Koeman krijgt klop, Premier League kent nieuwe hekkensluiter

Ronald Koeman heeft geen goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plekken van de Premier League. Met Southampton kreeg hij met 2-1 klop bij Stoke City. Liverpool blijft zo boven Southampton (de nummer zes) staan en Tottenham Hotspur, dat zondag nog speelt, kan er nog voorbij. In de onderste regionen vond een verschuiving plaats: Leicester City won en droeg de rode lantaarn over aan Burnley, dat verloor.

/

Stoke City - Southampton 2-1
De thuisploeg (met Erik Pieters in de basis) begon beter aan de wedstrijd met een kans voor Steven N’Zonzi, die de bal over het doel hamerde na goed werd van Mame Biram Diouf. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Southampton beter in het spel. Sadio Mané dacht een strafschop te krijgen toen hij werd neergelegd door Stephen Ireland, maar scheidsrechter Mark Clattenburg zag er niets in. Met een intikker van dichtbij kreeg het team van Koeman alsnog een voorsprong: Morgan Schneiderlin zette de bezoekers na dik twintig minuten op 0-1.

Op slag van rust kreeg Stoke City een werkelijk gigantische mogelijkheid op de gelijkmaker. De bal belandde voor de voeten van N’Zonzi, die het ding in een leeg doel kon schuiven. Dat lukte hem niet en daardoor bleef het 0-1, maar na rust zou die gelijkmaker er alsnog komen. N’Zonzi leverde een slordige voorzet af; voor Diouf goed genoeg om af te ronden. Stoke City leek op jacht naar de 2-1, al kwam de thuisploeg goed weg toen een inzet van Dusan Tadic van de lijn werd gehaald. In de slotfase zorgde Charlie Adam ervoor dat de punten toch in het Britannia Stadium bleven. In de blessuretijd nog meer slecht nieuws voor Koeman: verdediger Toby Alderweireld moest er met een oog zware blessure vanaf.

/

Everton - Burnley 1-0
De eerste helft tussen Everton en Burnley begon met spektakel en eindigde met spektakel. In de openingsminuten kreeg de thuisploeg een strafschop, maar de slappe inzet van Ross Barkley gaf keeper Heaton de kans om de held te worden. Niet veel later moest de doelman alsnog de gang naar het net maken, toen Kevin Mirallas met zijn tiende van het seizoen voor de 1-0 tekende. Dat was een terechte voorsprong en voor Everton werd het op slag van rust alleen maar mooier. Ashley Bares ging in de fout en kreeg geel, een kaart die hij eerder in de wedstrijd ook al gezien had. Het lukte degradatiekandidaat Burnley na rust niet om met tien man nog wat te forceren.

/

Crystal Palace - West Bromwich Albion 0-2
West Bromwich voorkwam voor het eerst in vier speelronden een nederlaag. The Baggies kenden een droomstart op Selhurst Park, want binnen twee minuten stond het 0-1: James Morrison kopte een hoekschop van Chris Brunt overtuigend binnen. Palace schreeuwde later tevergeefs om een strafschop en Yannick Bolasie kreeg nog twee kansen, maar kon de achterstand voor rust niet wegwerken. Acht minuten na de pauze werd het zelfs 0-2: Craig Gardner schoot van afstand fantastisch raak en scoorde voor het eerst sinds augustus 2010 in twee duels op rij. Palace kreeg voldoende kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar slaagde er niet in om te scoren. Na vier duels op rij kwam er dus een einde aan de zegereeks van Alan Pardew en co.

/

Leicester City - Swansea City 2-0
Leicester opende na een kwartier de score in het King Power Stadium: Wes Morgan pompte de bal naar voren en toen de bal voor de voeten voor Leonardo Ulloa bleef liggen, dacht hij niet na en schoot hij raak. Marc Albrighton was kort daarna dicht bij de 2-0, maar mikte naast. Swansea werd nauwelijks gevaarlijk. The Foxes begonnen erg sterk aan de tweede helft en kregen via Albrighton, Andrej Kramaric en Ulloa kansen op een tweede doelpunt. Die viel echter niet en doordat de marge minimaal bleef, bleef het bijzonder spannend. Swansea kon doelman Kasper Schmeichel echter niet passeren en incasseerde in de blessuretijd toch nog een tweede treffer door toedoen van Andy King. Swansea ging voor het eerst in vier speelronden onderuit en Leicester is hekkensluiter af.

Denk je dat Ronald Koeman met Southampton in de top vijf eindigt?