Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Eredivisie, o, Eredivisie

Laatste update:

Wat is het leven toch saai in de maanden juni en juli. Hoe kan je ook van een persoon verwachten dat hij zich vermaakt in een periode zonder de aanwezigheid van het mooiste in de wereld? Voorronde Champions League, oefenwedstrijden, het WK Vrouwen; het weegt allemaal niet op tegen datgene wat de kern van het voetbal het meest raakt: de Eredivisie.

Na de wedstrijden van Southampton tegen FC Groningen, Feyenoord en Vitesse moest wederom benadrukt worden hoe groot het niveauverschil tussen de buitenlandse competities en de Eredivisie is. Natuurlijk wint Southampton met gemak van deze drie Nederlandse clubs. Kijk wat voor spelers daar in de basis staan. Tegen Vitesse startten vijf spelers met jarenlange Eredivisie-ervaring in de basis bij the Saints. Hoe wil je dan nog verliezen als team? Tel daarbij de aanwezigheid van Eredivisie-legende Ronald Koeman op als coach en er moet een wonder gebeuren, wil Southampton dit jaar geen kampioen worden in de Premier League. Tegen zoveel Eredivisie kan geen enkel team op, hoe schandalig veel miljoenen je ook in je team gaat pompen.

Maya Yoshida is nu een speler die redelijk vaak mee mag doen bij datzelfde geroemde Southampton. In het seizoen 2014-2015 werd hij in 22 wedstrijden in de Premier League opgesteld, komend tot gemiddeld 77 minuut per wedstrijd. Best een acceptabel aantal in de ‘beste competitie van de wereld’ voor een speler die in zijn VVV-periode nog uitgelachen werd, omdat hij er amper iets van kon. De Eredivisie maakt van (middel)matige spelers bruikbare spelers voor de hoger geachte competities.

Yoshida is een van de vele spelers die buitenlandse competities verrijkt met ervaring in de Eredivisie. Iedere buitenlandse club wil wel een team hebben vol met Eredivisiespelers. De Eredivisie is tactisch een van de beste competities ter wereld. Spelers profiteren daar alleen maar van. In onze Eredivisie is amper een trainer te vinden die geen idee heeft van hoe hij zijn team wil voetballen. Altijd een visie, altijd een plan. Het is geen wonder dat de Premier League wordt bestormd door Nederlandse coaches. Ook de burgers van het land dat het voetbal heeft uitgevonden, hebben weleens behoefte om fatsoenlijk voetbal te zien.

De Eredivisie wordt steeds maar als het lelijke eendje gezien, terwijl het in werkelijkheid de mooiste zwaan van de groep is. Nederlanders zijn daar nog wel het beste in, tot het beledigende aan toe. Ik zie hem alweer staan, medio oktober 2015. Joep Schreuder, met zijn gezicht uiteraard in beeld, interviewt Riechedly Bazoer: “Jongen toch, wat doe je nou nog hier? Je bent net 19 geworden, waarom speel je nog in de Eredivisie?” De Telegraaf heeft ondertussen een artikel gemaakt over buitenlandse middenmoters waar Janio Bikel het beste heen kan gaan en Voetbal International publiceert een lijst met de twintig spelers die beter gisteren dan vandaag hadden kunnen vertrekken uit de Eredivisie.

Ik weet niet wat het is, maar steeds worden de smaakmakers weggejaagd uit de Eredivisie. Daar zal vast wel een financieel aspect bij zitten, wellicht is het leven leuker in Rome, maar het wordt spelers haast verweten als ze langer dan een jaar in de Eredivisie blijven. De speler zou de Eredivisie ontgroeid zijn, want de desbetreffende speler heeft toch zeker een half jaar uitgeblonken bij zijn club. De Eredivisie mag geen topspelers hebben, want dat past niet bij het imago dat we onze Eredivisie hebben gegeven.

In wat voor competitie kom je terecht als je vaarwel hebt gezegd tegen die mooie Eredivisie? In Spanje is het belangrijker dat je een goede toneelspeler bent, dan dat je een beetje kan voetballen. Bij onze oosterburen moet je kijken naar de Bayern München-show en moet je maar hopen dat niet jouw sterspeler wordt gekocht om in München als 16de selectielid te fungeren. Eenmaal in Portugal beland, ben je een speelbal van een van de investeringsmaatschappijen geworden.

De Eredivisie doet tenminste nog normaal. Clubs worden in de Eredivisie bestraft als ze financieel de boel bedonderen. De Eredivisie heeft geen aankopen van 60 miljoen nodig om het leuk te maken. In de Eredivisie zijn geen sjeiks aanwezig en is er (op een kleine uitzondering na) geen plaats voor investeringsmaatschappijen. In de Eredivisie genieten we van Samba Sam, bewonderen we de voorzetten van Jetro Willems en kijken we vol verwachting uit naar de nieuwe topspelers die opstaan in deze competitie. Het rijtje met topspelers dat voortkomt uit de Eredivisie is ongekend: van Luis Suárez tot Memphis Depay en van Wesley Sneijder tot Arjen Robben. Vertrekt de belangrijke speler, geen probleem: de clubs geven iemand uit de eigen jeugd de kans of halen een nieuwe groeibriljant met behulp van creatieve scouting.

Maar die Eredivisie, wat wordt daar toch slecht verdedigd! Ja nou, wat maakt ons dat uit? We werden verguisd op het WK 2010, omdat we ons hele imago vergooiden om een kansloze finale te spelen. Nederland hoort niet te verdedigen en de Eredivisie is dat niet vergeten. Ik kijk veel liever naar Stefan de Vrij en Joël Veltman die misschien (nog) niet de ultieme verdedigers zijn, maar wel voetballen op basis van inzicht en verstand. In de Eredivisie horen verdedigers te kunnen voetballen, de opbouw te verzorgen én soms een foutje te maken.

Het Italiaanse voetbal wordt toch door zo’n grote groep verafschuwd vanwege het benadrukken van het verdedigen? Wij zijn namelijk Nederland: het land van het aanvallende en attractieve voetbal. Laten we blij zijn dat de Nederlandse clubs dat niet zijn vergeten, in de visie van Johan Cruijff: ‘Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort dan de ander.’ Een gemiddelde van ruim drie doelpunten per wedstrijd is de laatste jaren meer regel dan uitzondering in een Eredivisieseizoen. Een doelpuntengemiddelde dat ver boven dat van de topcompetities ligt. Wil je spektakel zien, kijk dan naar de Eredivisie.

Laten we dus allen hopen dat de politie de aangekondigde acties voor komend weekend stopzet. Het zou toch verschrikkelijk zijn dat we naar de Premier League moeten kijken, terwijl we al die maanden hebben uitgekeken naar de start van de mooiste competitie ter wereld: de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal mee eens FW! Zo overdreven hoe de Eredivisie telkens weer afgekraakt en naar beneden gehaald wordt. Is nergens voor nodig.

Daarnaast goede schrijfstijl en een erg duidelijke mening. Voor mij een van de betere stukken die laatstelijk geplaatst zijn!

Je zet de Eredivisie even netjes weg hier. Ben het helemaal met je stuk eens. Je voorbeelden zijn niet allemaal zo goed Depay tot Suarez en Robben tot Sneijder, welke vergelijking maak je dan? Kies dan een 'oude' ster en een 'nieuwe ster', van Robben tot Depay bijv.

Maar dat heeft verder niet echt invloed op hoe het stuk wegleest en de mening die je verkondigd. Netjes.

8 augustus 2015 om 16:31

Ik studeer Journalistiek en mijn docent zou jouw voorbeeld bestempelen als extreem mierenneuken. Verkondigd eindigt trouwens op een T.

9 augustus 2015 om 20:55

Je studeert journalistiek...wauw! De mening van je docent hoor ik liever zelf,duidelijk is in ieder geval wat jouw mening is of wat vind jij er nou eigenlijk van?! Heerlijk die studentjes ;-) Daarbij studeert gelukkig niet iedereen journalistiek en is iedereen vrij om zijn of haar ongezouten mening te geven.je laatste zin? Hilarisch...je zei het nog zelf in je laatste zin voor de.on topic en on stuk: Je ventileert echt de mening van velen denk ik,helaas is de laatste jaren op VZ de trend ontstaan om de mening van Derksen en co te volgen,iets wat nu heel de media in NL doet,calimerogedrag imo,afgezien van het feit dat de eredivisie niet meer de allure heeft van vroeger door de bekende redenen (geld) is de competitie gewoon super en kijk ik elke week weer uit naar de wedstrijden vh weekend.chapeau Fw!!!

volle bak!

Ik reageer normaal heel weinig hier op VZ, maar bij dit stukje moet ik reageren.

Ik woon in Oostenrijk en ik volg de erediviesie nog altijd op de voet, en ik ben het helemaal met jouw eens!
De mensen hier in Oostenrijk en vooral in Duitsland hebben zoveel respect voor onze "kleine" eredivisie en de hollandse school, dat het echt vooral wij nederlanders zijn, die altijd onze eigen competitie met de grond gelijk maken.

Ik hoop echt dat er dit weekend wedstrijden worden gespeeld, heb extra onze eigen wedstrijd op vrijdag avond laten verschuiven zodat ik die eredivisie kan bekijken

Heerlijk! Wat een stuk. De Eredivisie is een pareltje, waar het voornamelijk gaat om voetbal. Als een club 1 seizoen slechte keuzes maakt met aankopen of met beleid, voelen ze dat ook meteen. Er is geen geld om dat de compenseren in de winterstop. In de Eredivisie kan de nummer laatst in uit van de nummer 3 winnen (feyenoord - GAE in de Kuip). Daar kan een ploeg met een ijzersterk beleid kampioen worden, terwijl het uit de provincie komt (twente, Az).
Over dat slechte verdedigen: ik zie werkelijk elke fout in de Eredivisie ook in de Premier League terugkomen. Het enige kritiekpuntje dat ik heb is: train wat meer op fysiek eredivisieclubs! Dat is het enige verschil met grote competities. Vaak zie je dat we voetbaltechnisch heel goed meekunnen maar vervolgens worden overlopen.

In de Eredivisie geldt maar 1 regel: Als er rood in je shirtje zit, kun je kampioen worden.

Mooi en interessant stuk geschreven vanuit het buikgevoel en het hart.

Mijn complimenten.

Heerlijk! Eindelijke eens wat anders dan dat eeuwige afzeiken hoe slecht het allemaal is.

Ik ben het bijna helemaal met je eens, alleen het stuk dat een verdediger moet kunnen opbouwen niet. Een verdediger moet ballen wegrossen, zorgen dat er geen goal valt. Wat maakt mij het uit dat een verdediger kan opbouwen. Maar dat is mijn mening. Ik heb in ieder geval weer zin in de eredivisie.

Juist doordat het verdedigend allemaal niet zo sterk is in onze competitie is het zo'n attractieve belevenis tijdens alle wedstrijden. Geweldig stuk!

Ik vind het ook een heerlijk stuk om te lezen, maar toch doet het pijn dat we niet kunnen presteren Europees, als Nederlandse clubs. Hopen dat dat nog ooit kan veranderen.. ga er alleen niet van uit.

Pure waarheid. Zoals je zegt: we zijn met tenminste nog lekker normaal gebleven!

Eens! De eredivisie is de kraamkamer voor de grote competities.
We kunnen niet meer concurreren met de top competities omdat daar nu eenmaal veel meer geld zit.
Doordat we roeien met de riemen die we hebben is de eredivisie sterk op een aantal vlakken.
Doordat we geen dure topperspelers hebben stroomt eigen jeugd al jarenlang door naar het eerste team.
Buiten dat, vinden Nederlandse trainers het fantastisch om met jonge talenten te werken die uiteraard weleens fouten maken maar hier mag het.

Kijk naar een Vertonghen, Suarez, Sneijder, Robben, Strootman, ,de Jong, van Persie, De Vrij, Tadic, en vele vele anderen. Allemaal tactisch geschoold in de eredivisie en ze draaien moeiteloos mee in de topcompetities. Juist doordat ze hier fouten mogen maken en ze zich zo hebben kunnen ontwikkelen.

Het enige waar ze in de andere competities een voorsprong hebben is het fysieke en de druk. Meer weerstand op hoger niveau.

Al met al, ja we zijn een Mickey mouse competitie wanneer we het vergelijken met de rest van Europa. Maar we mogen wel trots zijn op ons beleid en de vele goede voetballers die we voortbrengen.

Ook redelijk mee eens, hoewel een wedstrijd Cambuur tegen Excelsior mij niet kan heugen om te kijken. We hebben een tactisch sterke competitie met vaak leuk en verzorgd voetbal, maar kunnen het toch niet bolwerken tegen ploegen uit Roemenië, Oostenrijk of zelfs Luxemburg.

Maar gelukkig zorgt het feit dat de eredivisie klein blijft er wel voor dat er meer talenten doorbreken en het Nederlandse voetbal continuïteit heeft. Zo zal Engeland nooit wereldkampioen worden. Alleen Sterling vind ik een echt groot talent.

Al met al ben ik het ermee eens dat de Eredivisie nog best leuk is.

12 augustus 2015 om 15:08

@erpmans: de kelder van Duitsland of Engeland kan mij ook absoluut niet bekoren. Volgens mij geldt dat voor iedere kelder in welke divisie dan ook. Je benoemt vervolgens de uitschakeling tegen clubs uit deze landen, maar vergeet dat er ondertussen ook gewonnen wordt van een ploeg uit Polen, uit Engeland (manc), Italie (napoli), Griekenland, Rusland en ga zo maar verder...

Leuk stukje om te lezen en helemaal met je eens. Hopelijk kunnen de Nederlandse clubs het tij keren in Europa door daar een andere tactiek te hanteren... dat zou ons een stukje succesvoller maken (zie Nederland op wk 2014 met een matig elftal).

Goed geschreven en je punt is duidelijk. Wat mij betreft ben je nog wel één ding vergeten: De volle stadions. Wat is het heerlijk dat bijna alle stadions steevast goed gevuld zijn! In het buitenland - als het nu competitieduels of Europa League-duels zijn - is dat heel vaak niet het geval. En dat kijkt echt niet lekker weg! Je wilt 'ooh's' horen als er een mooie actie is en 'jaaaaa' bij een doelpunt. Of geschreeuw bij een felle overtreding.

Ik ga er van uit dat het stuk over Southampton en kampioen worden omdat er 5 eredivisiespelers voetballen gewoon sarcasme is. Subtoppers uit de eredivisie blijven subtoppers in buitenlandse competities. Echte wereldsterren, Romario, Ronaldo, Zlatan, Robben, Suarez etc blijven ook wereldsterren waar ze ook heen gaan. Die zouden in geen enkele competitie buiten de boot vallen. Dat ze in Nederland spelen hebben we voornamelijk te danken aan scouting. Ik denk dat de scouting in Nederland op veel hoger niveau ligt als in andere landen. Daarom komen veel buitenlandse spelers die nog relatief onbekend zijn naar Nederland. Daar komt dan nog bij dat Nederland zeer gestructureerd is. Contracten zitten goed in elkaar, loon word regelmatig uitbetaald, de faciliteiten zijn zeer goed en dus de ideale springplank naar boven. Bovendien kunnen spelers zich hier zonder druk ontwikkelen. Geen fanatieke aanhang die meteen veranderingen eisen bij een nederlaag. Geen pers die je 24 uur per dag op de huid zit. Geen moordende concurrentie. En de ' volgende keer beter mentaliteit' in Nederland. Ideaal om je als speler te ontwikkelen. Wat eigenlijk nog het meest aantrekkelijk is voor de spelers is dat hun transfersom geen obstakel is wanneer ze uit Nederland weg willen. Simpelweg omdat hun clubs niet kunnen wedijveren met andere clubs. Dat betekent de je een voor 80% gevormde speler koopt die je alleen nog wat moet bijschaven. En dat zonder rompslomp van scouten, opleiden en puberale trekjes. Natuurlijk leren ze in de eredivisie, maar je staat als topper snel stil in je ontwikkeling puur omdat het verschil met de rest te groot is. Een slimme manager zal altijd zijn nieuwe pareltje in Nederland stallen puur omdat dat de beste manier is om je investering te beschermen. Die denken vast niet dat hun spelers naar de eredivisie moeten omdat het een leuke competitie is. Kijk naar Vitesse die bewust een filiaal zijn geworden. Chelsea stalt zijn spelers daar omdat ze nooit kapot gemaakt zullen worden in de eredivisie. En dus niet omdat hier de competitie zo leuk is.

Column komt op mij sarcastisch over. Dat de meesten dat hier niet snappen...tja.

11 augustus 2015 om 16:00

Je bedoelt dat jij een column volledig verkeerd interpreteert, dat de rest dat wel goed doet... tja.

De Eredivisie wordt er inderdaad leuker op.

Alle clubs vallen aan, en er steken nauwelijks meer echt clubs bovenuit. Het is geen gegeven meer dat Ajax, Feyenoord en PSV thuis sowieso met meer dan 3 doelpunten verschil winnen.

We leiden telkens spelers op en ontwikkelen deze door. We zijn wat dat betreft eerder Jong Man Utd, Jong Arsenal of Jong Chelsea. Al zien we wel dat onze beste spelers steeds eerder vertrekken, want in de Eredivisie moet er inderdaad wel op het geld gelet worden.

We moeten dan ook even onze ogen sluiten als we in Europees verband spelen. Dan wordt pijnlijk duidelijk dat de Eredivisie is verworden tot een uiterst matige competitie. Onze topclubs kunnen niet meer meekomen met Man Utd, Barcelona, Bayern Munchen. Dat was richting het einde van de jaren 90 al over. Toen moesten we ons maar concentreren op clubs als Valencia en Schalke. Daarna volgende clubs als Benfica, Porto en Dinamo Kiev. Tegenwoordig hebben we alle moeite met Ludogorets, Red Bull Salzburg en Rapid Wien. Nee, het is binnen de landsgrenzen een spektakel, maar in Europe kunnen we soms met de meest middelmatige ploegen al niet meer meekomen. Dat laatste overheerst dan toch wel...

Mooi geschreven, eens een keer wat anders dan telkens dat negatieve.

Je brengt het leuk, maar ik snap heel goed dat men kritisch is op de competitie als je als Ajax ambities hebt om de Champions League te winnen om vervolgens op je bek tegen Rapid Wien. Daarnaast snap ik ook niet waarom Ajax, PSV en Feyenoord beperkte mensen verantwoordelijk houden voor de aankopen. De scouting daar is ronduit slecht. Van Geel pronkt met namen die zichzelf hebben aangeboden omdat ze nergens anders aan de bak konden, Marcel Brands had al sinds hij bij AZ werkte interesse in bijvoorbeeld Santiago Arias en nu hij meer budget heeft komt hij ook steeds op dezelfde namen uit die ieder VZ-lid ook had kunnen bedenken. En dan heb je nog Ajax die hun eigen visie verwaarlozen. Heitinga die amper een wedstrijd heeft gespeeld wordt van stal gehaald en als de grote ervaren leider neergezet om vervolgens toe te kijken hoe Veltman weer aan het prutsen is. Verder halen ze Sanogo die in Engeland niks bewezen heeft en Amin Younes die in Duitsland is afgeschreven als talent. Bovendien hadden ze Gudelj voor minder geld bij NAC kunnen halen. Daar ligt met name het probleem in mijn optiek, waar een club als Heerenveen, Groningen, Cambuur en PEC Zwolle verrassen/verrasten met namen zoals Larsson, Suarez, Rusnak en Necid.

12 augustus 2015 om 15:22

@koni020: volgens mij ga jij voorbij aan een aantal zaken en trek je vergaande en vooral voorbarige conclusies in je stukje...
namelijk:
- Iedere TD en de meeste trainers komen met spelers aanzetten waarmee ze eerder gewerkt hebben, of die ze eerder volgenden. Dat zegt niks over de scouting, maar over de voorkeur van een trainer of TD om een bepaalde speler te halen. Je ziet het Koeman en Van Gaal doen, en ga zo maar door.
- De scouting doet gewoon hun werk, maar het wordt niet altijd opgepakt. Vaak zat lees je dat er een paar jaar terug die en die werden gescout, maar dat de trainer of TD (of wie dan ook) er vanaf zagen om een of andere reden. Daarnaast is het natuurlijk niet zo dat iedere scout met unieke spelers komt aanzetten. Een scout levert een rapport in over een speler, waarvan andere scouts waarschijnlijk ook al een rapport hebben ingeleverd. Dat moet je dus gaan concurreren als club om een speler binnen te hengelen.
- PSV kwam dit seizoen met Pereiro en Lestienne. Ajax met Younes en Sanogo en ervoor met Zimling en Milik en zelfs Poulsen. Dat lijken me niet al te voor de hand liggende keuzes en ook hierbij komen de scoutingsrapportages om de hoek kijken. Hoe deze jongens presteren weten we voor een groot deel niet (we weten dat Zimling niks was, maar Poulsen en Milik wel degelijk van meerwaarde waren) omdat ze nog maar kort voor PSV en Ajax spelen.
- Gudelj had je niet voor minder geld kunnen halen bij Nac, want toen was hij nog niet goed genoeg en men wist bij Ajax niet hoe hij zich zou ontwikkelen. Zelfde geldt voor Zivkovic: die is dan wel gehaald, maar moet nog rijpen bij een andere eredivisie club. Bij Zivkovic was er waarschijnlijk (a) angst dat een andere topclub hem binnen zou hengelen, en (b) sprake van erg veel talent waardoor het een verantwoord risico is.

In Nederland kan men geen 80 spelers aantrekken en naar hartenlust gaan verhuren. Dat budget is er niet. Dus men moet wat voorzichtiger omgaan met het geld. Dan loop je inderdaad het risico iemand te missen of een miskoop te doen. Dat hoort nu eenmaal bij het vak.

13 augustus 2015 om 20:28

Koeman en van Gaal hebben ook de middelen om dat te kunnen doen. In de Eredivisie zijn die middelen veel kleiner en dan zou ik er persoonlijk voor kiezen om rond te kijken naar talentvolle spelers die men nauwelijks kent. Heerenveen en Groningen doen dat al jaren en elke keer staan daar spelers op waarbij ik me afvraag waarom Ajax, Feyenoord en PSV dat niet doen. Zo'n Tibbling en Larsson hadden het ook daar prima gedaan hoor. Voor Pereiro is zeven miljoen neergelegd en dat vind ik nogal een groot risico als je ziet dat Groningen en Heerenveen veel minder betalen voor hun talenten. Lestienne vind ik geen spectaculaire aankoop aangezien de meerderheid wel weet wie hij is en doordat hij een aantal onverstandige keuzes heeft gemaakt haalbaar is gebleken.

Wie niet sterk is moet slim zijn zegt men, maar bij de topclubs zie ik dat echter niet terug.

Eens dat we de ED moeten nemen zoals hij is. Maar onze clubs hebben zoveel meer potentie dan wat we nu allemaal te zien krijgen als je het mij vraagt. We hoeven geen kleutercompetitie te zijn...

Ben wel benieuwd hoe je tot dat gemiddelde van Yoshida gekomen bent, al weet ik niet wat het in je stuk doet.

Ik ben het volledig met je eens, het is voor mij ook de mooiste competitie ter wereld. Waar elders ter wereld scoort een keeper met een hakbal? Juist in de Eredivisie. Dat maakt het zo heerlijk, er gebeuren dingen die elders niet gebeuren. Totaal score kan je wel vermoeden neem ik aan

Hoera! Laten we waarderen wat we hebben. Waar de extreme commercie van de Champions League, Premier League en La Liga me tegen zijn gaan staan, kan de eredivisie nog altijd op mijn enthousiasme regelen. Dat relativeren van de ED op basis van het niveau van buitenlandse competities of onze (vergane) Europese glorietijden, boeit me niet. Ik kijk bijvoorbeeld met plezier naar de terugkeer van de Superboeren die een seizoen lang op een uitverkochte Vijverberg voor handhaving vechten. Het profvoetbal valt en staat met de breedtesport. Zonder de kleinere competities en clubs, geen grote competities en clubs. Wanneer alleen het hoogst haalbare niveau de moeite waard zou zijn, kunnen we het volledige voetbal reduceren tot één wekelijkse editie van 'el Classico'. Dat zou snel vervelen ... Doe mij dan maar de ED.

Leuk verhaal. 5 sterren van mij, Persoonlijk is voor mij de PL de mooiste competitie ter wereld, maar smaken verschillen. Wel vind ik dat de ED individueel prima spelers voorbrengt. Dit seizoen zal het niet anders zijn.

Haha, vooral dat stuk met Joep Schreuder kon ik waarderen. Vijf sterren! Edit: als de vijf sterren het doen..

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren