Overtuigende zege voor City; Silva per brancard van het veld

Manchester City heeft zondagmiddag drie belangrijke punten in de strijd om Champions League-deelname gepakt. De ploeg van de geplaagde Manuel Pellegrini boekte ten koste van West Ham United de vierde opeenvolgende thuiszege: 2-0. De doelpunten in de Eastlands kwamen op naam van James Collins (eigen doelpunt) en Sergio Aguëro. City heeft nu zeven punten meer dan nummer vijf Liverpool, dat wel een wedstrijd minder heeft.

/

Manchester City startte zeer fel aan de wedstrijd en dwong de bezoekers om alleen maar tegen te houden. Adrián moest in het eerste kwartier in actie komen op pogingen van David Silva, Agüero en Aleksandar Kolarov. Een eigen doelpunt brak de ban in het Etihad Stadium. Na een voorzet van Jesús Navas werkte Collins de bal over zijn eigen doelman én tegen de onderkant van de lat: 1-0.

West Ham probeerde via Carlton Cole en Enner Valencia wat terug te doen, maar Joe Hart reageerde goed op beide pogingen. Negen minuten voor rust verdubbelde Manchester City de voordelige marge. Na een één-twee met Navas schoot Agüero het leer onder Adrián door en mocht hij zich de eerste speler dit seizoen met minimaal twintig doelpunten in de Premier League noemen: 2-0. Een derde tegengoal voor rust bleef West Ham bespaard.

In de tweede helft kwam West Ham er niet aan te pas en hing de 3-0 lange tijd in de lucht. Pogingen van Kolarov en Agüero leverden echter niets op. Een elleboogstoot van Cheikhou Kouyaté in het gezicht van Silva zorgde ervoor dat het tweede bedrijf minuten lang stillag. De Spanjaard, die zuurstof kreeg toegediend, moest uiteindelijk per brancard van het veld. Kouyaté kwam er met slechts geel vanaf.

De ploeg van Sam Allardyce drong in de slotminuten nog aan. Eliaquim Mangala blokkeerde een schot van Stewart Downing, terwijl Valencia een van de mooiste doelpunten van het seizoen had kunnen maken. Hij ontdeed zich van Martin Demichelis en Fernando, maar zijn inzet belandde niet achter Hart. In de negen minuten blessuretijd slaagden the Hammers er evenmin in om een aansluitingstreffer te fabriceren.

Eindigt Manchester City bij de eerste vier?