Man City beëindigt droom Swansea en gaat de Champions League in

Manchester City zien we volgend seizoen terug in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Manuel Pellegrini wist zondagmiddag met 2-4 te winnen van Swansea City en zal daardoor sowieso bij de bovenste drie ploegen eindigen; Manchester United kan de stadsgenoot niet meer inhalen. Swansea maakte nog een kleine kans op Europees voetbal, maar door de thuisnederlaag tegen de afgetreden landskampioen is dat niet langer mogelijk voor de club uit Wales.

/

Swansea kan op de laatste speeldag niet meer zakken en niet meer stijgen en zal op de achtste plaats eindigen. De ploeg van Gary Monk hoopte voorafgaand aan het duel van zondag nog als zevende te kunnen eindigen en begon sterk tegen Man City. Bafetimbi Gomis kreeg in het eerste kwartier drie goede kansen om te scoren, maar hij stuitte in eerste instantie op Joe Hart en kreeg zijn twee volgende pogingen niet tussen de palen. Hart moest ook ingrijpen bij een poging van Nathan Dyer, na slecht verdedigingswerk van Eliaquim Mangala, en Swansea verdiende het openingsdoelpunt. Deze treffer viel echter aan de overkant, bij de eerste noemenswaardige aanval van Man City.

Yaya Touré bereikte een mijlpaal: het schot van de middenvelder belandde via het lichaam van tegenstander Ashley Williams in het doel, waardoor Touré zijn vijftigste Premier League-goal maakte. Hij is pas de vierde City-speler die deze grens wist te halen, na Sergio Agüero, Carlos Tévez en Edin Dzeko. Na het doelpunt van Touré controleerde Man City de wedstrijd en verdubbelde het acht minuten voor rust zijn marge, via James Milner. De middenvelder werd vrijgespeeld door Sergio Agüero en maakte zijn vijfde competitietreffer van het seizoen, zijn hoogste aantal in dienst van Man City.

/

De bezoekers leken de riante voorsprong mee de rust in te nemen, maar kort voor het verstrijken van de eerste helft deed Swansea nog wat terug, via Gylfi Sigurdsson. De IJslander poeierde vanaf de rand van het strafschopgebied de aansluitingstreffer tegen de touwen en zorgde er zo voor dat Swansea hoop kon houden op een goed resultaat. In de tweede helft werd de jacht op de gelijkmaker geopend en deze goal vond Swansea een klein halfuur voor tijd, toen Gomis zijn vijfde doelpunt uit zijn laatste vijf competitiewedstrijden maakte.

Man City had dus een 0-2 voorsprong uit handen gegeven, maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind. Een ruim kwartier voor tijd herstelde Touré de voorsprong voor de gasten, door zijn tegenstander van zich af te houden en de 2-3 in de korte hoek te rammen. Swansea probeerde hierna nog wel om weer langszij te komen en kreeg daar ook kansen voor, maar Hart had geweldige reddingen in huis en hield zijn ploeg op de been. Kort voor het einde maakte Wilfried Bony, in de ploeg gekomen voor Touré, vervolgens de 2-4. De voormalig aanvaller van Swansea juichte niet bij zijn doelpunt tegen zijn oude club.

De achtste plaats op de eindrangschikking is een goede prestatie van Swansea City