Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal neemt standpunt in: ‘Een wedstrijd niet zo laten eindigen’

Dankzij een succesvolle strafschoppenserie tegen Costa Rica bereikte het Nederlands elftal vorig jaar zomer de halve finales van het WK in Brazilië. In de halve eindstrijd tegen Argentinië waren er weer strafschoppen nodig om een winnaar aan te wijzen, maar was het team van Louis van Gaal minder koelbloedig vanaf elf meter. Spannende momenten, zo erkent Van Gaal.

/

“Dat zijn de momenten waarop je het minste invloed hebt. Ik heb nog geprobeerd om enige invloed uit te oefenen, door de keeper te wisselen. Maar het is een loterij, dat weet je”, zo stelt Van Gaal, nu manager van Manchester United, in het Zapp Weekjournaal. Een trainer weet niet welke spelers zich kunnen focussen op dat moment, erkent hij. “Al die jongens wisten zeker dat ze hun penalty zouden gaan benutten. Maar uiteindelijk gebeurt dat niet.”

Van Gaal is van mening dat strafschoppenseries moeten worden afgeschaft. “Ik vind niet dat je een wedstrijd zo moet laten eindigen. Maar ik kan het niet in mijn eentje veranderen. Dat vind ik wel jammer. Penalty's hebben niets met het spel te maken. Ik vind dat je altijd het spel moet spelen, het voetbalspel, om een beslissing te forceren.”

1
2

Eigenlijk vind ik dat hij gelijk heeft, maar het gaat toch nooit veranderen.

29 maart 2015 om 18:45

Ik vind zijn standpunt helemaal nergens opslaan. Je krijgt 120 minuten om te voetballen. Dat lijkt me meer dan genoeg tijd om te laten zien wie de beste is. Als het nog steeds niet beslist doe je maar penalty's

29 maart 2015 om 19:30

Het standpunt dat er penalty's genomen moeten worden slaat al helemaal Nergens op.

Golden goal herinvoeren en laten voetbal totdat er een goal valt. Met inachtneming van genoeg rusttijden.

29 maart 2015 om 20:26

Uiteindelijk zal dan en ploeg winnen di het best tegen de slaap kan.
Slecht plan.

29 maart 2015 om 21:18

Moet je dan compleet vermoeide spelers die bijna niet meer kunnen lopen penalty's laten nemen?
Anders gezegd: Is dat eerlijk?

29 maart 2015 om 22:46

Van Gaal zegt daarover: om de paar minuten van iedere ploeg een speler weghalen. Uiteindelijk komt er dan een winnaar.

Ik snap zijn punt wel een beetje, maar je kunt moeilijk een wedstrijd net zo lang door laten spelen tot er een beslissend doelpunt valt.. Bovendien kun je als penaltynemer er sowieso op trainen, en als keeper in mindere mate ook, dus wat dat betreft is het minder een loterij.

29 maart 2015 om 18:22

Enige andere optie is een verlening door te laten gaan tot er een "golden goal" valt. Verder zie ik ook weinig alternatieven.

29 maart 2015 om 18:33

Van Gaal heeft dus wel eens geopperd om tijdens de verlenging elke 5 minuten verplicht een speler er af te halen. Na een tijdje speel je 7v7 en valt er sowieso binnen een half uur een goal. Naar mijn mening ook geen goede oplossing.

29 maart 2015 om 19:28

Haha dan wordt het bijna tafelvoetbal op die manier

29 maart 2015 om 18:30

De Fifa heeft wel een keer een interessant idee gehad, maar dat is ergens weggemoffeld (waarschijnlijk om de een of de andere corrupte rede). Het plan was dat na 90 minuten allebei de teams met een speler minder moeten gaan spelen. Als het 10 minuten later nog geen doelpunt is gevallen gaat er nog een af bij allebei. En zo verder. Ik ken de details niet, die zijn vast nog ergens te vinden.

Ik voel daar wel wat voor. Beter dan penalty's, met deze oplossing gaat het tenminste om voetbal. Bovendien zullen teams dan moeilijke beslissingen krijgen: aanvaller eraf en de boel dichthouden, of een verdediger eraf en vol gaan aanvallen? Ik denk dat dit toch wel voor aantrekkelijk voetbal kan zorgen, en zeker de sensatie van penalty's meebrengen.

Wel is het zo dat je moeilijk kan door blijven voetballen totdat er alleen nog maar twee keepers op het veld staan. Zou wel leuk zijn, maar ik ben erg benieuwd hoe dat gaat uitpakken.

29 maart 2015 om 18:46

Ik zou zelf een regel maken dat als de verlenging om is dat er nog steeds wordt door gespeeld maar dat er dan om de 5 minuten een speler van beide teams van het veld wordt afgehaald dan zie je wie er door
doorzettingsvermogen door gaat

29 maart 2015 om 18:48

Srry keek niet naar je reactie manuforrever

29 maart 2015 om 19:39

En als er in 300 minuten geen goals vallen?
Nog steeds verder spelen tot er een goal valt.
Er moet toch een winnar komen.

Opzich is het waarheid, maar ieder alternatief op penalty shoot is onzin.

29 maart 2015 om 18:54

Shootouts?

29 maart 2015 om 20:48

ja shootouts lijken me ook leuker, je hebt als speler wat meer invloed omdat het van 1 balcontact komt.

29 maart 2015 om 19:27

doorspelen zonder de keepers, maakt het scoren wat makkelijker.. golden goal

Ben het volkomen met hem eens.
Vind dat na het half uur gewoon de eerste die scoort zou moeten winnen.
Het is ook niet leuk als je ziet dat teams zich helemaal ingraven tot de strafschoppen vind het heel jammer want die gaan dan door met anti voetbal.
Ik begrijp dat het vermoeiend is, maar dat is juist het mooie er aan want spelers spelen dan om de strijd der titanen.

Van Gaal heeft ooit een interessant alternatief voor de penalties gegeven. Na de reguliere speeltijd en er geen winnaar is, gaat men de verlenging in, maar de coach moet 2 spelers uit zijn elftal halen. De golden goal geldt dan, als na 15 minuten nog niet gescoord is, moet men weer 2 spelers naar de kant halen.

wat moet er anders gebeuren 5uurtjes ballen voordat eentje scoort,

weer typisch van gaal, penalty hoort gewoon bij het voetbal op het eind als het gelijk blijft.

als het aan van gaal ligt kop of munt gooien?

29 maart 2015 om 18:38

Als het aan mij ligt mogen ze die penalties afschaffen...heb je een dijk van een wedstrijd gezien en dan moet een 'loterij' beslissen wie er gewonnen heeft...zoals eerder genoemd is een golden goal met steeds 2 spelers eraf een goede optie. Maar ja da's mijn mening en die van nog een paar anderen...

29 maart 2015 om 19:01

Rapbattles hahahahahahaha geweldig.

Ik hou alleen van penaltieseries wanneer het niet om mijn team gaat. Maar jouw eerste mogelijkheid vind ik ook wel eigenlijk goed, elke 5 minuten iemand er uit halen en dan wachten tot er gescoord wordt.

29 maart 2015 om 19:16

Hahahaha..

120 min lang spelen en daarna penalty's vind ik prima. Penalty's hebben ook wel hun charme vind ik. Qua spanning is het ongekend. Wellicht dat een Golden Goal met iedere 5 min een speler minder ook een goede optie is inderdaad. Of het realistisch is is een ander verhaal.

Hoedan? 0-0 na 120 minuten, maar van Gaal wil nog een uur doorspelen. Kom dan met een alternatiefje, Louis.

Tsja als het na 120 minuten nog niet gespeeld is wat wil je dan

2 dagen later nog een beslissingswedstrijd

Ik geef toe dat Louis gelijk heeft, want je weet dan niet wie echt sterker is, en bovendien moet het ook veranderd worden om te zien welke ploeg de laatste klein beetje energie uit zn lichaam kan halen om de winst te forceren

Een penaltyserie is toch gigantisch spannend ? Houden zo.

De CL winst van liverpool bevestigd wel dat penaltys geen loterij is, en dan doel ik op Dudek.

De claim dat penalties een loterij zijn is echt de grootst mogelijke onzin.

29 maart 2015 om 20:11

Eens. Is echt de allergrootste bullshit. Maarja van gaal kan het niet hebben he als hij verliest.

Wat ik me afvraag is als je door laat spelen, hoe het dan zit met het uitzenden op tv? Neem aan dat dat allemaal is gepland en dat een voetbalwedstrijd van 3 uur daarmee niet echt botert. Dan wordt je als kijker op een gegeven moment gewoon verteld dat de zendtijd op is.

30 maart 2015 om 00:27

Een NOS zou dan de wedstrijd nog kunnen doorstreamen via hun website, daar kan je makkelijk bij terecht zelfs op PlayStation kan het nu. Ik vind het niet zo'n idioot idee, het is ook gewoon eerlijker. In de NBA kunnen ze ook zolang overtime spelen als mogelijk. Echter wordt er daar wel veel gewisselt, als ze in de verlenging bij voetbal ook nog drie wissels toestaan tot de golden goal is het helemaal niet zo'n slecht idee, alleen is penalty's in mijn opinie wel veel leuker en spannender, want zo krijgen kleinere ploegen die het al zo ver hebben kunnen laten komen ook een grotere kans om wedstrijden te winnen in de beker, CL en de rest van de grote toernooien.

Shoot outs vanaf de middenlijn.
Dan creeer je een 1 vs 1 situatie. is meer voetbal en voor een keeper meer keeperswerk

30 maart 2015 om 00:28