FC Utrecht maakt er acht, Roda JC op schot in Eygelshoven

In de voorbereiding op het seizoen 2015/16 zijn zaterdag diverse clubs in actie gekomen. Erik ten Hag en FC Utrecht boekten een flinke overwinning op SV Zevenhoven, terwijl Roda JC in de provincie bleef en uithaalde tegen LHC. SC Cambuur reisde af naar Drachten en won daar zonder al te veel moeite van Drachtster Boys.

SV Zevenhoven - FC Utrecht 0-8
FC Utrecht boekte zaterdagoverwinning nummer drie op een rij. Na de zeges op SDC Putten (0-4) en Regioteam De Meern (0-6) werd er nu afgerekend met SV Zevenhoven. Bij rust was er nog ‘maar een 0-2 voorsprong genomen na goals van Adam Sarota en Sébastien Haller: zij maakten hun tweede en vierde goal in de voorbereiding. In de tweede helft ging het echt los: na een paar minuten scoorde Nacer Barazite op aangeven van Mark van der Maarel en daarna maakte hij, nu na een pass van Gyrano Kerk, ook de vierde goal van FC Utrecht. Bij de 0-5 gaf hij de assists en mocht Fernando Quesada het afmaken, waarna Mark Diemers voor de zesde en zevende treffer zorgde. Barazite bepaalde de eindstand vanaf elf meter op 0-8.

LHC - Roda JC Kerkrade 0-7
Roda JC is vanaf augustus weer helemaal terug in de Eredivisie en wil dan graag goed voor de dag komen. De eerste wedstrijd in de oefencampagne eindigde in elk geval positief met een 0-7 overwinning op LHC uit het Limburgse Eygelshoven. Daryl Werker, Marc Höcher, Rigino Cicilia (tweemaal) en Brian Jacobs zorgden voor de doelpunten in de hele warme eerste helft. Roda-trainer Darije Kalezic bracht vervolgens tien nieuwe namen binnen de lijnen en zag hoe Santiago Palacios vervolgens de 0-6 maakte. Uit een hoekschop zorgde Arjan Swinkels voor de zevende en laatste goal.

Drachtster Boys - SC Cambuur 0-7
Na de 1-2 zege op DTD in de eerste oefenwedstrijd won SC Cambuur ook zaterdag. Op bezoek bij de Drachtster Boys werd er nu een ruimere overwinning neergezet met zeven goals. Bartholomew Ogbeche, Etiënne Reijnen en Sander van de Streek zetten hun team in de eerste helft van de eerste helft op een comfortabele 0-3 voorsprong en na rust kwamen er nog vier stuks bij. Calvin Mac-Intosch tekende al snel voor de 0-4, waarna Reijnen nummer twee maakte en Erik Bakker een penalty binnenschoot voor Cambuurs zesde doelpunt. Van de Streek tekende ook voor een tweede treffer en sloot de avond daarmee af.