Pirlo debuteert met doelpuntrijke zege op voetbalvriend Kaká in MLS

Andrea Pirlo zal zijn eerste wedstrijd in de Major League Soccer waarschijnlijk niet snel vergeten. De van Juventus overgekomen middenvelder maakte zondagavond als invaller zijn eerste speelminuten voor New York City FC, dat in een heerlijk duel met 5-3 te sterk was voor Orlando City. Bij deze ploeg deed Kaká, met wie Pirlo nog samenspeelde bij AC Milan, negentig minuten mee.

Pirlo zat zaterdag voor het eerst bij de selectie van New York City FC en kwam na een uur spelen in het veld. Op dat moment stond de thuisploeg met 2-1 voor, dankzij een fraaie treffer van David Villa en een goal van Javier Calle. Kort na de entree van Pirlo maakte Cyle Larin echter zijn tweede van de avond namens Orlando City en stond het weer gelijk.

Villa herstelde de voorsprong van City met zijn tweede van de avond, voordat Thomas McNamara er 4-2 van maakte. Larin maakte vijf minuten voor tijd nog zijn hattrick compleet en bracht de spanning met de aansluitingstreffer weer terug in de wedstrijd. Kaká kwam hierna nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap belandde op de paal, en in blessuretijd kwam het slotakkoord vervolgens op naam van Mix Diskerud.

Bij City heeft Frank Lampard nog steeds niet meegedaan: de van Manchester City overgekomen middenvelder heeft nog altijd last van een kuitblessure en zat ook zondag nog niet bij de selectie. Mogelijk kan Lampard volgende week debuteren, wanneer City bezoek krijgt van Montreal Impact.