, fysiotherapeuten, doktoren en media-afgevaardigden aanwezig zouden moeten zijn in de voetbalsport en stelt dat de Engelse voetbalbond FA een dergelijke ontwikkeling vooralsnog tegenhoudt.

/

Campbell, die zich in juni aanmeldde voor de verkiezingscampagne van de Conservatieven voor het burgemeesterschap van Londen maar het uiteindelijk moest afleggen tegen de vier kandidaten Andrew Boff, Syed Kamall, Stephen Greenhalgh en favoriet Zac Goldsmith, is bijna klaar met zijn opleiding tot coach en moet alleen nog een essay van drieduizend woorden schrijven over zijn recente bezoek aan Ajax en moet daar ook nog een presentatie over geven. Hij is tot op heden echter nog niet benaderd door clubs die hem willen inlijven als hij zijn papiertje heeft.

“Ik heb geweldige wedstrijden voor mijn land gespeeld, maar de FA doet op het moment helemaal niets voor mij. Ik ben naar Nederland geweest en Patrick Kluivert, een donkere jongen, was toentertijd de assistent van bondscoach Louis van Gaal. Het heeft allemaal met sociale inclusie te maken. De Engelse voetbalbond zou een baken van een diversiteit aan experts en trainers moeten zijn. Veel donkere Engelse spelers hebben het goed gedaan, dat zou toch ook mee moeten tellen?”, vraagt Campbell zich hardop af.

/

“Overal in de voetballerij zouden er donkere mensen werkzaam moeten zijn. Ik heb het dus niet alleen over de lagere elftallen of Onder-21, maar over eerste elftallen. De FA kan het zo veranderen”, zegt Campbell in een interview met de Daily Mail, terwijl hij met zijn vingers knipt. “De FA loopt wel honderd jaar achter. Ik probeer dat te veranderen. Ik kwam van nergens, maar ik ben Sol Campbell. Je hebt sterke karakters nodig. Je hebt ook een beetje frictie nodig, op een positieve manier. In de harde voetbalwereld heb je mensen nodig die zware beslissingen durven nemen.”

“Roy Hodgson is een Steady Eddie. Hij doet wat de verpakking belooft, maar soms is het nodig om iets anders te doen. De FA kan alleen niet met zo’n karakter omgaan. Bij de 92 clubs zijn er nooit meer dan een handjevol donkere managers tegelijkertijd werkzaam geweest”, gaat Campbell verder. De ex-speler van onder meer Arsenal vindt sowieso dat de Engelse voetballerij karakter ontbeert; dat was vroeger met Paul Ince, Paul Gascoigne en Tony Adams wel anders, zo vertelt de 73-voudig international van The Three Lions.

“Die karakters verdwijnen. Wayne Rooney stopt over een paar jaar, John Terry gaat ermee kappen en Frank Lampard en Steven Gerrard zijn al weg. Er komt een ander soort spelers aan. Goede spelers, maar tegelijkertijd bleu. Het straatvoetbal is verdwenen en daardoor zijn er geen harde en faire spelers meer over, die oprecht trots zijn op wat ze hebben bereikt. Ik benaderde het voetbal als een hobby, als de sport die ik liefhad. Maar de spelers van heden ten dage voetballen omdat ze geld willen verdienen”, besluit Campbell.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat zeurt hij veel zeg. Blijkbaar hebben zwarte mensen in Engeland niet genoeg behoefte om een carriere in de voetbalwereld te ambiëren. (Een niet-voetballer carriere)

5 september 2015 om 13:21

Denk je serieus dat het komt doordat 'ze' niet ambitieus genoeg zouden zijn?

5 september 2015 om 17:31

Ik vind niet dat iemand op uiterlijk geselecteerd mag worden, alleen op kwaliteit. Dus als we straks dankzij dit pleidooi meer donkere trainers ziet, komt het dus door positieve discriminatie (hij is donker dus we nemen hem, want daar hebben we nog niet zoveel van)

5 september 2015 om 17:49

Vaak zijn de de technishe, snellere en fysiek sterkere voetballers aan de donkere kant. In het Engelse team heb je er ook genoeg rondlopen, ook bij Oranje en andere nationale elftallen. Dus dat gebrek aan motivatie voor een carrière is echt onzin. Alleen gaat dit vooral om een trainerscarrière, fysiotherapeuten en zulke dingen. Het is niet alleen in Engeland zo, overal. Als je er goed over nadenkt heeft hij wel een punt.

5 september 2015 om 18:38

Het is helaas gewoon realiteit. Het zijn de ongeschreven regels. Als je bijv. als afrikaans spelertje in europa hebt gespeeld. Heb je meteen een pré.
Is ook een vooroordeel. Als gekleurde is het in "blanke" landen gewoon niet zo eenvoudig als voor een blanke man, om een hoge functie te bekleden. Je zal je vaak dubbel zo hard moeten bewijzen. Het is ook gewoon logisch maar wel walgelijk. Nog een jaartje of 50/100 dan zal kleur niemeer een rol spelen

Gatverdamme.. Kluivert was assistent door zijn unieke kwaliteiten en ervaring, niet omdat hij toevallig een zonnig kleurtje heeft. Eigenlijk beweerd Campbell hier dus dat de NL-bond aan discriminatie doet. Discriminatie, positief of negatief, moet zo snel mogelijk uit de wereld verbannen worden. Moet niet beel gekker worden. Voortaan 7+4regel? Minimaal vier zwerten moeten op het veld staan?

5 september 2015 om 12:29

Campbell beschuldigd hier de hele voetbalwereld van discriminatie. Iedereen weet dat het in voetbal om kwaliteit gaat. Niet om huidskleur.

Clarence Seedorf was ook gewoom trainer van Ac Milan. Notabene in een land wat constant wordt beschuldigd van racisme. Nee Campbell speelt hier de racisme kaart om er zelf beter van te worden.

5 september 2015 om 12:39

Volgens mij lees je zijn opmerking een beetje verkeerd. Campbell merkt slechts op dat het in Nederland wel kan: Een zwarte (assistent-)coach. Iets wat hij in Engeland nog onmogelijk acht blijkbaar. Hij zegt niet dat Nederland Kluivert er slechts heeft bijgehaald vanwege zijn huidskleur. (dat, of ik lees zijn opmerking juist verkeerd).

Aan de ene kant heeft hij wel een punt: Zwarte coaches worden zwaar onder- gerepresenteerd in de voetbalwereld, terwijl er al jaren voldoende zwarte spelers rondlopen en dus genoeg mensen die hun expertise in de toekomst kunnen gebruiken voor het voetbal. Op één of andere manier trekt het trainersgilde voor de zwarte ex-voetballer nog niet zo aan. Wat daarvoor de reden is, is vooralsnog onduidelijk. Volgens Campbell een gebrek aan sociale inclusie in deze trainerswereld.
Aan de andere kant: Dit is niet de eerste keer dat meneer Campbell wat op te merken heeft. Hij is een notoire azijnpisser.

5 september 2015 om 17:05

Het is altijd hetzelfde gelul dat ze geen kansen krijgen. Als Kluivert bijvoorbeeld gewoon normaal had gedaan bij Twente. Had hij zeker nu bij het eerst gezeten. Ze moeten het gewoon laten zien. Begin gewoon in de lagere divisies en laat zien dat je een team kan leiden.

5 september 2015 om 12:40

hij zegt niet dat nl aan discriminatie doet, hij noemt kluivert als voorbeeld van een donkere jongen die assistent was bij nederland. ik vind het overtrokken en kinderachtig om altijd maar die racismekaart te pakken

5 september 2015 om 12:47

Ik ben nu al benieuwd naar de opstelling van Ivoorkust of Ghana.

Langdradig verhaal. Ik zou dit liever in perspectief willen zien met het aantal donkere Engelse voetballers op hoog niveau ten opzichte van blanke voetballers. Daarnaast het percentage blanke mensen in heel Engeland t.o.v. donkere mensen. Pas als je die cijfers kent kun je zien of het vreemd is dat er minder donkere trainers zijn.

5 september 2015 om 12:35

Zelfs dan nog niet. Ik weet niet goed hoe ik dit moet brengen zonder racistisch over te komen, want zo bedoel ik het absoluut niet, maar ik ga een poging wagen.

Je ziet vaak bij donkere spelers dat ze er een bepaalde levensstijl op nahouden die wat exotischer is als die van een doorsnee voetballer. Nu pak ik meteen een extreem voorbeeld, maar kijk bijvoorbeeld naar een Drenthe, Frimpong of Elia. Dat zijn jongens die meer bezig zijn met zaken buiten het veld en de focus minder op voetbal leggen. Nu wil ik absoluut niet iedereen over een kam scheren, maar laten we eerlijk zijn. Dit zie je meer bij donkere spelers dan bij blanke spelers. Nogmaals, deze spelers hebben de focus in hun carriere al niet op voetbal liggen, waarom zou dat na hun carriere veranderen. Je moet een lange opleiding volgen voordat je trainer kan worden en als je niet altijd geleefd hebt voor voetbal zie ik iemand daar geen tijd in steken.

Dit geld uiteraard niet voor alle donkere spelers, kijk bijvoorbeeld naar een Seedorf.

Nogmaals ik bedoel dit absoluut niet racistisch, maar dat is hoe ik er tegen aan kijk.

5 september 2015 om 13:02

Dit precies is een voorbeeld van een bepaalde vorm van racisme. Je denkt door bij voorbaat aan te geven dat je niet racistisch wilt zijn dat dat het minder racistisch maakt niks is minder waar. Veel van die donkere spelers waar jij het over hebt komen van achterstands wijken waar zij tussen het voetballen door ook moet werken als ze geluk hebben ook naar school gaan. Ziekte armoede wanhoop misdaad noem het maar op maar zij hebben hard werken niet in zich Wat zit jij er naast zeg.

5 september 2015 om 13:04

Ook exotisch denk je dat het daardoor komt of door het feit dat ze vaak geen opleiding hebben kunnen volgen en dat ze gewend zijn om niks te hebben en opeens heel veel hebben. En dat ze niet de juiste mensen om hun hebben. Zaakwaarnemers familie die ook niet beter weet zucht ignorant

5 september 2015 om 13:33

Dat is wellicht een oorzaak waarbij je denk ik Balotelli als het grootste voorbeeld nog vergeet, maar ik denk dat het ook nog een andere oorzaak heeft. Kijk naar de donkere spelers die Nederland gehad heeft. Rijkaard, Hasselbaink, Seedorf, Davids, Kluivert, Winter en Menzo zijn allemaal op hoog of laag niveau coach geworden. Waarom? In mijn ogen doordat ze in Nederland opgeleid zijn als voetballer, waarbij tactiek altijd een belangrijke rol heeft gespeeld. Daardoor is de interesse in het coach worden denk ik ook groter dan bij de gemiddelde Afrikaanse voetballer. Wat betreft Campbell, die zet zichzelf met dit soort uitspraken natuurlijk alleen nog maar verder buitenspel. Net of de FA hem nu wel aan zou nemen om deze beweringen maar tegen te gaan.

Tuurlijk is er nog discriminatie, dat heeft een groot onderzoek onlangs nog uitgewezen, je wordt sneller aangenomen als je Jansen heet dan als je Bousafa heet.
Maar dat ex topvoetballers eerder de kans moeten krijgen dan anderen is ook discriminatie, dus lijkt mij dat je dat niet moet doen, iedereen die de cursus coach betaald voetbal met goed gevolg aflegt verdient een zelfde kans. Dat een topvoetballer nog geen goede coach hoeft te zijn is nu wel voldoende bewezen lijkt mij, dus zie niet in waarom die een voorkeurspositie zouden moeten krijgen.

5 september 2015 om 12:30

Inderdaad, vele jongens dromen ervan om een voetbalcoach te worden. Helaas is dat niet mogelijk omdat oud-voetballers 9 van de 10 keer een voetbalcoach worden. Ik denk dat er nu veel personen zijn die uitstekende managers zouden zijn, maar helaas niet de kans krijgen.

Het laatste blok heeft ie helemaal gelijk in voor de rest niet interessant.

En in afrika zijn er te weinig witte doktoren en witte coaches,fysiotherapeuten en media mensen... Wat een hoop onzin kan er uit een persoon komen zeg. Jammer dat hij zijn incompetentie moet gooien op "racisme". Maarja tegenwoordig is het in om meteen de racisme kaart te trekken.

5 september 2015 om 12:44

Altijd ontkennen dat het racisme kan zijn, lijkt mij net zo fout als altijd beweren dat het racisme is.

Je mag van mij alles vergelijken hoor, maar een beetje scheef is je vergelijking wel, in de voetbalwereld zijn er procentueel veel meer gekleurde mensen te vinden, dan dat er blanken mensen zijn in Kenia bijvoorbeeld.

5 september 2015 om 12:49

Hier ben je wat kort door de bocht vind ik. Ik kan niet oordelen of er racisme in het spel is, maar kan ook niet oordelen over de coach Sol Campbell. Jij gaat al uit van incompetentie, terwijl hij nog geen kans heeft gekregen. Zijn leiderschap als voetballer in ogenschouw nemend, zou het best een prima coach kunnen zijn.

Wel denk ik dat Campbell vergeet dat hij als coach een nobody is. Hij kan niet makkelijk instromen in de premier league, helemaal niet met het huidige geld. In het buitenland heeft hij nooit gevoetbald, dus kan hij ook lager instappen, zoals Hasselbaink. Ik kan me niet voorstellen dat een Peterborough ofzo deze man niet een kans wilt geven. Ik kan me wel voorstellen dat hij een salaris van zo'n club te laag vindt

5 september 2015 om 14:00

In Europa zijn er te weinig donker doktoren en donker coaches, fysiotherapeuten en media mensen!! Ach Angst komt vaak voort uit onwetendheid.
maarja tegenwoordig mag je geen enkele problematiek aan de orde stellen, Want ja dan ben j volgens sommige tunnelvisie denkers gelijk zielig of aandachttrekker.
Ach it is what it is...en naar mijn mening is deze man geboren en getogen in Plaistow, Newham, London to Jamaican parents Sewell and Wihelmina
73-voudig international van England.....wat is zijn link met Afrika?
Wacht even ''hij IS Donker'' wie trek hier racisme kaartje?
Pleur maar lekker op met j onzin man

5 september 2015 om 15:52

Het is bekend fenoneem dat je je als donkere man altijd extra moet bewijzen. Dat is hetgene wat Campbell hier probeert aan te geven. Zolang je niet 2x zo goed bent als een 'blanke' oppenent ben je over het algemeen toch in het nadeel. Het is niet zo dat je kansloos bent, maar je kansen zijn niet gelijk.
Een mens kiest nou eenmaal hetgeen waar hij mee vertrouwd is en dat is normaal. Het verbaast mij echter dat dit altijd direct wordt tegengesproken of wordt afgedaan als onbelangrijk wanneer dit onderwerp ter discussie komt.

Nja er is en zal altijd discriminatie blijven. De mens is gewoon 1 grote racist en achter iedere mens zit een racist. Wij mensen schrijven vaak alles en iedereen over 1 kam en dat zal ook zo blijven.

5 september 2015 om 12:50

Generaliseren en racsime is toch echt iets anders. Jij generaliseert hier bijvoorbeeld, dat doet iedereen inderdaad wel eens. Om dan te zeggen dat ook in iedereen een racist schuilt gaat me net een stap te ver

5 september 2015 om 13:10

Wat jij verwoord zeggen de meeste mensen ook wel maar het is eenmaal zo dat achter iedere mens wel een racist schuilt. Het hoeft niet altijd 'extreem' of zo erg te zijn maar de ene mag dit niet en de andere dat niet. Zo zit de mens nou eenmaal in elkaar.

Die laatste alinea is wel de spijker op zijn kop en hetgeen ik het meest mis aan vroeger. Spelers zijn verwend, hebben minder motivatie om het maximale eruit te halen en clubs leiden alleen nog maar technisch- lichtvoetige doetjes op.

Het is allemaal te ideaal geworden waardoor de prikkel ontbreekt. Zelfs als je enorm veel van voetbal houdt is het haast onmogelijk om echt alles te kunnen geven wanneer je op je 20e al miljonair bent en alles kunt kopen wat je wil.

Maar ook als je ziet waar die profs op trainen, zijn de velden zo perfect, dat je nauwelijks nog sterke verdedigers, machtige middenvelders of krachtige spitsen kan opleiden. Er wordt alleen nog maar gepasst en gecombineerd.

En ja, dit is een beetje een onsamenhangend verhaal, maar het is er allemaal niet beter op geworden.

Lekker makkelijk jongens...waren jullie maar een minderheid dan zou je hem wel begrijpen...of het nu wel of niet zo hij uit zijn gevoel vanuit zijn gevoel en ervaring...hoe zou jij het vinden als je een gevoel uit en het wordt zo weggelachen....net zoals op de arbeidsmarkt komt het vaak voor, maar als je het zelf niet ervaart zul je het nooit begrijpen. Zelfs na een onderzoek dat het bevestigd negeert iedereen het....zucht

5 september 2015 om 12:54

Het mes snijdt inmiddels van twee kanten. Ik denk dat iedereen wel inziet dat racisme nog altijd veel voorkomt, maar het wordt tegenwoordig ook steeds vaker misbruikt door etnische minderheden. Worden ze even benadeeld, dan wordt de racisme kaart gespeeld.

Ik denk dat hij deels gelijk heeft, maar wel overdrijft. Maar goed met gematigde stellingen krijg je minder aandacht dus misschien moet je hier wel overdrijven.

Wel wil ik weten, zoals ik al in een eerdere reactie zei, of hij ook in de league 1 zou instappen. Als hij dat niet wilt, verwacht hij dus oo basis van zijn voetbalverleden direct hoog in te kunnen stappen als coach. Dat is ook een fout van veel voetballers.

Gosh het is grappig dat de meeste mensen meteen in de verdediging schieten wanneer iemand racisme aankaart 'de racismekaart' als je jullie met zijn alleen nog steeds niet beseffen dat racisme nog leeft in elke hoek van de wereld dan snappen jullie het niet helemaal. Er zijn veel verschillende soorten racisme. En de realiteit ks dat iedereen die niet blank is altijd een paar extra stappen moet zetten. White privilege jochies read a book

5 september 2015 om 13:40

Je hebt gelijk maar dit geldt ook voor heel veel andere mensen. Ik word ook een beetje moe van mensen die net doen alsof alleen donkere mensen extra stappen moeten zetten. Ook vrouwen, gehandicapten, chronisch zieken, mensen die lelijk zijn, mensen die klein zijn (vooral in Nederland) etc. etc. moeten zich extra bewijzen. Ik ken genoeg mensen van buitenlandse afkomst die hard hebben gewerkt, een goede opleiding hebben gedaan en daarmee een prima baan hebben gekregen. En geloof me, in Nederland is het vergeleken met andere landen minder erg gesteld. Maar altijd maar roepen dat je zo zielig bent omdat je een kleurtje hebt helpt niemand. Misstanden moeten aangekaart worden, daar zal iedereen het over eens zijn. Maar met hard werken, misschien een stapje lager beginnen en je best doen heb je kans dat je er komt. Misschien minder kans dan de doorsnee blanke man, maar goed daar hebben veel meer mensen last van dan alleen de gekleurde medelander.

Je moet ook uitkijken dat je zelf niet teveel gaat geloven in hetgeen je altijd maar leest. Een self fulfilling prophecy kan het gevolg zijn.

6 september 2015 om 04:59

Is het niet gewoon zo dat mensen graag willen samenwerken met andere mensen die een vergelijkbare achtergrond en houding hebben?
Dan zal dus in een land waar het merendeel van de beleidsbepalers blank is, vaak een lichte voorkeur voor blanke trainers gelden.
Donkere spelers die hetzelfde communiceren als wat de beleidsbepalers gewend zijn en prettig vinden, hebben volgens mij een prima kans om trainer te worden, maar donkere spelers die zich anders kleden en praten bijvoorbeeld zullen hier meer moeite mee hebben. Dit geldt echter evenzo voor blanke spelers die niet passen in het beeld van de beleidsbepalers.
Dit is geen racisme, maar hoe mensen in elkaar zitten en daar is volgens mij niets mis mee.
Volgens mij zijn donkere mensen die racisme niet als excuus gebruiken voor het feit dat iets niet lukt ook veel succesvoller en gelukkiger. De racisme kaart uitspelen kan namelijk ook verlammend werken omdat je dan de oorzaak van iets buiten jezelf legt, terwijl iedereen altijd kan bereiken wat hij wilt zolang je er maar in geloofd en bereid bent de prijs daarvoor te betalen.

Is de trainer van QPR niet donkergekleurd??

Trouwens, iedere club stelt een donkere coach aan zolang hij de kwaliteiten voor een coach heeft dus ik weet niet echt wat Sol Campbell allemaal aan het bazelen is.
Als hij coach is en hij heeft de kwaliteiten dan doen clubs niet moeilijk over hun huidskleur

Vind Kluivert juist een slecht voorbeeld, hij heeft de papieren en wil als coach aan de slag maar zit met Curacao opgescheept. Zou eerder Rijkaart, Ten Cate, Gullit, Seedorf noemen.

Verder ben ik ook wel benieuwd naar het percentage donkere voetballers dat trainer wil worden. Van de generatie Cocu en De Boer waren er veel donkere jongens maar naar mijn weten wil alleen Seedorf en Kluivert hiervan hoofdtrainer worden.

5 september 2015 om 14:32

Je zit er helemaal naast..

Davids, Winter, Menzo en Hasselbaink zijn coach of hebben een club gecoacht. Bogarde zit bij de jeugd van Ajax als performance coach en volgens mij is Reiziger coach van Sparta onder 17. Van Hooydonck was assistent bij Jong Oranje en zat bij Feyenoord in de jeugd.

Kan sol campbell niet meteen alle problemen van de wereld aansnijden als hij toch bezig is. Jesus wat een uiteenzetting, natuurlijk is het van belang dat er niet alleen maar blanke trainers zijn, maar het heeft ook met skills en people management te maken. Als ze goed zijn en het zelf willen komen ze er wel.

Walgelijk mannetje die Cambell, een beetje de troefkaart racisme spelen omdat ze meneer nergens willen. Zal her niet gewoon met zijn kwaliteiten en uitlatingen te maken hebben. Hij moet in Nederland komen wonen, onze politiek laat zijn oren wel hangen naar dit soort figuren.

5 september 2015 om 19:25

Een donkere gekleurde neger, dat heb ik nog nooit gezien

Maar wat is er met Menzo? Die heeft toch gewoon prima functies gehad. Rijkaard, Gullit, Ten Cate, Seedorf, allemaal trainer geweest in grote competities. En dan vergeet ik er ongetwijfeld nog een hele serie.

Wat een onzin..
Clubs en landen kiezen gewoon de beste kandidaat.
Zou toch van de zotten zijn dat ze mensen moeten gaan kiezen om de huidskleur...
Zie het al voor me.. Technische staf brengt naar buiten: we zijn nog op zoek naar één persoon en dan is de staf compleet, maar hij moet wel donker zijn of blank.... Maakt niet uit of hij er verstand van heeft.

Er zijn ook erg weinig aziaten coaches of assistent trainers maar daar hoor je hem niet over.
Ik vind het belachelijk om maar steeds te zeggen dat het racisme is. Misschien zijn ze gewoon niet goed genoeg om die functies te hebben.
Ik ben het wel eens met de laatste alinea.

De ontwikkeling van het blanke ras in technologie, politicologie etc ligt nou eenmaal 2 eeuwen voor op Afrikaanse populatie en Aziatische populatie (al halen die snel in wat betreft technologie), vanwege de kolonisatie. Wij hebben de rest dom gehouden en dat heeft zijn tijd nodig. In midden oosten levert dat problemen op die wij 2 eeuwen geleden hadden, alleen zijn de wapens een stuk geavanceerder. Het gevoel dat blanken dominant over zwarten zijn zal er langzaam uit moeten slijten. Maar de amerikaanse president is zwart, dus er is veel mogelijk, maar het blijft een proces van decennia ipv jaren. Goed dat campbell hier tegenaan schopt

Wat wil Sol nu eigenlijk? Dat de FA hem bij het nationale team haalt? Of wil hij dat de FA clubs gaat subsidiëren als ze een zwarte manager aannemen?

Dan noemt hij Kluivert als de voorbeeld van een zwarte man die wel gewoon een functie kreeg bij de Knvb, maar ook bij hem vraag ik me soms af waarom je hem nooit ziet bij een Ajax bv. en nu bij Curaçao loopt aan te kakken, vergeleken met andere oud-Ajacieden die wel altijd goed terecht komen. Ligt hij dan niet zo lekker bij bepaalde mensen, netwerk niet goed genoeg? Of nemen ze hem dat hele kabel-gebeuren nog kwalijk? Want Davids zie je ook zwerven, Seedorf heeft hier nooit goed gelegen in de Nederlandse voetbalwereld, maar een Bogarde is dan weer wel werkzaam bij Ajax. Maar ja, het is sowieso een onderwerp waar het heel lastig is om een gebalanceerd, objectief antwoord op te vinden is, om verschillende redenen.

5 september 2015 om 22:42

Hij wou bij Ajax niet onderaan beginnen en gelijk Jong Ajax doen, maar de posities waren al vergeven.

Dus trok hij naar Jong Twente, werd kampioen en had verwacht dat hij Twente 1 kon overnemen toen ik meen Rutten werd ontslagen. Twente koos iemand anders en darna kwam het niet meer goed en vertrok hij volgens mij middenin het seizoen. Ze namen het hem kwalijk dat hij ambassadeur was voor de EL finale in Amsterdam en vaak weg was voor de Uefa.

Hij wil nog steeds coach worden bij Ajax en helemaal als Justin het 1e haalt, maar er azen een heleboel op de baan van Fdb.

6 september 2015 om 12:37

Dat schept wel wat meer duidelijkheid. Maar hoe zit het dan met de contacten van Kluivert? Hij deed het goed bij Jong Twente dacht ik, maar om eerlijk te zijn, ik schat de kans dat hij trainer van Ajax wordt op dit moment heel klein in. Aan de ene kant vraag je je af, moet hij dan misschien niet beter leren netwerken? Maar aan de andere kant, hoe wordt een Danny Blind opeens bondscoach? Kan hij dan wel netwerken? Of maakt Kluivert snel ruzie? Hoe dan ook, ik hoop wel dat Kluivert goed terechtkomt, hij was vroeger een van mijn favoriete spelers en ik denk dat hij een goed voorbeeld kan zijn voor velen als hij een succesvolle trainerscarrière beleeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren