Atlético is snel klaar met Moyes; Griezmann evenaart persoonlijk record

Atlético Madrid is Real Madrid tot op twee punten genaderd. De regerend kampioen was dinsdagavond met 2-0 te sterk voor het Real Sociedad van David Moyes en is al sinds 14 december ongeslagen in competitieverband in het eigen Vicente Calderón. Middenmoter Sociedad leed na vier speelronden weer eens een nederlaag.

/

Diego Simeone kon geen beroep doen op spelers als Mario Mandzukic, Juanfran, Gabi, Miguel Moyá en Raúl García, maar zal zich desondanks geen moment zorgen hebben gemaakt. De thuisploeg zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval, raakte via Arda Turan de paal en kwam in de tweede minuut tot scoren. Mikel González kopte de bal uit een hoekschop van Koke in zijn eigen doel: 1-0. Dat was alweer het 22e doelpunt dat Atlético dit seizoen uit een standaardsituatie maakte. De bezoekers probeerden hierna meer van zich af te bijten, maar liepen na tien minuten weer in het mes van de tegenstander.

Doelman Gerónimo Rulli duwde een afstandsschot voor de voeten van Antoine Griezmann en die benutte de rebound voor de 2-0. De Fransman maakte alweer zijn zestiende competitiedoelpunt van het seizoen; een evenaring van zijn persoonlijke record. Griezmann was even later ook nog dicht bij de 3-0. Mario Suárez mikte later over. Atlético haalde in de tweede helft de voet van het gaspedaal en de zege kwam ook niet meer in gevaar. Jan Oblak moest nog wel een vrije trap van Esteban Granero uit de hoek duiken. Nummer twee Real Madrid heeft overigens nog wel een wedstrijd minder gespeeld dan Atléti.

Denk jij dat Atlético Madrid in de top drie eindigt?