FC Volendam ontsnapt na bizar slot; NAC knokt zich naar punt

FC Volendam heeft twee punten laten liggen in de Jupiler League. De koploper leek door een laat doelpunt met 0-1 te verliezen van VVV-Venlo, maar Ties Evers zorgde met zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal voor de gelijkmaker: 1-1. NAC Breda boekte hetzelfde resultaat tegen Helmond Sport en FC Dordrecht won in eigen huis met 1-0 van FC Oss.

/

FC Volendam - VVV-Venlo 1-1
Volendam speelde een slordige eerste helft en raakte de bal steeds snel kwijt, maar had na een kwartier toch kunnen scoren. Jack Tuyp vergat echter te profiteren van een onoplettendheid in de Venlose defensie. Beide partijen speelden maar weinig klaar en gingen dan ook zonder doelpunten rusten. In het begin van het tweede bedrijf zorgden Gianluca Nijholt en Gyliano van Velzen voor gevaar, maar de goals vielen pas in de absolute slotfase. Invaller Vito van Crooij tikte de bal na 87 minuten achter Hobie Verhulst, maar twee minuten later zorgde verdediger Evers met een fantastische knal voor de gelijkmaker: 1-1.

/

Helmond Sport – NAC Breda 1-1
NAC hoopte de 7-0 zege op FC Dordrecht een goed vervolg te geven en werd direct gevaarlijk in het Lavans Stadion: Mats Seuntjens schoot tegen de buitenkant van de paal. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en kregen allebei goede kansen, maar het bleef bij rust bij een 0-0 stand. Twee minuten na de pauze kwam Helmond op voorsprong: Aleksandar Bjelica kopte raak uit een hoekschop. NAC had moeite met het felle spel van de tegenstander, maar zou toch nog een gelijkspel aan het duel overhouden. Kevin Brands schoot na een vrije trap van Danny Verbeek binnen en maakte zijn vijfde van het seizoen.

/

FC Dordrecht - FC Oss 1-0
Dordrecht is dramatisch aan het nieuwe seizoen begonnen: de degradant won van de eerste vier wedstrijden in de Jupiler League er slechts een. Tegen FC Oss was Dordrecht in ieder geval de domineren partij. De ploeg kreeg kans na kans, maar telkens werd het doel op de verkeerde plek gezocht of lag keeper Nick Hengelman in de weg. Even na rust was het eindelijk raak voor de thuisploeg: Jeroen Lumu zette het stadion in vuur en vlam door bij de tweede paal hard binnen te schieten. Ook daarna was Dordrecht dominant en kreeg het diverse kansen op meer. Omdat het doelpunt maar niet viel kon Oss nog een slotoffensief instarten. Dat leverde nog bijna een treffer op, maar Fatih Kamaci vond het aluminium.

FC Eindhoven - MVV Maastricht 4-1
Het vorig seizoen zo fris en fruitig spelende Eindhoven lijkt ook onder de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag de draai te hebben gevonden. Luca Polizzi zette de bezoekers weliswaar nog op 0-1, maar daarna nam de thuisploeg de regie stevig in handen. Binnen vijf minuten voor het rustsignaal draaide Eindhoven de 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. Roald van Hout schoot fraai binnen in de lange hoek, hij benutte een vrije trap en Anthony van den Hurk tikte binnen voor de derde. Het was al feest op de tribunes van het Jan Louwers Stadion en dat feest werd na rust door de 4-1 van Chiró N’Toko alleen maar groter.

SC Telstar - FC Emmen 2-1
Telstar hoopte vrijdag van de laatste plaats in de Jupiler League af te komen en slaagde door de zege in die opzet. De eerste grote kans van het duel was ook voor De Witte Leeuwen: Fabian Serrarens werd op het laatste moment afgestopt door Johan Kulhan. Emmen had moeite om het vijandelijke doel te vinden en ontsnapte kort voor rust aan de 1-0 toen Jens Streutker een inzet van de doellijn haalde. Halverwege de tweede helft benutte Lilipaly een voorzet vanaf links en hielp Telstar daarmee aan de 1-0. Mohammed Ajnane en Erixon Danso zorgden vervolgens voor de 2-1 eindstand.

Almere City FC - Fortuna Sittard 0-3
Almere City keek bij rust tegen een achterstand aan, hoewel het meer balbezit had en ook een aantal aardige kansen kreeg. Jasper Waalkens schoot naast, Ricardo Kip mikte uit een vrije trap over en Ferhat Kaya redde op een kopbal van Norair Mamedov. Het verschil werd voor rust gemaakt door Joeri Schroijen, die Mitchell Burgzorg uitkapte en hard raak schoot. In de laatste minuten van de tweede helft liep Fortuna uit naar een ruimere zege: Muhammed Mert schoot de 0-2 binnen en Lars Hutten was verantwoordelijk voor de 0-3.

Wie eindigt hoger in de Jupiler League, denk je?