Chili en Mexico zorgen voor meest doelpuntrijke duel van Copa América

Gastland Chili heeft op de Copa América in een spectaculaire wedstrijd genoegen moeten nemen met een gelijkspel tegen Mexico. Het land uit Midden-Amerika, dat op uitnodiging meedoet aan het Zuid-Amerikaanse toernooi, kwam in Santiago tot twee keer toe op voorsprong. Het doelpuntrijke treffen eindigde uiteindelijk onbeslist: 3-3.

Vicente Vuoso bracht Mexico tegen de verhouding op voorsprong, na het afronden van een snelle counteraanval: 0-1. Eén minuut later kopte Arturo Vidal echter al de gelijkmaker tegen de touwen. Door een geweldige kopbal van Raúl Jiménez nam Mexico daarna weer de leiding, maar vlak voor rust knikte Eduardo Vargas de gelijkmaker binnen.

Nog geen tien minuten na rust kreeg Chili een strafschop, na een botsing tussen Gerardo Flores en Vidal. Laatstgenoemde nam zijn verantwoordelijkheid en benutte de elfmetertrap: 3-2. Twaalf minuten later verscheen het laatste wapenfeit op het scorebord. Na goed voorbereidend werk van Adrián Alterete werkte Vuoso het leer achter Claudio Bravo.

Bolivia won de andere wedstrijd in Groep A met 3-2 van Ecuador. Chili en Bolivia hebben beide vier punten, Mexico twee en Ecuador is nog puntloos.

Denk jij dat Chili de Copa América in eigen land gaat winnen?