Vitesse blijft vijfde en maakt zich op voor tweeluik met PEC Zwolle

Als verwacht kan Vitesse zich gaan voorbereiden inde play-offs om Europees voetbal. Niet alleen bleken de resultaten van de concurrentie in de strijd om plek drie negatief uit te vallen, ook slaagde het elftal van Peter Bosz zelf niet in om tot de noodzakelijke winst te komen. De in vorm verkerende Arnhemmers kwamen niet verder dan een doelpuntrijk gelijkspel tegen FC Utrecht (3-3) en eindigden daarmee op plek vijf. PEC Zwolle is daardoor de tegenstander in de eerste ronde van de play-offs.

/

Vitesse ging voor de minimale kans dat het alsnog op de derde plek zou eindigen. De Arnhemmers waren daarvoor afhankelijk van zowel Feyenoord als AZ, maar al snel werd via de tribunes duidelijk dat die opdracht eigenlijk onmogelijk was. De Alkmaarders gingen namelijk furieus van start bij Excelsior, waardoor Vitesse zich eigenlijk al geen illusies meer hoefde te maken. Toch bleef het elftal van Peter Bosz vrolijk de aanval zoeken en dat leidde na dertien minuten tot de 1-0. Bertrand Traoré kon simpel naar binnen komen en had vervolgens het geluk dat zijn inzet van richting werd veranderd. Robbin Ruiter kon daardoor niks uitrichten: 1-0.

Op aangeven van Zakaria Labyad maakte de aanvaller uit Burkina Faso er tien minuten later ook 2-0 van, waarmee het duel in GelreDome vroegtijdig van alle spanning leek te zijn beroofd. FC Utrecht herpakte zich echter wonderwel en gebruikte de slotfase van de eerste helft om de achterstand weg te werken. Na een aanval uit het boekje schoot Yassin Ayoub in de 44e minuut de 2-1 binnen, waarna Bart Ramselaar de razendsnelle comeback compleet maakte. Met een prachtige omhaal vond Sébastien Haller zijn ploeggenoot, die Eloy Room met een kopbal het nakijken gaf en voor de 2-2 ruststand tekende.

/

Na rust gebeurde er lange tijd niet al te veel. Omdat AZ ruim op voorsprong stond bij Excelsior hoefden de Arnhemmers niet meer zo nodig, terwijl de bezoekers uit Utrecht zich voornamelijk beperkten tot tegenhouden en een gelijkspel koesterden. Traoré toonde zich nog wel een keer dreigend met een krachtig schot, maar echte hoogtepunten waren in de tweede helft lange tijd ver te zoeken.

In de slotfase werd het alsnog even razend spannend. Twee minuten voor tijd roeide Danny Verbeek de 2-3 binnen namens de bezoekers, waarmee hij de drie punten veiliggesteld leek te hebben. Vitesse stelde echter al snel weer orde op zaken en kwam via Labyad alsnog terug tot 3-3. De puntendeling was daarmee definitief een feit.

1
2

Ik hoop dat Vitesse de PO gaat winnen. En maken na mijn idee toch een goede kans.

17 mei 2015 om 16:42

Ik hoop met je mee, maar ben er bang voor. Al ben ik wel blij met Zwolle, niet omdat ik Heerenveen beter vind, maar Heerenveen ligt ons totaal niet. Tegen Zwolle verwacht ik 50/50. Vorm van de dag gaat bepalen wie door gaat.

17 mei 2015 om 16:46

Misschien deed Vitesse het vandaag wel wat rustiger aan omdat ze al vrij snel wisten dat ze het niet ging redden. Ze komen wel in de finale en ik durf niet te zeggen wie dat word Heerenveen of Feyenoord.

17 mei 2015 om 16:53

Feyenoord was zo zwak vanmiddag, ik denk dat Heerenveen doorgaat want dit Feyenoord gaat niet meer opstaan

17 mei 2015 om 17:10

Uit kan het nog wel eens moeilijk worden maar ik denk ze het thuis tegen Heerenveen wel af kunnen maken. Tegen Vitesse word het een stuk moeilijker.

17 mei 2015 om 20:01

Waarschijnlijk wel, maar dat zal ook gelden voor de selecties van Feyenoord, PEC en Heerenveen. In dat opzicht heb je dat nadeel dus voor alle ploegen.

Als Vitesse zo speelt als tegen een Veredelt b elftal van Utrecht dan zie ik het somber in.
Veel geluk en de klasse van Traore gaf hun de punt.

Voor Utrecht is het knap om met zo veel a en b junioren het seizoen zo af te sluiten.

Maar goed dat is mijn mening.

Utrecht maakte geen schijn van kans de eerste helft, op 5 min na. Dan hoor je dat AZ dik voorstaat, ja dan ga je wat makkelijker denken. Niet goed,maar wel logisch. Deze wedstrijd is dan ook geen maatstaf

17 mei 2015 om 16:54

Welke wedstrijd hb jij gezien? Veel geluk..? Utrecht parkeerde de bus en speelde de 2e helft op zijn italiaans, hebben niets meer gecreert. Bus parkeren en counteren is een stuk makkelijker dan het aanvallende spel van Vitesse.

17 mei 2015 om 18:13

Ik heb dezelfde wedstrijd gezien als jij denk ik.
Utrecht hoefde en kon niet met zo veel b junioren.
Dat is iets wat jij over het hoofd ziet denk ik.

Waar Vitesse veel geluk had(1-0 en vele ballen die net goed vielen) had Utrecht gezien hun kansen niet het geluk.

Leuk dat je achter je club staat maar verlies niet de realiteit uit het oog.

Utrecht had als het iets meer geluk had zeker meer kunnen krijgen.

18 mei 2015 om 11:49

Utrecht deed anders weinig dan verdedigen en counteren jajowi...

Drie debutanten bij FC Utrecht, waaronder twee B-junioren.

Weer een geweldige partij van haller iedereen kijk alleen na zijn doelpunten maar die jongen is zo belangrijk geworden als aanspeelpunt en ook de assist

Wat een verschrikkelijk zwakke 2e helft van Vitesse. Na de laatste 3 minuten in de eerste helft kon je dat eigenlijk al zien. Jammer dat je dan weer niet 4e word

Aan andere kant ook wel weer goed, SC Heerenveen is voor Vitesse altijd lastiger dan PEC Zwolle en dan hopen op Vitesse-Feyenoord in de finale.

Die jonge jongens van FC Utrecht hebben ook een lekkere pot gespeeld trouwens

17 mei 2015 om 16:56

Niet met jou eens, Utrecht heeft de bus geparkeerd en heeft de 2e helft alleen maar gecounterd. 2e helft vond ik echt niet slecht, hb ze een stuk slechter zien spelen. Misschien moet je de wedstrijd tegen heerenveen maar even terugkijken als je dit slecht vond.

17 mei 2015 om 17:01

Al parkeren ze de bus, ik heb ontzettend veel balverlies gezien, non-chalant, verkeerde passes, de commentator van de wedstrijd zag precies hetzelfde wat ik heb gezien.

Prima als Utrecht de bus parkeert, maar dring dan goed aan, er zat 2e helft ook niet echt meer een idee achter en het middenveld werd afgetroefd door de net wat harder werkende middenvelders van Utrecht

17 mei 2015 om 17:07

Ze waren inderdaad slordig en het baltempo lag te laag, maar echt slecht was het zeker niet. Ik ben wel positief, je ziet gewoon dat een aantal spelers bij Vitesse ontzettend veel kwaliteit en potentieel bezitten, bijvoorbeeld mceachran, traoré, vako en propper. Maar ik hb sowieso het idee dat bij een aantal Vitesse supporters de lat te hoog ligt. Je hebt het namelijk niet hier laten liggen maar in de eerste seizoenshelft. Die was echt dramatisch samen met die wedstrijd tegen heerenveen.

17 mei 2015 om 17:23

Ik zie in een andere reactie dat je zegt dat Utrecht niks meer heeft gecreeërd, maar toch was Utrecht in de 2e helft gevaarlijker dan Vitesse, Labyad met iedere keer die ballen van 30 meter die er toch niet in gaan.

Wat je zegt over 1e seizoenshelft klopt, en ik ben nu ook zeker positief over de club enzo, maar ik had graag gezien dat ze deze wedstrijd ook nog lekker in de pocket hadden, maar het begon al met die 2 goals vlak voor de rust.

We gaan er donderdag gewoon weer vol voor en natuurlijk heb ik ook hoop

17 mei 2015 om 18:00

Labyad was slecht ja, en klopt dat utrecht niets heeft gecreëerd, net als Vitesse, maar utrecht speelde op de counter. Je weet dat dat voor iedere ploeg makkelijker is dan aanvallend spelen. Ik was onder de indruk vd individuele klasse van bovengenoemde(propper, mceachran, traore en vako) spelers. Voor eredivisie begrippen zijn dat uitstekende spelers. Alleen ze waren erg slordig in de passing en sommige spelers hadden net iets teveel drive zoals nakamba en ibarra waardoor ze elkaar niet aanvoelden. Ik zeg nergens dat het een goede wedstrijd van Vitesse was, maar de echt slechte wedstrijden waren toch echt bij andere wedstrijden dit seizoen. Neemt niet weg dat die tegengoal nooit had mogen vallen uit die vrije trap, of de muur stond verkeert of room stond verkeert opgesteld. Eerste helft heb ik niet gezien dus kan ik niet over oordelen.

17 mei 2015 om 18:07

Ik zeg ook niet dat dit een hele slehte wedstrijd was, alleen de 2e helft vond ik gewoon echt zwak. Ik zag 1 bal die naar de zijkant werd getikt naar twee spelers in de loop (dacht hij) en allebei wandelden ze er gewoon naartoe, waarna Wallace (of Ibarra weet ff niet meer) wel ineens een rush had, maar dat soort momenten bedoel ik, de concentratie leek een beetje weg. Eerste helft stond het gewoon prima, 2-0 voor en leek niks aan de hand.

Ik denk dat de 1e wedstrijd de doorslag gaat geven, PEC gaat thuis alles geven, en is gebrand ver te komen, als het thuis niet wordt beslist, zie ik het somber in in arnhem, maar daar ga ik niet vanuit

Knap resultaat, gezien het aantal spelers dat we misten. De jonkies hebben zich knap staande gehouden! Ben wel geschrokken van de sfeer in de Gelredome. Heb je kans als Vitesse om 3e te worden, zit het stadion alsnog niet vol en is er bijna geen sfeer te bekennen in het stadion.

17 mei 2015 om 19:34

Goh, want de Galgenwaard zit altijd vol? Da's pas een kale bende.

17 mei 2015 om 19:53

Ik zeg niet dat de Galgenwaard altijd vol zit. Maar als je derde kan worden en direct Europees dus kan halen en het dan niet vol zit? Dat mag toch opvallend genoemd worden. En zelfs bij de 2-0 voorsprong was de sfeer niet best. Vind dat opvallend, maar dat is mijn mening.

17 mei 2015 om 20:04

Bij een 2-0 voorsprong wisten de fans allang dat ze geen 3e meer konden worden, want toen stond AZ al dik voor. Logisch dat de sfeer dan even wat minder was, want dat was een behoorlijke domper voor de Vitesse-fans. Vanaf de 6e minuut (toen AZ op 0-2 kwam) was het al gespeeld en maakte het geen donder meer uit wat het resultaat zou worden.

17 mei 2015 om 19:40

Tja, zaten gewoon 18.000 man, maar er is altijd wel wat negatiefs te vinden natuurlijk.

18 mei 2015 om 06:49

Grappig dat iemand uit Utrecht begint over ons stadion en sfeer. Want toen wij uit kwamen bij jullie was er maar een vak waar continue geluid uitkwam en dat was toch echt het uitvak.

En binnen 10 minuten wist iedereen al dat az met 2-0 voorstond, je voelde de teleurstelling en gelatenheid gewoon van de tribune afkomen.

Had die Haller toch graag bij ons zien voetballen volgend jaar, aangezien ik niet denk dat Djurdjevic in Bosz een grote fan heeft..

Vond Vitesse naief. Als je met 2-0 voorstaat, dan moet je zelf de bus parkeren en de wedstrijd zakelijk uitspelen. laat Utrecht dan maar komen en counter zo zelf evt naar een hogere uitslag.
Het is allemaal leuk wat we in de 2e seizoenshelft hebben gedaan, maar we hebben nog niets.
Nu het er weer op aankomt, moet ik het nog zien. Win je van Ajax uit voor de beker en vervolgens verlies je van Groningen.
Nu weer mooi van Feyenoord uit gewonnen, maar het zou mij niks verbazen als ze het tegen Zwolle laten liggen.
Laten we maar het beste er van hopen. Ik hoop dat de jongens nog een goede mentaliteit kunnen opbrengen en de supporters nog iets willen geven.