Stevens grijpt zege na knotsgekke slotfase en is hekkensluiter af

VfB Stuttgart heeft drie belangrijke punten gepakt in de degradatiestrijd in de Bundesliga. De ploeg van Huub Stevens leek door een tegendoelpunt in de 87e minuut gelijk te spelen tegen Werder Bremen, maar in de blessuretijd werd het toch nog 3-2. Stuttgart passeert daardoor Hamburger SV op de ranglijst en is niet langer de nummer laatst van de Duitse competitie.

/

Na een levendig eerste kwartier met mogelijkheden voor beide partijen kwam Stuttgart op voorsprong. Aanvoerder Christian Gentner schoot de bal mooi en laag in de hoek van doelman Raphael Wolf. De thuisploeg zette Werder goed onder druk en de bezoekers kwamen nauwelijks tot kansen in de eerste helft. Alleen Janek Sternberg en Clemens Fritz deden pogingen, maar eerstgenoemde schoot over en Fritz mikte naast. Vijf minuten na rust hadden die Grünen meer geluk, want het werd toen 1-1 in de Mercedes-Benz-Arena.

Invaller Davie Selke, die in de zomer naar RB Leipzig vertrekt, scoorde op aangeven van Fritz. Desondanks bleef Stuttgart de bovenliggende partij en via Martin Harnik was men ook dicht bij de voorsprong, maar na ruim een uur spelen mikte hij net over en even later schoot hij naast. Die Schwaben vonden na 72 minuten dan eindelijk de langverwachte 2-1: Daniel Ginczek kopte raak na een voorzet van Harnik. Diezelfde Harnik kreeg even later overigens zijn tweede gele kaart en zag hoe Jannik Vestergaard er nog 2-2 van maakte. Ginczek tekende in de 92e minuut voor de 3-2.