Opnieuw prachtige goal van Danilo; Benfica wint na geweldig begin

FC Porto heeft in navolging van Benfica zijn wedstrijd gewonnen in de Portugese Liga NOS. Zonder Bruno Martins Indi waren Os Dragões met 1-3 te sterk voor Rio Ave. Benfica won eerder op de avond al met 5-1 van Académica en de voorsprong op de achtervolger uit Porto blijft twee punten bedragen.

/

Rio Ave - FC Porto 1-3
Het Porto van Julen Lopetegui was oppermachtig en het wachten was eigenlijk vanaf het beginsignaal op de 0-1. Een doelpunt van Yacine Brahimi werd ten onrechte afgekeurd, Ricardo Quaresma trof de lat en na 25 minuten verdiende Real Madrid-aanwinst Danilo een strafschop. Die werd benut door Quaresma. Via een mooi afstandsschot van aanvoerder Danilo liepen de bezoekers uit naar 0-2 in Vila do Conde. Tarantini deed nog wel wat terug, maar verder kwam Rio Ave niet meer en Hernani maakte er zelfs nog 1-3 van. Porto is nu al negen wedstrijden ongeslagen in de Liga NOS. De laatste nederlaag dateert van 25 januari, toen Marítimo met 1-0 te sterk was. Bruno Martins Indi zat overigens niet in de wedstrijdselectie.

/

Benfica - Académica 5-1
Benfica kwam zes jaar geleden voor het laatst niet tot scoren in een competitiewedstrijd in het eigen Estádio da Luz; in april 2009 werd het 0-1 tegen nota bene Académica. De bezoekers uit Coimbra waren dit keer echter geen partij voor de hoofdstedelingen, want na negentien minuten stond het al 3-0. Jardel tekende met een kopbal uit een hoekschop van Pizzi voor de openingstreffer en Jónas kopte later raak na een voorzet van André Almeida. Lima bepaalde de ruststand met een benutte strafschop op 3-0 en toen waren er nog geen twintig minuten gespeeld.

Op slag van rust was Maxi Pereira dicht bij een vierde treffer. Na 53 minuten viel die 4-0 alsnog: Jónas scoorde na een één-tweetje met Almeida. Via onder anderen Eduardo Salvio, Lima, Jónas en Nicolás Gaitán kreeg het Benfica van Jorge Jesus kansen op meer, maar pas in de 84e minuut scoorde men weer via Ljubomir Fejsa. Rafael Lopes verzorgde de eretreffer. Voor Académica kwam er na negen speelronden een einde aan de ongeslagen status. Ola John kwam overigens achttien minuten in actie.