Bakkali maakt debuut tijdens opvallende droogte in Primera División

De eerste speeldag van de Primera División is vooralsnog allesbehalve spectaculair. Na vijf competitieduels is er nog maar twee keer gescoord. Ook de krachtmeting tussen Rayo Vallecano en Valencia in Vallecas eindigde doelpuntloos: 0-0. Na 450 minuten is er zelfs nog geen enkel velddoelpunt in de competitie gemaakt. Zakaria Bakkali maakte in Madrid zijn competitiedebuut.

De beste kans in de eerste helft was voor Rodrigo de Paul. Toño kon de inzet van de middenvelder echter keren. Pablo Piatti en Álvaro Negredo lieten zich in aanvallend opzicht nadrukkelijk gelden, maar het ontbrak los Che aan precisie. Achter elke aanval van Rayo zat een idee, maar het klikte niet tussen de middenvelders en de aanvallers om kansen te creëeren. De ploeg van Paco Jémez kwam niet verder dan enkele schoten van afstand, die voor Mathew Ryan geen enkel probleem waren.

Valencia controleerde de wedstrijd ook na rust, maar wist zich geen raad met het compacte spel van de Madrilenen. Ook de inbreng van Bakkali, die Piatti in de 58e minuut verving, bracht daar geen verandering in. Enkele standaardsituaties resulteerden evenmin in een doelpunt voor de bezoekers, die in de extra tijd alsnog dachten met drie punten naar huis te gaan. Een geweldige redding van Toño op een krachtige inzet van Negredo betekende echter dat het duel doelpuntloos eindigde.

Gaat Valencia dit seizoen bij de eerste vier eindigen?