Aston Villa heeft verlenging nodig tegen Sprockel en Swerts

Aston Villa is met hangen en wurgen de eerste ronde in de Capital One Cup doorgekomen, dinsdag. Er moest voor de club uit Birmingham een verlenging aan te pas komen om Notts County van zich af te schudden. De oudste nog actieve profclub ter wereld, met een hoop bekenden uit Nederland, dwong Villa tot 3-3 in de reguliere speeltijd. In de 99ste minuut gaf de derde treffer van de avond van Scott Sinclair echter de doorslag. Twee andere Premier League-clubs hadden het ook zwaar: Crystal Palace won pas na verlenging van Shrewsbury Town en Stoke City klopte Luton Town uit de vierde divisie pas na strafschoppen (7-8).

/

Aston Villa - Notts County 5-3 (n.v.)
Ricardo Moniz stelde Mawouna Amevor, Genaro Snijders, Gill Swerts, Civard Sprockel en Stanley Aborah allemaal op in de basis en de Nederlands getinte formatie gaf Aston Villa goed partij. Binnen een kwartier stond het 0-1 toen een schot van Snijders flink van richting veranderde en zomaar binnenplofte. Nieuwkomer Adama Traoré trok de stand daarna weer gelijk, maar een rustige avond zou het allerminst worden in Birmingham. Op slag van rust scoorde Jon Stead namelijk vanuit een strafschop en had Notts County weer de voorsprong te pakken. Sinclair maakte vroeg in de tweede helft de 2-2.

Het laatste half uur kende vervolgens nog eens vier treffers en het ging op en neer in de eerste Capital One Cup-ronde. Middenvelder Graham Burke, nota bene met een verleden bij de tegenstander, tekende voor de derde keer (!) voor de voorsprong voor Notts County toen hij van grote afstand de bal erin poeierde en de meegereisde uitfans op de banken kreeg. De tijd tikte heel langzaam weg en de 2-4 viel niet, maar de 3-3 wel. Tien minuten voor het einde kreeg ook Aston Villa namelijk een penalty.

Sinclair nam die goed en legde zijn tweede van de avond erin. Hij dwong daarmee een verlenging af en maakte daarin na negen minuten spelen zijn hattrick tegen Notts County compleet. Nog weer later werden de sores van Moniz nog erger. Hij had Julian Jenner inmiddels ook binnen de lijnen gebracht, maar de scharenkoning van weleer kon geen productieve bijdrage leveren. Joe Bennett velde het laatste vonnis uiteindelijk met de 5-3 in minuut 111. Spannend was het wel, maar een sprookjesachtige afloop voor Notts zat er niet in.

/

Crystal Palace - Shrewsbury 4-1 (n.v.)
Na negentig minuten was Crystal Palace er nog niet in geslaagd Shrewsbury Town van zich af te schudden. De club die twee niveaus lager voetbalt in de League One deed het verdienstelijk en greep na negen minuten de voorsprong via Matt Tootle. Kort voor rust vocht Crystal Palace zich dankzij Dwight Gayle terug: hij schoot raak vanaf de penaltystip. In de reguliere speeltijd had het team van Alan Pardew het erg lastig met The Town, maar in de verlenging liep het toch nog goed af. Glenn Murray (nog een penalty), Chung-Yong Lee en Wilfried Zaha lieten Crystal Palace uitlopen naar 4-1.

/

Luton Town - Stoke City 1-1 (Stoke w.n.s.)
Stoke-trainer Mark Hughes ruimde in de basiself plaatsen in voor onder meer Erik Pieters, Bojan Krkic en Marko Arnautovic en stelde op de overige posities zeker geen veredeld jeugdteam voor. Toch hadden the Potters het razend moeilijk met Luton Town, dat bijna onderaan staat in de League Two. Jon Walters lobde de bal met nog twintig minuten te spelen over keeper Elliot Justham heen en eindelijk kwam Stoke zo op 0-1. Vlak voor het laatste eindsignaal sloeg de thuisclub vervolgens toe en Cameron McGeehan zorgde voor de gelijkmaker, tot vreugde van het thuispubliek. De verlenging leverde aan beide kanten niets op en dus kwamen er strafschoppen aan te pas. In die reeks won Stoke met 7-8.