AS Roma klimt met zege uit dal; nieuwe crisis voor Internazionale

AS Roma heeft na vijf wedstrijden weer eens weten te winnen in de Serie A. I Giallorossi van de geplaagde Rudi Garcia hadden tegen Cesena aan één doelpunt genoeg voor de volle mep: 0-1. Achtervolger Lazio maakte ook geen fout en Sampdoria mag zich door zijn eigen overwinning en het puntverlies van Napoli de nieuwe nummer vier van de Italiaanse competitie noemen.

/

Cesena - AS Roma 0-1
Roma kon een succesje wel weer gebruiken. De hoofdstedelingen hadden slechts één van de voorgaande tien wedstrijden in de Serie A gewonnen en werden donderdag uit de Europa League gekegeld door Fiorentina. Met Salih Uçan en Seydou Doumbia als verrassende basisklanten hadden de bezoekers het echter niet gemakkelijk tegen Cesena. De thuisploeg kreeg in de eerste helft immers ook zijn kansen; Luigi Giorgi schoot bijvoorbeeld van afstand over. De betere mogelijkheden waren overigens wel voor Roma: Nicola Leali hield Adem Ljajic van scoren af en ook Gervinho toonde dreiging. Op slag van rust brak Daniele De Rossi de ban, door een doorgeschoten voorzet binnen te schieten. Roma kreeg in de tweede helft nog enkele kansen om de marge te verdubbelen (Doumbia kwam na een voorzet van José Holebas niet aan schieten toe), maar dat lukte niet.

/

Lazio - Hellas 2-0
Hellas won in het seizoen 1984/85 voor het laatst op bezoek bij Lazio en kon ook zondag geen stunt uithalen. De thuisploeg was heer en meester en kwam al na vier minuten op 1-0: Felipe Anderson kopte na een voorzet van Dusan Bastia via de paal raak. Hellas liet zich overigens ook niet onbetuigd, want niet veel later werd Federico Marchetti bij een schot van Vangelis Moras aan het werk gezet. In de tweede minuut van de blessuretijd verdubbelde de gastheer de marge: Antonio Candreva joeg een vrije trap hoog tegen de touwen. Lucas Biglia had eerder ook al het aluminium geraakt. In de tweede helft kwamen de Romeinen niet verder dan een knal van Anderson tegen de lat en daardoor bleef het bij 2-0 in Stadio Olimpico. Lazio, waarbij Stefan de Vrij de hele wedstrijd meedeed, heeft nu al zes wedstrijden achtereen weten te winnen in de Serie A. Voor Hellas kwam er na vier duels een einde aan de ongeslagen status.

/

Napoli - Atalanta 1-1
Atalanta won al zes wedstrijden niet meer in de Serie A, maar het punt in Stadio San Paolo zal gevierd worden als een overwinning. De thuisploeg was wel de bovenliggende partij en was via Miguel Britos al gauw dicht bij de 1-0, maar een goal zou er in de eerste helft niet vallen. Atalanta kreeg zelf ook nog een goede mogelijkheid: Alejandro Gómez schoot na voorbereidend werk van Giulio Migliaccio echter over. Napoli werd bij het rustsignaal flink uitgefloten en de stemming van het publiek werd er niet beter op, want na 72 minuten maakte Mauricio Pinilla er na een blunder van Paulo Henrique 0-1 van. Jonathan de Guzmán trof in de tweede helft nog de paal en Luca Cigarini haalde een bal van de lijn. Atalanta, dat sinds de rode kaart van Papu Gómez 35 minuten met tien man speelde, leek daardoor na zes speelronden weer te gaan winnen. Duván Zápata maakte met een kopbal echter nog gelijk. Rafael Benítez werd in de blessuretijd nog weggestuurd.

/

Sampdoria - Internazionale 1-0
Sampdoria en Internazionale scoorden in de eerste helft niet en Luis Muriel zal in de kleedkamer nog wel terug hebben gedacht aan de elfde minuut. Toen kapte hij Andrea Ranocchia namelijk uit, maar schoot hij vervolgens huizenhoog over. Beide ploegen hadden moeite om de weg naar het doel te vinden, al was Muriel met een kopbal nog wel dreigend. De eerste kans van de tweede helft was voor i Nerazzurri: Mauro Icardi plaatste zijn bal tegen de lat. De bezoekers voerden de druk stukje bij beetje op, maar kwamen na ruim een uur spelen op achterstand in Genua. Eder, net opgeroepen voor de Italiaanse ploeg, joeg een vrije trap tegen de touwen. Samuel Eto’o kreeg hierna nog een kans om er 2-0 van te maken, maar dat lukte niet. Het Internazionale van Roberto Mancini heeft nu al vier wedstrijden niet meer gewonnen in de Serie A.

/

Udinese - Fiorentina 2-2
Mario Gómez scoorde zondagavond twee keer in twee minuten tijd en dat leverde Fiorentina uiteindelijk een punt op bij Udinese. De thuisploeg was na een kwartier spelen op voorsprong gekomen via Molla Wague en kort voor rust dacht Gómez de gelijkmaker te maken, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vijf minuten na rust was de Duitser opnieuw trefzeker en dit doelpunt, een kopbal uit een vrije trap, werd wél goedgekeurd. Even hierna zette Gómez Fiorentina op aangeven van Josip Ilicic ook op voorsprong, maar deze marge kon niet verdedigd worden: Udinese was de bovenliggende partij en Panagiotis Kone ramde de 2-2 tegen de touwen. De thuisploeg was in het restant van de wedstrijd nog het meest gevaarlijk, maar er kwam geen winnende goal.

/

Parma - Torino 0-2
Parma werd afgelopen donderdag failliet verklaard, maar het is de bedoeling dat de roemruchte club het seizoen wel gewoon gaat uitspelen. Zondagavond kwam de hekkensluiter van de Serie A in actie tegen Torino, dat na achttien minuten spelen op voorsprong kwam via Maxi López. De aanvaller kwam eerder dan zijn tegenstander bij een bal in de diepte en scoorde vervolgens uit een toch lastige hoek. Parma moest in de achtervolging, maar kwam tien minuten voor rust met tien man te staan. Alessandro Lucarelli kreeg geel voor een overtreding en bleef vervolgens zolang mekkeren op de scheidsrechter, dat hij ook zijn tweede gele kaart kreeg. Torino kon de wedstrijd hierdoor eenvoudig uitspelen en Migjen Basha kopte een kwartier voor tijd het slotakkoord binnen.

Denk jij dat Lazio in de top drie eindigt?