Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FFP is ‘succesverhaal’: ‘Dit had Griekenland ook wel kunnen gebruiken’

Laatste update:

Gianni Infantino vindt dat het systeem van de Financial Fair Play uitstekend werkt. De secretaris-generaal van de Europese voetbalbond UEFA spreekt dinsdagavond zelfs van een ‘succesverhaal’.

/

“Dat is aan alle cijfers en statistieken af te lezen. Dit geeft ons kracht om verder te gaan en de voetballerij aan de hand van enkele grote veranderingen verder te helpen”, zo wordt Infantino geciteerd door ESPN. De UEFA besloot maandagavond op een bijeenkomst in Praag die ‘grote veranderingen’ door te voeren.

Op basis van de nieuwe bepalingen kunnen clubs mogelijk ontoelaatbare schuldposities zelf bij de UEFA aanmelden. In een plan van aanpak dienen de betrokken clubs dan vast te leggen hoe en binnen welke termijn ze de financiële huishouding weer op orde willen brengen. In principe krijgen deze clubs maximaal vier jaar de tijd om weer gezond te worden.

De UEFA zal geen financiële en/of sportieve sancties opleggen als de betrokken clubs zich aan de gemaakte afspraken houden. De UEFA verwacht dat de clubs door de wijziging meer durven te investeren, aangezien bij mogelijke tegenvallers op financieel gebied niet meteen meer een zware sanctie dreigt. Infantino heeft er in ieder geval vertrouwen in: “Misschien had het land Griekenland ook wel een Financial Fair Play kunnen gebruiken”, glimlacht hij.

'De Financial Fair Play is een succesverhaal'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahahaha goeie grap. Griekenland is gwn slip, waarom terugbetalen als t niet hoeft....

30 juni 2015 om 23:05

Het is nogal ongepast om als Europees overkoepelende sportbond uitspraken te doen over de politieke situatie van een van je lidstaten.

Ten eerste is het helemaal niet zijn vakgebied en is hij dus helemaal niet in staat er iets zinnigs over te zeggen, het getuigd gewoon niet van respect om dergelijke uitspraken te doen terwijl je in functie bent en dus ook dat land zou moeten vertegenwoordigen!

Daarbij is de situatie van Griekenland niet de schuld van de Grieken, maar van corrupte bankiers en politici die in heel Europa de bevolking aan het beroven is van z'n zuur verdiende geld!

30 juni 2015 om 23:37

''daarbij is de situatie van Griekenland niet de schuld van de Grieken''.
You, Sir, just made my day.

30 juni 2015 om 23:59

Sorry maar Europa en de Europese Unie zijn twee verschillende dingen. De Uefa heeft geen lidstaten en kan hier dus prima zijn oordeel over geven. Dat mag zij namelijk volledig zelf weten.

on: De PPF is absoluut niet geworden wat ik ervan had verwacht. Erg jammer. Er zijn (expres) allerlei mazen in de wet waardoor clubs kunnen ontsnappen aan het ''strenge'' beleid. Het uiteindelijke gevolg is dat de grote clubs nog rijker worden en de armere clubs nog eerder moeten afhaken. De strijd tegen het geld is gewoon niet te winnen..

1 juli 2015 om 00:39

misschien niet de schuld van de gewone man / vrouw in griekenland maar wel de schuld van hun regeringen die een totaal corrupt systeem staande hield en de werkende griek kreeg te veel geld naargelang de werkelijke toestand en mogelijkheden ...
kan je je voorstellen dat je bij je baas een premie krijgt om op tijd je werkt aan te vatten ....
kan je je voorstellen dat enige controle van eigendom ontbreekt en dat honderdduizenden grieken geen enkele belasting betalen op hun huis/apptm ...

allemaal wel leuk maar als je echt goed nadenkt kom jezelf wel tot de conclusie dat dit niet kan blijven duren ....

resultaat 331 miljard in het rood ..... crazy gewoon !

1 juli 2015 om 01:19

Je vergeet nog dat 80% van de grieken op hun 45e met pensioen gaat. En wij maar doorwerken tot ons 67e en maar afdragen aan Brussel... Griekenland heeft zichzelf de nek omgedraaid door niet met de tijd mee te gaan. Waar andere landen hun maatregelen namen tegen de crisis, is Griekenland blijven hangen in de gouden tijden van 1970-1980.

1 juli 2015 om 10:07

Ik zou wat minder de Telegraaf lezen. Volstrekte onzin die je hier verkondigt.

1 juli 2015 om 11:06

ja jij bent blijkbaar de expert ...

Is de ffp al in gegaan? Valt nog niet te merken.

Ja, aan statistieken valt inderdaad alles af te lezen.

Ik geloof deze man dus totaal niet. FFP heeft de verschillen alleen maar groter gemaakt, sinds de invoering zijn de mega transfers flink toegenomen, Ronaldo was eerst een uitzondering die ver van alle andere transfersommen verwijderd was, maar toen kwamen Bale (100), Suarez (85), Di Maria (75), James (80), Cavani (65), Falcao (65) en David Luiz (50).

In 2013 en 2014 zijn er ineens enorm veel transfers in de top van de duurste transfers ooit bijgekomen en dat is heel toevallig samen gevallen met de FFP regel.

Verder zien we natuurlijk dat rijke clubs niet gestraft worden met uitsluiting, terwijl ze zich niet aan de regels houden, terwijl kleine clubs wel gestraft worden met uitsluiting.

Als FFP en daverend succes zou zijn geweest dan hadden de doelstellingen bereikt moeten worden en een van die doelstellingen was om de verschillen te verkleinen, de feiten wijzen uit dat die alleen maar vergroot zijn, dus om van een succes verhaal te spreken slaat gewoon nergens op.

Ow en dan hebben we het nog niet eens over het feit dat er clubs een rechtzaak willen beginnen, omdat de FFP regels Europese wetten zou overtreden en dus niet rechtmatig zou zijn.

Nee, de Uefa is hier gewoon de slager die zijn eigen vlees keurt en logischerwijs het verhaal ophangt dat het een succesverhaal is...

30 juni 2015 om 23:16

Kaka, neymar, falcao enorme huurkosten.. ibra en zo gaat het maar door. Spelers leveren meer op maar vervangers kosten ook meer..

30 juni 2015 om 23:23

Ik ben het helemaal met je eens. Feitelijk veranderd er weinig tot niets. De verschillen worden niet kleiner en fair is het systeem ook niet.

1 juli 2015 om 02:51

Wat een onzin.
Hoofdprio van FFP is, aanpakken van operationele verliezen in de Europese voetballerij. En die cijfers zijn duidelijk.

Een gelukkig bij-effect van FFP is dat die Oliesjeiks dankzij alle regels hun clubs wel een beetje normaal moeten blijven runnen. Hier lopen enkele leuke rechtzaken over...

Wat politiek betreft, staat het Europees Parlement zwaar achter Ffp. Zo hebben ze zelf de belastingschuld van de Spaanse (en Italiaans, Griekse, Portugese?) clubs aangepakt.

de FFP heeft amper iets geholpen en als de clubs er over heen gaan, zoals city en PSG deden, dan krijgen ze een (voorwaardelijke) geldstraf en 1 of 2 spelers minder in de CL. ik ben wel een fan van een soort FFP regeling maar deze heeft amper iets geholpen.

Daverend succes is overdreven.
De grenzen liggen beter vast.
Vitesse kan vijv door FFP nauwelijks spelers kopen.
Nu aan alle clubs weer de truc om uit te vinden hoe die het beste te omzeilen zijn.

de promo tour van de FFP is op gang gekomen , eerst een kleine wijziging en nu geregeld promo in de media sturen over hoe goed de FFP wel is .....

dit zijn enkel positie settings voor het dichterbij komende rechts geding dat tegen de FFP is aangespannen en binnen afzienbare tijd van start gaat ...

je kan altijd proberen hé maar uiteindelijk gaat het over de inhoud en de inhoud is voor een groot gedeelte in strijd met de vrijhandels verdragen binnen de eurozone , en dat is de ....realiteit !

1 juli 2015 om 02:29

Het rechts geding? In strijd met vrijhandel verdragen? Weet je zelf wel waar je het over hebt?

1 juli 2015 om 05:06

Ja, daar heeft hij gelijk in.
De vrijhandelsverdragen bestaan uit 4 onderdelen:
1. Vrij verkeer van personen.
2. Vrij verkeer van goederen
3. Vrij verkeer van diensten
4. Vrij verkeer van kapitaal

FFP legt met name in conflict met punt 4, het vrije verkeer van kapitaal. FFP verbiedt namelijk externe investeringen, terwijl die volgens dat verdrag juist aangemoedigd moet worden. Daarnaast is dat artikel ook bedoeld om voor kleinere bedrijven de toegang tot financiering te verbeteren, terwijl FFP juist die toegang belemmert (als je opeens flink meer sponsorgeld weet te krijgen, dan zegt FFP dat dat niet mag, omdat dat zogenaamd niet marktconform zou zijn).

1 juli 2015 om 12:30

met de FFP worden externe financiën niet verboden, ze moeten binnen bepaalde normen blijven. De EU treedt zelf ook op tegen bedrijven om kartelvorming en monopolies binnen de EU te tegen te gaan, dus zo zwart wit is dat handelsverdrag helemaal niet.
ik ken de ins en outs van het FFP niet, maar zoals je het nu uitlegt is er niet veel in strijd met de EU regelgeving.

De EU zou zelfs tegen de monopolies die clubs als Chelsea en Manchester City nu aan het opbouwen zijn kunnen optreden. Hangen denk ik wel teveel haken en ogen aan, aangezien je dan spelers als waar moet zien en dat die clubs de rest uit de markt drukt door tig spelers op te kopen.

Ach, mooie vorm van adverse selection.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren