Podolski schiet Inter naar zege; Badu vliegt scheids aan en krijgt rood

Lukas Podolski heeft er twaalf wedstrijden op moeten wachten, maar heeft nu eindelijk zijn eerste doelpunt te pakken voor Internazionale. De Duitser besliste na 65 minuten de uitwedstrijd tegen Udinese in het voordeel van i Nerazzurri: 1-2. Mauro Icardi scoorde ook en is nu met achttien doelpunten gedeeld topscorer van de Serie A. Udinese eindigde de wedstrijd met negen man.

/

Internazionale verloor in december met 1-2 van Udinese en hoopte dan ook wraak te nemen voor die nederlaag. De kansen waren in de eerste helft ook voor de bezoekers: Orestis Karnezis hield schoten van Fredy Guarín en Hernanes (vrije trap) tegen en een kopbal van Icardi ging naast. Het ontbrak het team van Roberto Mancini echter aan een zuivere eindpass en daardoor hield de thuisploeg zonder al te veel problemen stand. Vijf minuten voor rust moest Udinese wel met tien man verder: Maurizio Domizzi zette zijn tackle te laat in op Hernanes en ontving zijn tweede gele kaart. Twee minuten na de onderbreking kwam Internazionale tot scoren.

Mateo Kovacic versierde een strafschop en die werd rustig binnen geschoven door Icardi, die alweer zijn vijfde doelpunt in zijn laatste zes uitduels in de Serie A maakte. Het antwoord van Udinese volgde al snel: Antonio Di Natale dribbelde na een pass van Alan de zestien binnen en schoot na vijftig minuten de gelijkmaker achter Samir Handanovic. Na een klein uur liet Emmanuel Badu zijn teamgenoten in de steek, want hij leek de scheidsrechter een kopstoot uit te willen delen en maakte ook nog een slaande beweging en kreeg daarom een rode kaart. Podolski knalde Inter later naar de overwinning en de gasten stijgen daardoor naar de zevende plaats.

Denk jij dat Internazionale in de top vijf eindigt?