Willem II verslaat ADO Den Haag en gaat uitstekend seizoen prima afsluiten

Voor Willem II en ADO Den Haag stond er in Tilburg helemaal niets meer op het spel. ADO Den Haag was al even uitgespeeld en Willem II was dat sinds de bekerfinale ook. FC Groningen won de beker en gaat Europa in en dat was voor Willem II geen goed nieuws; de play-offs waren onbereikbaar geworden. Trainer Jurgen Streppel van de Tilburgers gaf aan het seizoen toch nog goed te willen beëindigen. In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen boekte de ploeg in ieder geval een goed resultaat: ADO Den Haag werd verslagen.

/

Willem II, dat al acht wedstrijden op rij niet meer had gewonnen van ADO Den Haag, nam na een wat gezapige openingsfase het heft in handen. Zo werd de ploeg na een minuut of twintig spelen een strafschop onthouden: Samuel Armenteros werd vastgepakt, maar de arbitrage zag er geen penalty in. Goede kansen voor Stijn Wuytens, Terell Ondaan, opnieuw Wuytens en Frank van der Struijk leverden geen doelpunt op.

ADO Den Haag, dat vroeg in de wedstrijd een kans kreeg via Roland Alberg, werd even voor rust ook weer gevaarlijk. Vito Wormgoor kopte over uit een hoekschop. Ook direct na rust waren de kansen voor ADO Den Haag. Topschutter Michiel Kramer werd weggestuurd door Dion Malone, maar de spits kwam net niet bij de bal. Niet veel later gunde Kramer een reuzenkans aan Mike van Duinen, die keeper Kostas Lamprou op zijn pad vond.

/

De bezoekers speelden overigens zonder keeper Martin Hansen, die in de media zijn ongenoegen liet blijken over zijn salaris en zijn contract. Robert Zwinkels mocht van Henk Fraser het doel verdedigen en op het uur werd Zwinkels gepasseerd. Op aangeven van Robert Braber opende Armenteros de score. Voor de aanvaller was het zijn tiende goal van het seizoen.

Willem II kreeg niet lang na de openingstreffer ook een enorme kans op 2-0, maar Mitchell Dijks knalde op aangeven van Armenteros hoog over. In de slotfase ging ADO Den Haag op zoek maar de gelijkmaker, maar nu hadden de Hagenaars geen geluk met de leiding. Kramer werd neergelegd in het strafschopgebied; maar een kans van elf meter kregen de bezoekers niet.