Sevilla verliest ondanks opmerkelijk eigen doelpuntenrecord dure punten

Sevilla heeft drie dagen na de Europa League-overwinning op Zenit Sint-Petersburg opnieuw twee punten laten liggen in eigen land. De kampioen uit het seizoen 1945/46 bleef in de streekderby tegen Granada steken op een 1-1 gelijkspel. Sevilla blijft op de vijfde plaats in de Primera División staan; nummer vier Valencia heeft twee punten meer.

/

Trainer Unai Emery zei vooraf dat hij de wedstrijd niet onbelangrijker vond dan die tegen Zenit, maar los Rojiblancos kwamen zondagavond dus niet tot een winstpartij. Na een kwartier kwam Granada al op voorsprong: verdediger Diego Maínz kopte raak uit een hoekschop. Sevilla had in de eerste helft meer balbezit en kreeg ook de nodige kansen om langszij te komen, maar schoot niet één keer gericht op doel. De beste kans was zelfs voor de gastheer: Diogo Figueiras werkte de bal tegen zijn eigen paal.

Sevilla begon niet best aan de tweede helft, maar groeide naarmate de wedstrijd vorderde wel in de wedstrijd. De gelijkmaker die na zeventig minuten viel, zat er dan ook al even aan te komen. Doelpuntenmaker Maínz gleed een voorzet van Aleix Vidal onfortuinlijk achter zijn eigen doelman. De Spanjaard werd daarmee de eerste speler in de geschiedenis van de Primera División met drie eigen doelpunten in één seizoen. Sevilla slaagde er echter niet meer in om te winnen, maar is nu al wel acht speelronden ongeslagen.

Denk jij dat Sevilla in de top vier eindigt?